Nejste přihlášen/a.
Pokud se vám ve firmě jinak líbí, prostě to odmítněte podepsat se slušným vysvětlením, že jste nastoupil za určitých podmínek a nehodláte je měnit. Nějaký mistr o tom nemá co rozhodovat.
To sice možná může, ale vzhledem k současné situaci na trhu práce a pokud jste se ukázal jako užitečný zaměstnanec vás nevyhodí. Vždy se dá vyjednávat. Pokud máte velký strach, tak to podepište, pokud to není jediná možnost, jak zaplatit složenky, tak se nedejte. A když vás vyhodí, tak to nezapomeňte při přebírání výstupních papírů zmínit personalistovi, šéfovi či jednateli, neví, jakou má vaše firma strukturu.
Já i když jsem v podstatě srab, tohle bych nepodepsala. Co to jako je za jednání? Tak ještě před necelými 3 měsíci Vás chtěli (nalákali) na dobu neurčitou, a teď to chtějí měnit? Dobré myšlenkové veletoče. Uvědomte si tohle: pokud by se Vás chtěli zbavit,udělají to teď, ve zkušební době - bez problémů, bez odstupného, bez uvedení důvodu. Ale to tedy asi nechtějí. A pokud si Vás chtějí ponechat, (což si myslím, že by měli, protože o seřizovače je celkem nouze, ne?), tak teda za původních podmínek! Dobu neurčitou už Vám dnes jen tak někde nedají, aspoň v našem kraji je to spíš výjimka, tak proč se této velké výhody jen tak lehce vzdát! Správně píšete, že zaměstnavatel nesmí dodatečně prodlužovat zkušební dobu a jde na to teda touhle zákeřnou oklikou. Moc nechápu smysl, za ty tři měsíce už snad poznal, kdo se k práci umí postavit a kdo je lempl. Spíš v tom budou věci ohledně fungování firmy, možná se bojí, že nebude mít zakázky a nechce se mu pak propouštět lidi s odstupným. Škoda, že nemáte možnost sehnat si něco jiného. Takovému šmejdovi bych s chutí a úsměvem odvětila, že Vás tenhle krok právě přesvědčil, že firma není dostatečně důvěryhodná, končíte okamžitě ve zkušební době a na další směnu už nepřijdete.
PS: radím tedy nepodepisovat. Ale je třeba počítat i s tím, že je tím nase.ete a mohou Vás propustit. Je to teda nepravděpodobné, ale ne nemožné. Jen Vy víte, jaká je Vaše pozice ve firmě, jak snadno nebo nesnadno by za Vás hledali náhradu atd. Rozhodně Vám tenhle "dárek pod stromeček" nezávidím. Ať vše dobře dopadne.
Tak to jsou opravdu šmejdi. Nic moc dobrého by Vás v téhle firmě nečekalo. Naštěstí je ještě doba, kdy si zdravý, pracovitý a v něčem schopný chlap práci vždycky najde. Já už nejsem nejmladší, mám částečný ID a navíc už rok marodím s plotýnkama, bez peněz za neschopenku (vyčerpaná podpůrčí doba z dřívějška). Takže já bych s Vámi měnila - i když teď obrazně řečeno stojíte s výpovědí v ruce. Hoďte ty zmetky za hlavu, život holt není spravedlivý, a vrhněte se do hledání nového místa. Přeju hodně štěstí - v nové práci i v novém roce.
Je mi líto, ale vy nemáte čeho litovat. Pokud vše proběhlo tak, jak říkáte, pak vám bude lépe jinde. Pokud ovšem vám zaškolení trvalo déle než tři měsíce, v další práci byste měl věnovat této problematice víc času, ono zaškolovat někoho půl roku dost dobře nejde. A právě ve zkušební době se ukáže, jaký je zaměstnavatel a jaký je zaměstnanec. Tak hodně štěstí v nové práci, nebude problém ji získat, v této chvíli je míst všude hafo.
Nehledejte vždy spravedlnost. Rádci radili dobře, ale ne ve Váš prospěch. 21/12 po informaci, že Vás může mistr i vyhodit, jste měl podepsat a hledat práci o dům dál. Vím, je to trochu zbabělé, ale nyní byste měl práci a i peníze. Někdy je bohužel zaměstnavatel nekorektní a bojovat s ním sám je holý nesmysl. Tohle je pro Vás ponaučení. Je dobře, že nemáte rodinu atd, která by byla závislá na Vaší výplatě. Hlavu vzhůru, nejsou všichni zaměstnavatelé stejní a jestli jste šikovný...jedině dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.