Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoce jsou nebo aspoň aspoň mají být

Od: aja1946® odpovědí: 37 změna:
svátky lásky a klidu. Zajímalo by mně, proč tolik blbcu, omlouvám se, jiné slusnejsi slovo nenajdu, se musí cely den zviditelnovat hazenim petard a rušit okoli.

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Svátky klidu a míru se zpestřují hrou na válku ..

liska5
hodnocení

8x

Když bouchají rachejtle i na Štědrý večer, tak to jen potvrzuje existenci určitého procenta primitivů, kteří nedokážou rozlišit, kdy co se může, smí a hodí...

ellen*
hodnocení

6x

plus malá odbočka: A když už tedy máme ty hrozně přetížené zdravotníky kvůli nezodpovědným lidem, a masy hlásají přímou úhradu léčení anebo lhostejně nechat pacienta zkapat bez pomoci doma, tak zrovna na TITO EXOTI by si to rozhodně zasloužili. Prsty nepřišívat, popáleniny neošetřovat, poúrazový šok a krvácení léčit doma klidem, čajem a paralenem.

tabletka*

Vy sama marodíte s problémem, který lze lehce svést na špatnou životosprávu, nedostatečný pohyb, chybějící zdravé návyky při sezení a zvedání břemen. Jistě, nemusí to být váš případ, ale klidně může být. To by se vám moc nelíbilo, kdybyste si musela léčení platit sama, že?

@ellen - Tr. zák. § 150 odst. 2

ellen*

ale já jsem s těmi bláboly, jak by si měli neočkovaní platit léčbu sami a vůbec nechodit do nemocnic, nezačala. Mě by takové blbosti ani nenapadly. Jen mi tohle přišlo jako dobrá paralela, ba dokonce se mi to zdá jako mnohem nezodpovědnější. Že si neodpustíte rýpnout do mě a do mé zdravotní situace, to už je folklór. Už skoro k smíchu, i když těžká podpásovka.

Problém se zády má prý za život až 80% lidí, to jste nevzala zrovna nejlepší příklad. Feťáci, alkoholici, obézní, to už sem tahat nebudu, to je ohrané. Ale co třeba takoví sportovci. Ti se hýbou, žijí zdravě - a polovička v nemocnici na neurologii byly stavy po úrazech, tenisové lokty, opotřebovaná kolena a jiné klouby. Na rehabilitačním - to samé. Na chirurgii jsem neležela, ale tam to asi taky nebude oddělení vzorných neviňátek. No a co řidiči. Když někdo překročí rychlost, jede pod drogama - toho bych taky nezachraňovala. Mladí kluci nebo chlapi, co si dají přes hubu, vymlátí si zuby a přerazí čelist - neošetřovat. Lidi nakažené pohlavní nemocí - kromě znásilněných holek - neléčit. Rakovina - i tady má významný vliv životní styl, strava, stres, zanedbané preventivní prohlídky - taky neléčit? Kdybychom takhle pokračovali, kdo by nám tam nakonec vůbec zbyl? Nějaké to slepé střevo, dědičné choroby, choroby související se stářím (zrak, sluch, inkontinence), oběti nezaviněných dopravních nehod, rakoviny dětí. To by se nám ty nemocnice hezky vyprázdnily. Léčit jen naprosto zdravě žijící a za všech okolností zodpovědně se chovající občany je úžasná myšlenka, ale naprostá utopie.

Jak začínala otázka? Vánocemi, nebo léčením?

Vánoce jsou nebo /...

hodnocení

6x

Také jsem dnes (resp. už včera :-D) na to myslela... Na Silvestra to beru, ale jinak mě to spíš rozčiluje. Opravdu má člověk pocit, jako by se venku střílelo - což moc na vnitřním klidu nepřidá.

hodnocení

5x

To by mě taky zajímalo. Jeden čas se snad mluvilo o tom, že se petardy zakážou, ne? Jednou jsem viděla, jak jeden, už dost velký, b.. házel petardy z okna ve druhém patře mezi lidi na ulici a vždycky ustoupil, aby ho nebylo vidět. Ale ten měl na hlavu papíry, tak to se dalo pochopit, pak ho otec odtáhnul. Děti mají asi hodně peněz, že si je můžou nakoupit. A jsou mezi ostatními hrdinové .Já osobně nemusím ani ohňostroje.

Viděla jsem i dospělé, jak mají ve velké tašce petardy. Teď zrovna pán ve věku asi 60 let to veze. Kouká mu to z tašky.

hodnocení

5x

Myslím, že v minulé vládě se rokovalo o tom, že budou tyto petardy zakázány, s výjimkou Silvestra a Nového roku. Ale pak to asi někam zapadlo. Důležitější je přece zvýšení platu politikům, než nějaké bouchání. Nemám pravdu?

