Nejste přihlášen/a.
Nejdřív popřemýšlej, jestli tohle jsou opravdu kamarádi. Pokud přeci jen ano, tak si stanov den, třeba úterý, kdy tam za nima zajdeš. Někdy musí člověk lhát, že třeba pomáhá švagrovi na stavbě, nebo má špatné jaterní testy, nebo nějaké kurzy.. protože normální vysvětlení, jako tady, tihle týpci nepřijmou.
Nikdo Vás nenutí chodit s kluky do hospody. Najděte si jiné kamarády, ve sportu - třeba fotbalisty, cyklisty, turisty, tenisty...a zapojte se s nimi. Pro ty jistě nebude hospoda alfou a omegou života.
Znala jsem pána, dneska už nežije. Ten nikdy nikoho nezarmoutil. Krásně hrál na kytaru, zpíval, znal spousty vtipů, bavil celou společnost. Jenže pak sklouzl k alkoholismu a když to už nešlo dál, nastoupil na pobytovou léčbu. Vrátil se a důsledně abstinoval. Do hospody chodil dál zpíval, hrál na kytaru. A vůbec mu nevadilo, že ochmelkové do sebe lijou pivo za pivem. On sám pil jen džusy. Všichni chlapi to věděli, čím prošel, nikdo ho netrápil, nenutil mu alkohol. Jen mu občas za nějakou pěknou písničku zaplatili další džus.
Takže záleží na tom, jak se cítíte, jestli byste se mohl s ostatními v hospodě bavit i třeba jen při limonádě. Není to nic špatného. Pitomci se smějí, rozumní to pochopí. Znám to z vlastní zkušenosti. Odřídila jsem několik svateb, až do nočního rozvážení hostů. Pila jsem tudíž jen nealko a přitom jsem se bavila, tančila a smála stejně, jako ti ovínění. Někdo se prostě dokáže bavit i bez alkoholu. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.