Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IQ některých řidičů

Od: orion* odpovědí: 30 změna:

Také se vám často stává, že vám řidič nedá přednost na přechodu v křižovatce? Mám tím na mysli ten typ křižovatky, kde jsou ve stejný moment vpuštěny do stejného pruhu jak chodci, tak automobily. Mně se to stalo snad už po sté, mám zelenou, vejdu do křižovatky a málem mě smete auto. Dnes se mi to stalo opět, když si ťukám na čelo, tak řidič ukázal na semafor, kde už v té době svítil červený panáček. Někdy mám opravdu pocit bezmoci, copak se v autoškole neučí, že když mi na semaforu blikne zelená a zároveň začne blikat oranžový panáček, tak to znamená, že zároveň přecházejí chodci a musím je nechat přejít?

zámek
milancukrar uzavřel tuto otázku
Uráženích druhých, není diskuze.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ja mam spis starost o IQ chodcu, kteri si mysli, ze je zeleny panacek dela nesmrtelnym. Jako chodec jsem na ulici vzdy ten nejzranitelnejsi, tak se podle toho chovam. At oranzovy panacek blika nebo ne.

orion*
hodnocení

Takže jinými slovy: jen hlupák může spoléhat na to, že v Česku bezpečně přejde na zelenou:-D
Já jsem si vědom toho, že značná část řidičů jsou nebezpečná hovada a jakmile přecházím silnici, dávám si pozor, bohužel ne vždy vše uhlídám, budu se asi muset naučit skákat jak klokan. Jsem i řidič a tam je to obdobné, můžu jezdit sebeopatrněji, ale když mi například nějaký blb nedá přednost, maléru nezabráním.

To nema nic spolecneho specificky s ceskymi prechody.

Spise s tim, ze chodec je z par desitek kilo masa a kosti, zatimco auto z jeden a pul tuny kovu.

Kdekoliv na svete.

hodnocení

5x

Není to dobře vymyšleno, když ve stejnou dobu mají "zelenou" řidiči i chodci. Protože ale vím, že to tak v mnoha případech je, dávám si opravdu velký pozor.

Spíš mi vadí, že chodci si myslí, že na přechodu mají absolutní přednost. Vletí na přechod, před auta, na poslední chvíli a rozhlídnout se - to je podle něj asi sprostý úkon. Na hlavě kapuci až do očí, z uší mu visí dráty. Vytřeštěně čučí do mobilu u nosu. Ale přechází. *bzum* A bohužel, tohle se velice často stává i MIMO PŘECHOD. Proto po městě jezdím nerada, velice pomalu, abych stihla včas zastavit a jen koukám, kde se vyloupne zase nějaký potencionální sebevrah, který mi tam vletí.

Když přecházím ve městě a nejsou tam semafory, počkám si u přechodu. Jak jsou auta rozjetá, nebudu jim přece hned lézt do jízdní dráhy. Proto obvykle jedno či dvě projedou bez zastavení. Další mě už zdálky vidí, že hodlám přecházet a zastaví. Jdu a zvednu ruku na pozdrav. Lepší 20 vteřin počkat, až bude situace jasná, než pak ležet na přechodu se zlámanými údy.

Hezké Vánoce a žádné karamboly. A i při chůzi pěšky používat rozum. Vyplatí se to. *palec2*Jaga.

Není to dobře vymyšleno, když ve stejnou dobu mají "zelenou" řidiči i chodciJen tak mimo -jak by se to dalo řešit jinak? Tedy mimo dalšího snížení propustnosti křižovatek? NEŘEŠITELNĚ pokud jak řidiči, tak chcodci budou jako slepé ovce.Nic nevidím nic neslyším , mám zelenou jedu-jdu a ostatní polibte šos!

Ale jinak souhlasím!

id
hodnocení

3x

Dotaz - co děláte na přechodu, kromě ťukání do čela, když už svítí červený panáček? To jdete pomaloučku o berlích?

No možná tazateli křivdíte - u nás je třeba semafor, kde je zelená pro chodce tak krátká, že by to snad stihnul jedině sprinter.

Nicméně zákon hovoří jasně - a zdravý rozum snad taky, přece jen nebudu ohrožovat kohokoliv na přechodu.

orion*
hodnocení

@id
Nejste jeden z těch inteligentních řidičů? *alene*

Přes přechod nesprintuju, ale neloudám se, jdu normálním krokem, přesto na některých přechodech než dojdu na druhý chodník, tak už svítí červená. A teď si představte, že bych opravdu šel o těch berlích, tak vy byste asi neměl problém mne srazit. Děkuji pěkně za takové ohleduplné řidiče.