Máme štěstí, že u nás na malé vesnici se toto neděje. Jsou tady sice taky velké rány, ale to dva strakapoudi tlučou zobáky do kmene našeho ořechu. :) Jaga.

Četla jsem knihy o mexických indiánech. Tam se rachejtle odpalují, když někdo umřel. Aby prý andělé sestoupili z nebe a přivítali a odvedli si další dušičku. Jak je vidět, IQ lidstva od dob mexických indiánů o mnoho nestouplo.

A co ti chudáci prodejci? Neměli by přece žádný výdělek. A stát by je musel kompenzovat. :-D

Já se domnívám, že to zakazují obecné vyhlášky.

Ale některým lidem jsou zákazy k ničemu.

My též nejsme nijak velká obec (cca 600 lidí), a dnes se zde střílelo dost. :( A i během roku je to poměrně časté. Máte štěstí na rozumné sousedy.

Na Štědrý večer, ve 22 hodin také se střílely rachejtle, nechápu proč?

V naší vsi máme pána, kterému se říká podle názvu jednoho zvířete: LENOCHOD TŘÍPRSTÝ. Proč? Lenochod od toho, že se nikdy prací nepřetrhnul. A tříprstý? Ano, to souvisí s jedním nevydařeným odpalováním. Na to, že mu tehdy už táhlo na padesátku, mnoho rozumu vážně nepobral. Jaga.

hodnocení

3x

Úplně bych neřekla, že to dělají za účelem zviditelnění se. Asi jim to dělá radost bouchnout si petardu, nejspíš u toho něco cítí, a proto to dělají. Neměli byste se tak povyšovat nad tímto druhem zábavy! Lidé mají různé zájmy a dělají jim radost různé věci. Někoho jiného zase můžou obtěžovat pejskaři, respektive ti jejich miláčci, když celoročně ruší okolí štěkáním, znečišťují veřejná prostranství svými exkrementy a močí atd., a pak si ještě jejich majitelé každý rok před Silvestrem stěžují na děcka, které si chtějí bouchnout petardy - a nikoli proto, že by to vadilo jim samotným, ale hlavně proto, že to vadí jejich psům *co*

"Asi jim to dělá radost bouchnout si petardu, nejspíš u toho něco cítí, a proto to dělají." - Tak nevím, co u toho cítila smečka hajzlíků, kterou jsem vloni profackoval v podchodu. Číhali tam z obou stran, až tam někdo vejde se psem a ty petardy házeli na psa. Radost měli,to jo a pro to to dělali. Fakt se nad tím nemám povyšovat? Ti zmetci přesně věděli, co to se psem dělá a proč si vybrali podchod.

Ano, toto je samozřejmě nepřípustné a netolerovatelné. Taky jsem už parkrát seřvala nějaké puberťáky, kteří házeli petardy lidem pod nohy nebo ohrožovali něčí zdraví či majetek!

hodnocení

2x

Jezis se narodil do turbulentni zidovske Palestimy pod vojenskym rimskym diktatorstvim s krvavavou terorovou hruzovladou Heroda Velikeho (tez proto zvaneho Ukrutny), zmitane navic po jeho smrti (Heroda) nasilim spojenym s masovymi masakry pro potlaceni revoluce (ala Stalinske cistky).

Tedy rozhodne ne doba lasky a klidu.

Oproti tomu je nejaka petarda v dobe pripominani si Jezisova narozeni uplne prd.

Týýýý jooo! Axus, copak jste dneska pil? Udělal jste mi v hlavě ještě větší chajos. *smich2*

tabletka*

Nu, podle dějepisců to žádný strašný ukrutník nebyl a snažil se vycházet se všemi, pokud to v mezích jeho úkolu bylo možné. Takže si nevymejšlejte.

... a proto nechal zabit sve syny a manzelku a cela doba jeho vlady byla nadstandardne krvava i na tehdejsi pomery.

A ne, vazne nemam na mysli biblicke pohadky o vrazdeni novorozencu.

Nicmene muj prispevek je o cele tehdejsi dobe, ne o Horodesovi - toho zminuji pouze jako vladce tehdejsi doby, takze si o te dobe - o tom, co nasledovalo po Herodove smrti, coz cca plus minus nejaky rok prave spada do predpokladane doby narozeni Jezise, nastuduj a teprv pak me obvinuj z vymysleni si.

