Nejste přihlášen/a.
Četli jste tuto knihu? .."Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše".. Pokud ano, jak se Vám libila?
Četla a vřele doporučuji všem . Je v ní skryta odpověď na mnohé nepochopení v soužití mezi patrnery. Četla jsem i knížku
Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách. Taky výborná věc. A pravdivá. Já se klidně přiznám, když stojím u nás v obýváku a něco vyprávím a ukážu támhle u šraňků...vždycky ukážu na špatnou stranu. Než bych si otočila mapu, otočím se celá.
. U druhé strany je také mnoho pravd. Říct muži "někdo by měl vynést koš", tak bude přemýšlet, kdo asi, když vidí jenom mě. Ale když řeknu "vyneseš prosím koš?" tak je jasné, že to je žádost na něj a s košem dojde.
dasiicek,
také jsem tuto knihu od Johna Graye četl, ... ale je to již nějaký ten pátek zpátky.
Domnívám se, že by si ji měl přečíst každý, kdo má zájem porozumět jednání ( ale hlavně myšlení ) nejenom svého životního partnera, ale i těch všech nejbližších kolem sebe ... a také pro pochopení jednání lidí vůbec.
Pokud se ale najde nějaký "dobrý vykuk", ... pak se této knihy dá i velmi lehce zneužít ... při věrohodném "oblbování" těch druhých.
Takže je moc dobré znát i tuto knihu, protože pak je možné snadněji "prokouknout" i to, co je ... velmi často ... řečeno jedním způsobem, ... ale myšleno je to zcela jinak, ... což ... zejména v dnešní době ... není žádnou vzácností ... a mnohdy s katastrofálními důsledky ... pro "nepoučenou" stranu.
V krátké době po přečtení této knihy se mi do ruky dostala kniha jiná ... a to kniha Vzpoura deprivantů ... od Františka Koukolíka a Jany Drtilové. Tam už je i trochu víc ... té drsnější každodenní reality. ( ... je to skutečně velmi poučné ... )
marenka,
nechci tady dělat nějakou reklamu, ale stejní autoři údajně dali dohromady i další dva tituly - a to:
Život s deprivanty - I.
Život s deprivanty - II.
O těchto knihách jenom vím, že byly vydány, ... ale zatím jsem se k jejich přečtení nedostal.
Jelikož jsme ale v poradně, tak si myslím, že i zveřejnění těchto titulů je tady na místě, ... protože mohou lidem hodně pomoci ... v poznání, ... s kým vůbec mají tu "čest" jednat, když se v jednání druhých objeví některé úvodní znaky, které jsou předzvěstí jednání, která mohou ... nic netušícím ( že je něco podobného vůbec možné ) ... i hodně ublížit.
Tyto další dva tituly jsou údajně volným pokračováním právě toho prvně uvedeného titulu ( Vzpoura deprivantů ) ... a všechny tři tituly jsou autory nabídnuty jako prevence před jednání některých člobrdů, kteří záměrně ( ... ale dle autorů to může být i nevědomky ) ... dávají "velice dobře" zabrat i těm svým nejbližším ... a podle autorů je dobře vědět, "kdy která bije", aby situace nedošly až do nepříjemných krajností, které mohou vztahy zničit i na několik generací do předu.
Vím, o čem píšu, protože v jednom období svého žití a bytí jsem ve svém okolí měl možnost poznat i některé lidi, kteří se ( bez mrknutí oka ) svému okolí dovedli prezentovat v tom nejzářivějším světle, ale že vlastně to své okolí jenom velmi dokonale "oblbovali" ( ... a vše bylo tedy úplně jinak ) ... je vůbec nezajímalo. A následky tohoto jejich jednání jsou ... již desítky let ... přímo alarmující ... do dnes.
Prostě je dobré:
1) ... vědět co se kolem nás skutečně děje
2) ... a také je dobré vědět, jaké jsou příčiny takového jednání
3) ... a je-li to potřeba, pak se také rozhodnout:
a) ... zda se kritickým situacím úplně vyhnout
b) ... či tyto ... již vzniklé ... situace pomoci řešit
c) ... nebo se snažit tyto situace alespoň malinko nějak pomoci napravit
d) ... a nebo jen podniknout kroky pro předejití dalších nových následků takového zcestného jednání
Mohu jen potvrdit, že udělat si jasno, je velmi dobrá ( ba přímo osvobozující ) věc ... a první z uvedených titulů mi v tomto směru hodně pomohl. S napětím očekávám, jaká nová poznání mi přinesou další dva uvedené tituly ... až se do nich "zakousnu".
... přeji příjemný den.
Zvědavče (mimochodem krásný nick) jen dělejte reklamu . V záplavě nových knih se člověk v knihkupectví fakt ztratí a to někdy tak brutálním způsobem, že odejde s prázdnou. Takže díky. Nemusím knihy tipu. 7 kroků k bohatství (majetkovému,ne duševnímu). Miluji knihy Timothy Learyho, Sigmunda Freuda a jiných, rozbory člověka a jeho chování, životopisy, atd. atd. Dojít až k tomu, že by se jedinec vyznal sám v lidském chování, v myšlení jednotlivce, by bylo... pro šmejda silnou zbraní, pro hodného člověka dokonalou ochranou.
Já tu taky hodila reklamu na Honzu Wolfa. Ono, on píše jednoduše a přeci, pokud se jeho veršíky dostanou do ruky člověku přemýšlivému, najde v nich víc, než by při prvním přečtení vůbec tušil. Přečíst je jako noviny je k ničemu. Uvedu příklad. Nakreslený obrázek posmutnělého zajíčka, a pod ním napsáno "i zajíčkovi je někdy špatně". Na první pohled hloupost, ale když je mě osobně nanic, vždycky se mi vybaví obrázek toho zajíčka a v hlavě si řeknu tuhle větu. Pomůže někdo zajíčkovi, jako kolikrát někdo pomůže mně? Ne, sedí tam sám a je mu špatně. Možná že víte, co jsem chtěla říct, možná že ne.
Uvedu ještě dva veršíky, pro představu: (omlouvám se za sprostá slova, která tam jsou, bez nich by to nebylo ono)
"Rybičky vypily akvárko a pak se z toho poch..ly."
"To je ale blbeček, že chtěl přejít kopeček. Kdyby se mu vyhnul, taky by to stihnul" Mě to dává hrozně moc.
Četla a byť nesouhlasím stoprocentně (to já málokdy :D ), je to velmi poučná kniha. Přistupovala jsem k této litratuře velmi obezřetně, neboť mi vždy takové ty "vztahové příručky" zaváněly stupidními výlevy "jak na něj". John Gray se snaží ale oběma stranám vysvětlit, kde (a proč naprosto zbytečně) vznikají největší problémy, a jak se naučit porozumět jinak, abychom jim předcházeli. Jo a vlastně jsem ji nečetla od A do Z, ale dost často v ní listuji. Partner je trochu nemluva, a tak někdy taky, když už nevím jak, tak mu ukážu - hele, já myslím, že jsme tady v tomhle bodě. Prostě se nechápem, protože to oba myslíme jinak. Co ty na to? -No a on, protože jak nemluví, tak čte, obvykle přepne a domluvíme se Nedělám to pořád, ale sem tam jo. Není to násilné, ani si to nehraje na vševědáckou příručku. Prostě fajn poučné čtení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.