Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konce u salámů vcelku

Od: lenulakr® odpovědí: 8 změna:

Prosím o názor, když kupujete třeba 1/2 šišky salámu v celku, váží ho prodavačka i s provázkem na konci nebo ho před vážením odřízne? Vím, že kolikrát ten konec nic na váze nenaváží, ale je to nepříjemné, zvlášť, když je to konec , jak se úplně zužuje.Téměř celý život jsem prodávala a nikdy jsme konce u salámu nenechávali. Minule se prodavačka rozčílila, když jsem chtěla, aby sousedce, které jsem nakupovala, konec odřízla. Jak uzeninu prodávají u vás?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uzt
hodnocení

6x
Já myslím, že v dnešní době to ani prodavačky nevědí, že by to měly odriznout, vůbec je to ani nenapadne. Proto se tváří nepříjemne, kdyz je o to požádate.
hodnocení

Je ale taky pravda, že dnes je málokterá prodavačka vyučená, dnes může prodávat - podávat- každý. Taky , když se na něco prodavačky zeptáte, pomalu žádná neví něco o zboží a umí poradit . Ani nevím, jestli je ještě učební obor prodavačka.

hodnocení

5x

Lenulakr, obor prodavač - prodavačka dosud existuje. Ale hodně lidí se asi stydí být jen "obyčejnou" prodavačkou. I když dobré prodavačky si každý považuje. Proto byl vymyšlen paskvil a obchodní centra shánějí neustále tzv. asistenty prodeje. A asistentky prodeje. Je to totéž, co prodavačka, to se asi stalo sprostým slovem. Není ovšem za co se stydět. Ale lépe zní být asistentkou, než prodavačkou. :-D

Jinak ty salámy - ve většině prodejen ten konec odříznou automaticky. Kde ne, požádám o to. Nechci provaz, ale salám. A vždycky mi bylo vyhověno.

V prodejnách Flaška - Nejlevnější potraviny, prodávají dokonce tyto špičky /pěkné, asi 5 cm dlouhé/ oloupané a zavakuované v balení kolem 500 g. Stojí to pár korun a provázky v tom nejsou. Jenže to jsou špičky z Německa. Tam to nechtějí, tady se to sní. Prohlížela jsem to, ale nikdy nekoupila. Nemám taky ty konce ráda. Ani české, natož ty německé. *smich* Jaga.

hodnocení

Ta prodavačka, co se na mě obořila, co proti ní pořád mám,se zachovala absolutně neprofesionálně, nakonec jsem jí byla schopná říct, konečně mě pustila ke slovu, že to říkám děvčeti, které mě obsluhovalo, že jí jsem nic neříkala. Jednou jsem mluvila s mistrovou u učenek a ta mi říkala, že prodavačka je jedno z nejtěžších povolání,prodavačka nemusí být krásná, ale musí v ní být něco, co zákazníky upoutá, musí umět jednat s lidmi, i kdyby jí nebyli po chuti, musí znát zboží, které prodává, musí umět poradit, musí se ovládat, usmívat se atd. Moc mě těšilo, když zákazníci čekali, až je obsloužím, poradím jim. Nebyla jsem klasicky vyučená, po maturitě jsem dělala pouze rozdílové zkoušky, i všechny další. Jenomže u nás prodávala mamka i teta, často jsme za nimi se sestrou chodily, tak si myslím, že jsme to měly v krvi. Vedla jsem naše účetnictví, hledala nové zboží, jezdili pro zboží. Ale bavilo mě to. Dnes mám jinou etapu života.

Tyhle samostatný "odřezky pro pejska" miluju - ale nakupuju jen v jednom řeznictví, kde je takový obrat, že jsou spolehlivě čerstvé (a bez špagátků :)).

hodnocení

2x

Pamatuji doby, kdy se to prodávalo i s konce a provázkem, pak přišla lepší doba a již bez špičky s provázkem, páč zákazník nekupuje provázek, ale salám.

liska5
hodnocení

2x

Tuhle jsem kupovala kus salámu v malé samoobsluze. Starší prodavačka konec odřízla a zvážila to bez toho střapce. To bych musela předem říct, že chci šňůrku nechat. Myslím ale, že někde se s tím nepářou...

hodnocení

0x
Občas si koupím půl štangle suchýho salámu, ale vždy ji chci i s provázkem. Aby byl za co ve špajzu pověsit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]