Už jsem to tu jednou psal - jistý David Morell pracuje s teorií, že Ježíš byl špičkově vycvičený operativec. Agent, vyslaný na misi s podporou třech mudrců s podobným výcvikem, mise byla zřejmě úspěšná...*frajer*.Jo a ještě to putování s nepannou Marií mělo asi něco společného se sčítáním lidu tehdá..

tabletka*

Axusi, zrovna to studuji - už druhý rok na univerzitě. Takže tyhle "masakry a la stalinské čistky jsou mi spíš k smíchu. Je řeč o době, která neměla nic společného s dnešní demokracií. Herodes byl byl jistě drsný, v tamní společnosti ale dlouho spíš umírněný a osvícený, Římem dosazený vládce. Kdyby nebyl, byl by mrtvý mnohem dřív a vládl by leda doma na hnoji. BTW, jaký máš názor na našeho knížete Boleslava a to, jak se vypořádal s bratry? To teprv byla krvavá terorová hrůzovláda.

A další a další až k tomu Stalinovi.

hodnocení

2x
Každý si užívá Vánoce po svém. Někdo s petardami, jiný zase bez. Dávám přednost klidu, míru. Vadí mi zase psi bez košíku. Jedou veřejnou dopravou se psem agresivní rasy.

tomaso
hodnocení

0x
Lepší než kdyby brali drogy,ne?

Neřekl bych. Víte co můžou udělat drogy? Víte co můžou udělat třaskaviny a trhaviny? Obojí poškozuje nevratně zdraví!.

tomaso
Jsou to petardy, ne TNT. Taky sem nepsal lepší než kdyby kourili tabák nebo pili pivo...
Taková škrtací petarda, dána do skleněné láhve...
tomaso
A lahev jeste treba zasunuta do zadku...bože.
24.12.21 09:34
Vánoce jsou nebo aspoň aspoň mají být

Tomaso a Vy znáte účinka TNT a dalších trhavin a třaskavin?Kolik kg trhavin Vám prošlo rukama, kolik jste viděl utržených rukou nesprávnou manipulací, neznalostí adt?

ellen*

bobo, PŘESNĚ ! Přesně v tomhle stylu jsem chtěla zareagovat. Je mi tak hrozně líto psů, kteří musejí snášet lidskou debilitu.*plac* Dobře, bouchněme si na Nový rok o půlnoci, mně se třeba ohňostroje moc líbí, ale v jiný čas bych to přísně trestala. Bohužel, lidi jsou bezohledný, sobecký hovada a myslí si, že petardou od Vietnamce ohromí celou ulici.

tomaso

Bojim se psů,takze si ty svoje volne probíhající strcte do zadku.
Nemám rád hovna na botě, tak si ty od vašich psů dejte ke štědrovečerní večeři
Majitele psů jsou ti nejvíc bezohledně vůči ostatním. Já vím, vy nikdy nenechavate psa bez vodítka mezi lidmi a vždycky po nem hovna uklidite. Jako každý majitel. To dělají mimozemstani.

Tomaso, s odvoláním na jiné vlákno o připínáku - netrpíte trošku na to strkání různých předmětů do zadku? Se mi zdá, že to je vaše oblíbené téma.*smich*

tomaso
Mám rád když je prdel, vy ne?

fik
hodnocení

0x

Svátky lásky a klidu?*smich* Zvláštní že někomu tolik vadí petardy,ale to že současné vánoce nemají se svátky klidu a míru nic společného to už ne. Od začátku listopadu nekonečná reklama kupuj dárky,kupuj dárky,jedině u nás a prodejci se v trapnosti předhánějí. Od začátku prosince koledy všude kam se podíváš až mě to na štědrý večer spíš leze krkem*haha*

Od lapálií jako kupování stromečku už jsem ustoupil dávno a máme uměláka,vždycky se to jenom vytáhne z půdy,osprchuje se to ve vaně a nazdobí. Kupování čehokoliv v obchodech je horor nad horor. Dokonce 3 dny bude zavřeno,to je úplný konec světa a každý si musí nakoupit měsíční zásoby kterých pak polovinu nasype do popelnice nebo slepicím. Lidi si nadávají,strkají do sebe,jsou na sebe zlí a protivní...mačkají se ve frontách a mají toho plné zuby. Kapra už jsme tenhle rok ani neměli,protože vidíc tu frontu a nasraný lidi v ní,přešla mě na řízek chuť.

Lidi co tohle absolvují a mají nervy v kýblu,aby měli ty nejlepší a nejdokonalejší(přičemž na vánoce jde o to být spolu a o narození Ježíše Krista...jen tak mimochodem)*smich* Tak docelai chápu že je pak může vyvést z míry pubescent z petardou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]