Nejste přihlášen/a.
Já si myslím, že je to od člověka ke člověku. Nedá se to paušalizovat a myslím si, že tomu tak bylo vždycky. Někdy je ale ten "den blbec" a člověk potkává samé "pitomce a protivy". No a jindy je zase nadšený z toho, jak jsou lidé na sebe milí.
Ale teď jak to píšu, tak jsem se zamyslela a položila si otázku, jestli to není náhodou kvůli tomu, že prostě nikdo z nás není pořád a v jednom kuse naladěn do úsměvu a může prostě vyzařovat nějaké "nasrání", a podle toho se také lidé k němu chovají, protože podvědomě zaujímají obranný postoj.
Myslím, že spousta mladých lidí je opravdu fajn, jsou slušní, cílevědomí, statečně bojují s tím marastem, ve kterém musí žít (nedostupnost bydlení, otřesné podmínky pro lidi co chtějí založit rodinu, pesimistický výhled na ekonomickou, politickou a klimatickou situaci ve státě i ve světě, probruselská sebevražedná politika atd.). Ale hodně lidí je naopak dost zkažených. Výchovou, kultem dítěte, materiálním zahlcením. Všechno chtějí hned, nechce se jim pracovat fyzicky, do 35 zůstávají v mamahotelech, to tedy za mého mládí nebývalo. Já pěkně od 15 po brigádách, každé léto aspoň měsíc, při VŠ naprostá samozřejmost. No a co za mě taky nebylo, to je hoooodně dobrá chuťovka, se kterou se (naprosto neúspěšně) potýká mé město. Řádění band (gangů) mladých cikánů. Přepadávají malá děcka a berou jim jídlo, peníze, obtěžují staré lidi, kteří se nedokážou a bojí bránit, uráží je a zesměšňují, vyhrožují. Hnus.
Souhlasím - mladí nejsou o nic horší, než byla mládež před třiceti či čtyřiceti lety. Daleko horší jsou lidé od šedesáti výše. Mnoho z nich má hodně zbytnělé sebevědomí, neskrývají agresivitu a neuvědomují si jak jsou komičtí. Nejlepší zážitky s nimi bývají v čekárně u lékaře.
No, vilíku, všechno je relativní. Každý známe pěknou řádku pitomců, bývali mladí a teď jsou staří, stejně jako budete vy. Žádná generace nemá patent na rozum. Na druhou stranu, tihle komičtí staří už dokázali, že byli schopni přežít a dožít se toho stáří. Modlete se, abyste to taky dokázal.
Vilíku, to, že nerozumíte psanému slovu neznamená, že můžete urážet. Ono "přežít" neznamená jen a výhradně "najít jídlo a střechu nad hlavou". A zde v poradně máte pěkný příklad, desítky a stovky stesků mladých lidí, jak se chtějí zabít, nikdo jim nerozumí, v práci je šidí, peníze nemají, bydlení taky, jak si mám přišít knoflík, co budeme dělat, "nikdo mě nemá rád" atd.
Psala jsem jen, že mezi generacemi není rozdíl, že mezi nimi jsou jak ti prima, tak hovádka...ale to je na vás zjevně moc složitý. Už dneska mohu odpovědně říci, že vy budete přesně jeden z těch ubrblaných, komických starých, máte k tomu našlápnuto už nyní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.