A vy jste Orione zase bezohledný chodec , když zastavíte na přechodu když je pro chodce již červená a klepete si na čelo k přijíždějícímu řidiči, místo toho abyste urychleně dokončil chůzi po přechodu!

hodnocení

2x

Můžu Vás ujistit, že podstatně horší to mají chodci třeba v Polsku. Poměrně často tam jezdím, už několikrát jsem zažil podobnou situaci jako na videu

orion*
hodnocení

Tohle se stává i u nás. V jednom pruhu auta zastaví a nějaký myslivec je objede a chodce srazí. Paní měla namále.

To ano, ale zkuste si pustit některý jiný díl Stopcham - polské dashcam, oni to mají fakt nastavené jinak, červená má pro ně často jen informativní význam, při kolonách nemají problém objíždět to po chodnících a cyklostezkách, prostě tam je to zcela jiný level, dost blízký ruskému pojetí *smich*

tyler

Také sleduji stopcham, teď již ne tak často, protože mám pocit, jako by ty záznamy pořizovali ti samí lidé, lépe řečeno ti samí, duševně nemocní lidé.

Ale je pravda, že je v těch videích opravdu spousta ježdění po chodnících, spousta ježdění v protisměru a na ty jejich "multi-kruháče", to aby měl člověk osvědčení o používání. Jedna chyba a jsou schopni to do vás "poslat" bez brždění a úhybných manévrů, protože jsou v právu.

tabletka*
hodnocení

0x

V Polsku mají ještě vychytávku, že chodci mohou podle pravidel chodit naštorc přes křižovatku. Ono to není úplně špatné, ale pro neznalého řidiče docela adrenalin, když vidí, jak si to někdo štráduje napříč:)

Jinak provoz v obci je pro chodce dost náročný, na chodnících bordel, sloupy, auta, cyklisti, řidiči zas musí čelit nemyslícím, kteří skutečně věří, že mají přednost v tom smyslu, že i když vidí auto jedoucí už prakticky po přechodu, stejně tam vletí. A to nemluvím o roztomilých situacích, kdy svítí slunce proti řidiči, což v úhlu znamená, že řidič vidí kulové a i když jede dvacítkou, chodce (většinou oblečeného jak šedý mor) prostě nevidí.

Myslet by měli všichni, ale moc to nefunguje.

orion*
hodnocení

Je to tak, myslet by měli všichni, ale řidiči obzvlášť. Ono totiž pokud nemyslí chodec, ohrožuje především sám sebe, nemyslící řidič ohrožuje všechny.

zaseja

Nemyslící chodec naopak ohrožuje víc lidí, stačí, když tam vleze těsně před auto, řidič musí zbytečně agresivně zabrzdit a hned je z toho řetězová bouračka

orion*
hodnocení

Že vám nějaký chodec idiot skočí před auto, to se bohužel také stává, ale řetězová nehoda se z toho stává málokdy, to si vymýšlíte. Leda by za sebou jedoucí řidiči nedodržovali bezpečnou vzdálenost, ale to jsme zase u toho IQ řidičů.

hodnocení

0x
Když je tu to video z Polska. Tam platí absolutní přednost chodců na prechodu. Že to přineslo jen problémy je jasné. V některých obcích proto dokonce starostové nechali veškeré přechody zlikvidovat.. A světě div se, počet nehod s ohrožením chodců klesl o 90%. Ukázalo se, že když si chodci nemůžou vynucovat prostor, tak zkrátka musí víc přemýšlet kdy do silnice vlezou.
Samozřejmě že se jedná o malé obce. Ve městech je spousta míst, kde by chodec bez semaforu a přechodu neměl šanci dostat se na druhou stranu ulice kolikrát celý den.

hodnocení

0x

Vy asi neznáte docela dobře silniční zákon-měl byste si jej osvěžit-z Vašeho popisu když si klepete na čelo jste kousek od chodníku ze kterého jste vstoupil do vozovky a již máte červenou? Pak je to Vaše chyba a ne toho řidiče!Ale hlavně si udělat čas a klepat na čelo?!

No, především řidič by měl vědět, že ten chodec má přednost.

