Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otřesné chování lidí - mládeže?

Od: nik* odpovědí: 27 změna:
Dobrý den, neustále poslouchám stížnosti na otřesné, nevhodné chování mládeže, která je nevychovaná a čím dál horší... Já tedy musím říct, že mám zkušenost dosti odlišnou.. Pracuji s lidmi, kteří jsou nějakým způsobem indispnovaní a potřebují doprovody na nákup, k lékaři, na poštu atd.. Vždy,když někoho doprovázím MHD, všímám si pravého opaku. Výjimky se samozřejmě najdou všude, ale mám vypozorováno, že nejhorší chování je v současnosti ze strany lidí ve věku 45-60 let. Absolutní neohleduplnost, otrávenost z toho, že by měli indisponovanému člověku uvolnit místo..Ta neempatie a sobeckost z nich jen čiší.. Kolikrát jsem pravdu znechucena. Zato mládež (studenti) je povětšinou ochotná, ihned se snaží uvolnit cestu, velmi často i nabízí pomoc, kolikrát člověka povzbudí jen pouhým úsměvem.. Na těchto svých závěrech jsem se shodla i se svou známou, dlouholetou zdravotní sestrou... Tak by mě opravdu zajímalo, jaké máte zkušenosti vy?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Věčná hádka.*mir*

Starý - mladý, zdravý - invalida, bohatý - chudý.

hodnocení

2x

Mladí i staří jsou stejní jako předtím, jen podle druhu činnosti, práce, sledování se jeví jedni jinak, nežli tomu bylo dříve.

hodnocení

2x

Co je svět světem, od počátku lidstva byla mládež vždycky nevychovaná a drzá. Vždycky to bylo čím dál, tím horší. Dnešní generace není výjimkou. A u příštích generací to bude stejné. To už je taková vlastnost mládeže. *frajer*

tomaso
hodnocení

1x
Souhlasím a čím jsou lidé starší,tím je to horší.
Bohužel tady v klubu důchodců vám to asi nikdo neprizna...
Tady je klub důchodců? Zajímavé... ;)
tomaso
A ne snad?
15.12.21 21:50
No ne.

Tak já třeba nejsem*frajer*

hodnocení

1x

Já si myslím, že je to od člověka ke člověku. Nedá se to paušalizovat a myslím si, že tomu tak bylo vždycky. Někdy je ale ten "den blbec" a člověk potkává samé "pitomce a protivy". :-D No a jindy je zase nadšený z toho, jak jsou lidé na sebe milí. :) Ale teď jak to píšu, tak jsem se zamyslela a položila si otázku, jestli to není náhodou kvůli tomu, že prostě nikdo z nás není pořád a v jednom kuse naladěn do úsměvu a může prostě vyzařovat nějaké "nasrání", a podle toho se také lidé k němu chovají, protože podvědomě zaujímají obranný postoj. ;)

joudic*
hodnocení

1x
mladi jsou mnohem lepsi, tady se na prelomu sametu vyvadelo a chlastalo uz od 14, kourilo od 12 v krovi, behem stredni a po se chlastalo, vsichni se pak roky valeli na pracaku a po hospodach.. same bitky vsude a idiotu plno.. uz hned ta generace po nas, co uz komunisty nestihli, nebo az jako male deti, byla cilevedoma, slusna a jina...

ellen*
hodnocení

1x

Myslím, že spousta mladých lidí je opravdu fajn, jsou slušní, cílevědomí, statečně bojují s tím marastem, ve kterém musí žít (nedostupnost bydlení, otřesné podmínky pro lidi co chtějí založit rodinu, pesimistický výhled na ekonomickou, politickou a klimatickou situaci ve státě i ve světě, probruselská sebevražedná politika atd.). Ale hodně lidí je naopak dost zkažených. Výchovou, kultem dítěte, materiálním zahlcením. Všechno chtějí hned, nechce se jim pracovat fyzicky, do 35 zůstávají v mamahotelech, to tedy za mého mládí nebývalo. Já pěkně od 15 po brigádách, každé léto aspoň měsíc, při VŠ naprostá samozřejmost. No a co za mě taky nebylo, to je hoooodně dobrá chuťovka, se kterou se (naprosto neúspěšně) potýká mé město. Řádění band (gangů) mladých cikánů. Přepadávají malá děcka a berou jim jídlo, peníze, obtěžují staré lidi, kteří se nedokážou a bojí bránit, uráží je a zesměšňují, vyhrožují. Hnus.

nickw
hodnocení

0x

Hádku o místo mezi invalidou a sedícím jsem nikdy nezažil. Naopak mi letos dva lidi nabídli místo. což beru jako příznak stáří. *nevi*

nik*
hodnocení

Ne, že by se přímo hádali, ale otráveně dávají najevo, co si myslí..

klkl
15.12.21 10:17
hodnocení

0x

Praha?

tabletka*
15.12.21 10:24

Brno

nik*
hodnocení

Praha i Brno :)

racio
hodnocení

0x

Souhlasím - mladí nejsou o nic horší, než byla mládež před třiceti či čtyřiceti lety. Daleko horší jsou lidé od šedesáti výše. Mnoho z nich má hodně zbytnělé sebevědomí, neskrývají agresivitu a neuvědomují si jak jsou komičtí. Nejlepší zážitky s nimi bývají v čekárně u lékaře.

