Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Život v zahraničí

Od: monikas odpovědí: 9 změna:
Zdravím, poraďte kde žít mimo EU, kde je svět ještě normální bez vakcinace na Covid a je tam přiměřeně bezpečno pro trvalé žití. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A k lékařům budeš v tom místě taky chodit a nebo budeš létat zpět sem?

max*
Pokud ma pojistku, plati mu rok na celem svete, cena tak okolo 900 korun.
Nejede tam prece marodit. Nasi krajanci zijici v US, moc dobre vi, kdy se vracet k doktorovi zpet.

Nejde o to, že by pojistka neplatila, ale o to jaká je kde zdravotní péče a za jakou cenu. Vzal jsem to jen jako jednu věc z mnoha, které by měla řešit pokud někde chce žít natrvalo. Mít preference jen kde nejsou restrikce kvůli Covidu a je tam celkově bezpečno (psala to trochu jinak, ale význam defakto stejný), tak to je na muj vkus trochu málo.
Krom toho celé je to opět o Covidu a restrikcích (jiný důvod nedává), píše mimo EU - fajn, restrikce v Číně i Americe byly větší než tady...

Podle mě za chvíli bude tohle vlákno vhodné do odpadu, ale můžu doufat, že se pletu.

max*
Tak muzes navrhnout sam jine zeme.
Vsechny, ktere jsem doporucil maji i vyborne zdravotnictvi, lepsi nez jejich okolni zeme.
Všimni si, že to co jsem psal bylo v samostatné odpovědi a ne reakci na tvou odpověď. Já nic doporučovat nehodlám, ani s tebou diskutovat. Psal jsem svůj názor o tom jak neuvažuje o více věcech a směřováné to bylo tazatelce. Ty jsi pak reagoval na mě tak jsem jen odpověď rozepsal.

max*
hodnocení

2x
Tak velmi pekne zeme se jevi, Uruguay, Kuba nebo Dominikanska republika.
Zalezi ale trosku na jazykovych znalostech, zalibach a co od toho ocekavate? Proste sedet na plazi a soupat nohama ve vode, bez pratel, Vas prestane za mesic bavit.
Zavrhnu Afriku a arabske zeme.
Moc se mi libila Kambodza, pocasi jako u nas v lete, stejna vlhkost. Ale buji tam docela korupce, pro nasince pekne misto Kampot. Ale ted bez turistiky tam bude docela pusto. Problem je, ze se tam hrnou Cinani, maji to 2 hodiny letu z Kantonu, silene vse preplaceji a zvedaji ceny.
Pokud nepotrebujete more, doporucuji sever na brehu Mekongu, tam bude klid jeste dlouho.
Thajsko na severu, Chiang Mai nabo Ayutthaya taky bude klidna a snadnejsi navrat obcas do Evropy. Indonesii zel neznam.
Libi se mi Filipiny, rad bych se jednou tam usadil na odpocinek, ale jen stredni cast, Cebu a okoli. (Zrovna se tam prohnalo tornado, tak jsou jeste bez proudu, mno). Ale jinak, pokud si tam clovek je schopen najit nejakou smysluplnou cinnost, tak pro me dobra volba.
Viděl jsem dokument z cyklu na boso světem polského cestovatele Vojtěcha Ciecharowskeho a ten v něm maloval na růžovo život v Costarice. Počítal že se tam z průměrného měsíčního důchodu Poláka dá zaplatit pronájem baráku, na kopci nad pláží, potraviny na celý měsíc a ještě zbyde na to abys si zaplatil služku co ti párkrát za týden přijde uklidit a vyprat :) Hotová idylka. Je to tam prý klidnější a bezpečnější než třeba v Kolumbii nebo Dominikáně. Bohužel tyhle ráje mají pár chybiček. Nesmí přijít hurikán a nesmíš omarodit. Zdravotnictví v takových zemích má k evropským standardům dost daleko.

nickw
29.12.21 18:59
hodnocení

0x

Srbsko

vernon
hodnocení

0x
Severní Korea. Tam je prej ráj...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]