Ra-pokud by to ten řidič nevěděl, tak se asi orion ne toto neřeší a leží ve špitále!

Pokud by to řidič věděl a přednost dal, pak tu nic neřešíme ..

orion*
hodnocení

@diesel
Člověče, vždyť píšete úplné kraviny. Já to vezmu po jednotlivých bodech, abyste měl možnost správně tu situaci pochopit.
Blikne zelená, vejdu do vozovky do pruhu, který má červenou na straně aut.
V ten samý moment blikne zelená se žlutým panáčkem na druhé straně křižovatky v pruhu rovnoběžném s přechodem a odbočujícím do prava, kde kříží přechod, po kterém jdu.
Než dojdu do půlky, stihne přejet jedno auto, to mne neohrozilo. Jenže hned za ním se rozjíždí další a teprve těsně přede mnou zastavuje.
Zastavím ještě dříve než zastaví blb, protože netuším co provede, mezitím si ťukám na čelo. Blb ukáže na červeného panáčka. Já si klepu dál na čelo a dokončím přechod vozovky.

Nezlobte se, ale ti kdo by si měli nastudovat pravidla silničního provozu jste vy a ten blb z křižovatky.

Zajímalop by mne jak Vámi popsanou situaci by popsal řidič onoho auta! Jinak stejně z Vašeho popisu to vypadá že Vy zbytečně loudáte a ještě děláte chybu ke které se přiznáte-viz Vaše : "Zastavím ještě dříve než zastaví blb" a pak ještě klepání na čelo-NORMÁLNÍ člověk v takové situaci nezastavuje a spíše popoběhne!. No nic je to Váš . Problém já jako chodec , cyklista a ni jako řidič tyto problémy nemám .Spíše mne točí přecházející Vašeho typu. Pěkný den.
orion*
hodnocení

Kdybych popoběhl jak píšete, tak tomu blbovi vběhnu přímo pod kola. Takže dle vašeho názoru normálně se zachoval onen řidič, když vjel na přechod a tam teprve zastavil, aby mne nesrazil, ten kdo se zachoval nenormálně jsem já. No máte svérázné představy o přejíždění přechodu s pohybujícími se chodci.

zaseja

Kdybys měl IQ aspoň 50, tak bys věděl, že před vstupem na přechod se máš rozhlédnout, jestli se neblíží auto, které by to nemuselo stihnout ubrzdit, já, když jedu a vidím chodce, tak si odhadnu podle jeho rychlosti, jestli mám brzdit a nebo jenom trošku ubrat plyn, aby on odešel z mé dráhy, zastavím třeba těsně na hranici přechodu, což se tobě už zdá, jako že do tebe vlítnu, pokud se najde takový střevo, který mi najednou v cestě zastaví a začne si klepat na hlavu, aby ukázal, jaký je debil, tak se může stát, že místo abychom se krásně minuli, tak ho můžu trefit.

Pokud to klepání na hlavu praktikuješ často, tak jednou nějaký řidič vybuchne, vylítne z auta a dostaneš po tlamě, a zaslouženě.

zaseja, zdržte se hodnocení tazatele a neurážejte ho. Děkuji.

zaseja

Hodnocení IQ tazatele je reakce na hodnocení IQ řidičů z jeho strany, on urážet může?

To, že jednou dostane od nějakého řidiče po tlamě taky není urážka, ale konstatování faktu, a navíc jsem nikde nepoužil žádné sprosté slovo.

výtka
Upozornění od sys milancukrar 25. 12. 2021 14:02:46
Kdybys měl IQ aspoň 50koho tazatel urazil výši IQ?
Vy asi sám nevíte co píšete : " Kdybych popoběhl jak píšete, tak tomu blbovi vběhnu přímo pod kola. Tak a nyní popravdě jak to bylo? Vy jste se jak vyhodnotil Zaseja, nerozhlédl i když jste "snad" šel na zelenou i když v dalším směru pro auta byla také zelená?.Druhá věc -píšete , že jste taky řidič si jste ten co NIKDY nedělá chyby? Zamysletet se sám nad sebou. a jednejte dle biblického přísloví: "kdož jsi bez VINY, hoď kamenem!"Končím mějte se hezky a zkuste taky trochu používat hlavu než ostatní řidiče povýšíte na Íkváče
zaseja

diesle, připadá mi, že sis mě spletl s tazatelem, máš v tom nějaký zmatek

milancukrar, už jenom tím názvem dotazu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]