Nejste přihlášen/a.
Ty levné větší velikosti, Znojmia z LIDLu, jsou takové. Taky jsem se nedávno napálila. Chuť to má, ale zřejmě je povařili, že je nestihli zpracovat. Ty menší velikosti a dražší, jsou v pořádku. Jedlé to je, ale tak na znojemskou omáčku. Ale i v salátu by se to mohlo ztratit.
Kvašené okurky, tedy močenky, kvašáky, rychlokvašky v této době asi nemáte. Nakládají se v létě, do soudku s vinným a višňovým listem, koprem a konzumují se už za několik dní. Dlouho nevydrží. U vás se tedy jedná o okurky sterilované.
Okurky Znojmia už hodně let nejsou "pravé znojemské". Stejně, jako plno dobrých věcí, jsme se jich dobrovolně zbavili. Tak co můžete čekat? Dřív to byla záruka kvality. Dneska?
Pokud jsou okurky rozměklé a lák zakalený, není něco dobře. Nejspíš se to začíná kazit. Možná nebylo dobře utažené víčko a mohl dovnitř vzduch. Vyhodila bych to všechno a dceři to nedovolila jíst. O mnoho nepřijdete a nebude vám špatně.
Jinak - okurky si sama nakládám, každý 2. rok, už vím, že mi v pohodě ty 2 roky vydrží. A jsou vynikající. Než kupovat nějaké "šmakulády" nejistého původu.
Letos už je pozdě, ale příští rok v létě si je naložte sama. A dáte mi jistě za pravdu.Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.