Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štědrý den

Od: mayli odpovědí: 9 změna:
Jak vypadá váš typický Štědrý den? U nás ráno snídaně-vánočka, po snídani koukáme a pohádky, mezitím ještě něco pouklidím, prostřu a uvařím oběd. Máme většinou čočku na kyselo. Potom s rodinou vyrážíme na procházku a při té příležitosti i pro betlémské světlo. Vrátíme se, rychle sedneme do auta a jedeme na mši. Po návratu domů začnu smažit rybu, všichni se převlečeme do svátečního. K večeři máme smaženou tresku, bramborový salát a jako dezert štědrák. Pod každým talířem u nás nesmí chybět los a šupinka, aby se nám v příštím roce dařilo. Pak jdeme ke stromečku, rozbalujeme dárky a nakonec koukáme na vánoční pohádku. A jak to máte vy?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Tento rok? Ráno vyvenčím psy a pomažu do práce, musím dodělat koupelnu jedné paní se dvěma dětma, která letos přišla tragédií o manžela, takže tam budu montovat baterie, wc, umyvadlo, zrcadlo. Tak trochu charitativní akce. Když to půjde dobře, kolem oběda budu doma, nacpu se, půst nepůst. Odpo se psy ven, vpodvečer přijde přítelkyně z práce, to si na chvilku sednem. Večer večeře, v běžném domácím oblečení, ona si dá víno, já pivo. Se psy ven. Chvíli u TV, abychom zjistili, že tam opět nic není a půjdeme se psy ven.. Kolem půlnoci spát. Ještě nějaká otázka?*smich*

hodnocení

4x

Výraz "štědrák" jsem neznala. Děkuji za vysvětlení. Jinak podle K. J. Erbena - dnešní vánočka byla tehdy "štědrovka."

Psy bych venčila velice ráda, ale žádného nemám. *plac*Včera u kauflandu čekal na své pány přivázaný veliký rotvajler. Košík neměl. Tak jsem z toho usoudila, že je hodný. Byl úžasný. Pomalu jsme se zkontaktovali, hladila a škrábala jsem "po hlavičce", po ouškách", "po krčíčku" a když jsem odcházela, vyprovázel mě jeho smutný pohled. Hned bych si ho byla vzala, kdyby mi ho dali. :) Ale myslím si, že by nedali.

Člověk má psa rád, že je kamarád, že má smysl pro psí kusy, že si umí hrát.

Takže jinak - půjdeme na hřbitov zapálit manželovým rodičům svíčku. Malý stromeček už na hrobě máme. Pak se půjdu projít, asi sama, děda moc nemůže. I ten hřbitov pro něj bude velký výkon a to je zhruba 300 m od našeho domu.

No a pak v klidu povečeříme, já kapříka, manžel kuřecí řízek. A podíváme se spolu, zda na nás Ježíšek nezapomněl.

Snad ne, vždyť jsem byla po celý rok HODNÁ. :-D Jaga.

dfghdfgh

Vašemu manželu rozumím, taky nemusím obírat kostě z rybiny.

Je to jako u nás, já kapříka /bez toho by pro mne nebyly ty správné Vánoce/ a manžel řízek. :)

hodnocení

0x

Mohu mít dotaz, co je to "štědrák"? Děkuji.:)

Znám to ze Slovenska - koláč z několika vrstev těsta, mezi tím různé náplně. Štědrý koláč...

vilik*
hodnocení

0x
Jako šupinku chápu, dáváme si ji taky, ale jak tam nacpete toho losa?

Musela jsem se vrátit a číst znova, toho losa jsem přehlédla.*smich*

hodnocení

0x

Liška, poznala jsem váš stromeček v galerii stromků na seznamu:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]