Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dnes slavím 18 narozeniny

Od: bubbb odpovědí: 10 změna:
Ahooooj dneska slavím 18 narozeniny. Na co se mám připravit ve světě dospělých? Mám se něčeho bát? Nějaké rady? Díky moc.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itguru2
hodnocení

6x
Já ti radím, že život je dlouhý. Dobře si to na začátku připrav (dobré vztahy s rodiči, dodelej školu, najdi zaměstnání), ať pak nemáš zbytečné problémy. Ženit se co nejpozději, nejdřív ve 30. Neber si svou lásku ze střední, to nevydrží. I když budeš ženatý a postavíte si spolu barák, šetři si peníze na byt a ten pak kup. Kdyby tě vykopla, ať z tebe není bezdomovec. Čím víc peněz v životem budeš mít, tím snadnější budeš mít život. Soustřeď se na pasivní příjem (třeba dividendy z akcií, peníze z pronájmu), ať nemusíš pracovat do smrti. Pokud jdeš na vysokou, najdi si brigádu už od druháku. Peníze šetři a neutrácej za blbosti typu značkový kalhoty za 5tisic. Až skoncis školu, budeš mít dobrého půlmilionu. To pak pouzijes na základ hypotéky na byt. V létě jeď pracovat do zahraničí (během studií). Na alkohol si dávej pozor, je to metla lidstva. Drogy už vůbec ne, ty ti zničí život raz dva. Nekuř, usetris peníze i zdraví. Na vysoké si užívej vysokoškolského života a nevaž se hned do vztahu. A prcej jen s gumou, dvacka do automatu, cena za to život. Taky vstavej brzo, třeba v 8, já si já vysoké zvykl vstavat v 10 a těžko jsem se to odnaučoval.

18narozky
hodnocení

4x

Ahoj,

vůbec ničeho se neboj, vůbec nic se nezmění :D Taky jsem si před 18. narozeninami myslel, jaká to bude konečně obrovská změna, ale reálně se nezměnilo vůbec nic. Jediné, co stojí za řeč je, že pár dnů po narozkách jsem udělal zkoušky v autoškole, takže jsem mohl jezdil autem... Vše ostatní zůstalo při starém :)

itguru2
On ten dospělý život nastává, až se člověk odstěhuje od rodičů.

hodnocení

2x

Trestní odpovědnosti. Už můžeš jít sedět. Rodiče za tebe nemají odpovědnost.

doplněno 27.12.21 08:37:

Já byl vpohodě. Pro mě se nic neměnilo. Jen vím, co ten zlom obsahuje.

itguru2
Souhlasím, taky jsem v 18 udělal klukovinu, o které jsem ani nevěděl, že je trestná a hrozilo mi vězení. Naštěstí to skončilo podmínkou.
(Vlezl jsem do e-mailu paní učitelce a stáhl si její nahé fotky, které si posílala s přítelem a ty jsem poslal klukům ve třídě). Takže pozor na to. Dřív by za to byla důtka, ale nedošlo mi, že už mě mohou potrestat oficiálně.

liska5
hodnocení

1x

Cennější, než věci, jsou zážitky, vztahy, rodina, děti, přátelé, zájmy ... Pokud to jde, vydělej si na brigádách a cestuj. To Tě obohatí, a zážitky Ti nikdo nevezme. Snaž se žít zdravě, abys nebyl závislý na lécích a doktorech. O tom si něco přečti. A nauč se odpouštět. Když máš s někým konflikt, uvědom si, že ho tvarovala úplně jiná rodina, jiné prostředí, že má jiné geny i zkušenosti. A pokud si vybíráš partnerku, vypozoruj, jak se u nich doma k sobě chovají. Existují varovné signály.

A hlavně trapasy ber s humorem! A usmívej se, někdy bude hůř...:-D

Pokud to není slohovka, tak gratuluji k osmnáctinám!*zdravi*

hodnocení

1x

Nezmění se nic. Akorát budeš moct jít na pivo bez obav, že Ti nenalejou ;).

vernon
hodnocení

0x
Ty si z nás děláš srandu, viď?

hodnocení

0x
Život je věčný boj de hlavně o zdraví peníze mít dobrou práci vlastní bydlení supr rodinu
Dávat si bacha na to abys někomu nenaletěl a nevlít do zbytečnýho finančního prúseru
Jinak si užívej mladí kamarady ženy mejdany a pamatuj staré dobré heslo pokud na to nemam tak si to nedovolim
Jo a pújčky si ber akorat na vlastní bydlení a né na hlouposti

qqr
hodnocení

0x
Mezi dospělými jsi už od mala. Teď tě jenom čeká dodělání školy, pak si najit vhodné zaměstnání, vydělávat, šetřit. Založit rodinu, vychovávat děti. Zvládat je v puberte, no prostě žít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]