Nejlepší zážitky s nimi bývají v čekárně u lékaře.
Pochlubte se se zážitky...

vilik*
Já se pochlubím klidně místo něj.
Minulý měsíc jsem byl na pohotovosti, protože jsem si způsobil drobný úraz, a jakási paní vzhledem nad sedmdesát sprostě vynadala sestře, že musí skoro hodinu čekat, protože na sálku byl muž, který si způsobil opravdu velmi nepříjemné zranění v zaměstnání.
Sestra se chabě bránila, že paní nemusela jít na pohotovost, protože její problém je déletrvající, ale nebylo jí to nic platné. Proud nadávek byl snad ještě intenzivnější.
Stačí?

klidně pokračujte

vilik*
V pořádku, až zas půjdu k lékaři, zkusím něco vložit. Většinou se najde jedinec v důchodovém věku, který mě zaujme.
Třeba jako paní, která zřejmě neměla kompletní chrup a chtěla telefonicky po lékaři, ať jí vymyslí plán na samodomo formu zubní náhrady, protože ji samozřejmě otravuje chodit z domova na vyšetření, protože nemá čas, a to jsem prosím odposlouchal během mého pobytu na křesle. A protože tuto relativně čipernou starobní důchodkyni znám, vím, že bydlí necelý kilometr od příslušné zubní ordinace.
Taky zážitek.
tabletka*

No, vilíku, všechno je relativní. Každý známe pěknou řádku pitomců, bývali mladí a teď jsou staří, stejně jako budete vy. Žádná generace nemá patent na rozum. Na druhou stranu, tihle komičtí staří už dokázali, že byli schopni přežít a dožít se toho stáří. Modlete se, abyste to taky dokázal.

tabletka : Velký souhlas !

max*
Tak jasne, mladez ma sva specifika a trosku zvlastni postoje(chybi jim zkusenosti). Ale za me musim rici, ze za davnych studii v Brne, nikdo z nas na VS nemel problem v saline pustit starsi.
Ale obcas se stali, ze vylozene starsi, vcelku ne dost v kondici vypadajici duchodci, prekvapive odmitali nabizene misto i opakovane od dalsich spoluzaku i spoluzacek. Pritom cestovali vice zastavek.
Jako chapu, ze clovek nechce delat neschopneho, ale odmitat nabidku a pak si treba stezovat, to nee.
Nyni chodim jednou za 5 tydnu na jedno misto na poliklinice, vzdy nahlas pozdravim, prekvapive odpovida jen asi kazdy cvrty a spise mladsi lide. Stari delaji bubaka, no.
Ale lide nezdravi i v obchodech, predevsim prodavacky, to se mi v Nemecku nebo Rakousku nestane.
vilikv
Tabletka, já si ovšem myslím, že ačkoliv nikdo nemá patent na rozum, tak starší by měli mít alespoň životní zkušenosti a z nich plynoucí pokoru, i vůči ostatním. A to mi u mnoha z nich chybí. Prosím, mladý může být hlupák, ale u staršího to víc vyniká.
A promiňte, v dnešní době, v posledních několika desítkách let mudrovat o schopnosti přežít, je poněkud - komické? Ano, takový názor by mi korespondoval s výše uvedenými příklady.
Omlouvám se, nějak se mi podařilo zkomolit si nick.
tabletka*

Vilíku, to, že nerozumíte psanému slovu neznamená, že můžete urážet. Ono "přežít" neznamená jen a výhradně "najít jídlo a střechu nad hlavou". A zde v poradně máte pěkný příklad, desítky a stovky stesků mladých lidí, jak se chtějí zabít, nikdo jim nerozumí, v práci je šidí, peníze nemají, bydlení taky, jak si mám přišít knoflík, co budeme dělat, "nikdo mě nemá rád" atd.

Psala jsem jen, že mezi generacemi není rozdíl, že mezi nimi jsou jak ti prima, tak hovádka...ale to je na vás zjevně moc složitý. Už dneska mohu odpovědně říci, že vy budete přesně jeden z těch ubrblaných, komických starých, máte k tomu našlápnuto už nyní.

vilik*
Tabletka, děkuji vám za potvrzení mého názoru.
Předpokládám, že váš text urážlivý neshledáváte, máte na něj ze své podstaty přežití nárok, zatímco já si nemohu dovolit ani prosté konstatování faktu.
Jen tak dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]