Nejste přihlášen/a.
Hezké pondělí,
většina pravidelných přispěvatelů je ve středním věku, většina z vás je předpokládám vdaná/ženatá, tak by mě zajímalo: jak jste se poznali se svým životním partnerem/partnerkou?
Děkuju za vaše příběhy.
Pozítří je výročí našeho seznámení, tak vzpomínám. Byla sobota 16. prosince 1972. Na večer jsem byla domluvená s kamarádkou, že se sejdeme ve městě na Věnečku, kterým naše mladší kamarádky uzavíraly taneční. Kamarádka bydlela 20 km jinde ode mě, na tom Věnečku jsme se dohodly už předtím ve škole, kam jsme obě chodily. Mobily nebyly.
Sešly jsme se v sále. Byla tam s ní parta asi 6 kluků, od nich z vesnice. Já neznala žádného z nich. A tak se tancovalo a povídalo...s jedním z nich obzvlášť pěkně. Pak mě pozval, ať přijedu k nim na Silvestra. Jela jsem, ale byla jsem vlastně u té kamarádky. Společně jsme šli s kluky na Silvestra, tam jsme poznali, že bychom si mohli být něčím víc.
V říjnu 1975 tedy svatba, letos jsme oslavili už 46 let. My ale nijak neoslavujeme, jen spíš vzpomínáme. Byly to roky různé, někdy pěkné, jindy na zabití. Ale na stará kolena se všechno uklidnilo a teď jsme rádi, že máme jeden druhého. Kéž by to tak ještě nějaký čas vydrželo. Jaga.
Podrzela mi dvere a meli sme spolecnou cestu na autobus. Ted uz ji mame spolecnou 14 let.
Kdysi jeste jedno kuriozni sbaleni na prechodu. Cekali sme proti sobe, ona se na zelenou rozesla, ja si na ni pockal.
Takže jen manželé...
První si mne vyhlédl v menze. Koukali jsme po sobě, že jsem ani nevěděla, co jím... A když měl slavit narozky, zaklepal na koleji na náš pokoj, jestli bych mu nepomohla sehnat nějaké dívky do vinárny, že tam bude mít svou partu mediků. Finta to byla...V životě mi zabral celkem 14 let. S ním mám dvě děti / 48 a 44/.
Druhého na inzerát v novinách. Měli jsme v práci závěrečný večírek a všichni tam byli s partnerama. Kolegyně tam proto svolaly konzílium do přísálí a ještě tam pod vlivem alkoholu sestavily inzerát. A já jim ho schválila, že jako sranda. Jenže ony to hned druhý den předaly do redakce. Přišlo mi 16 odpovědí. První mne ještě stihla před odjezdem na soustředění. A na tu jsem odpověděla pohlednicí z Tater. Pak přijel a měl stejné kolo jako já, a bylo to jasný... Ostatním jsem odepsala, ať to nevzdávaj, že to funguje...V životě mi zabral 30 let a přivedl mi do života své 3 dcery..
Mám 10 vnoučat.
Celkem banálně. Bydlel v našem domě a přátelila jsem se s jeho manželkou. Když jsem před ní někdy vzdychla, že se mi líbí, smála se a říkala: "Jen si ho vem, pavouka protivnýho". No a po několika letech bohužel zemřela a my spolu začali chodit...a jsme spolu dodnes. Já mám pevnější kořínek.
Seznámili jsme se 7.7.70 na brigádě na střední škole o prázdninách. To datum se docela dobře pamatuje. Podezřele často prošel kolem a pokaždé řekl "dobrý den". Původně jsem chtěla jít na jinou brigádu a na poslední chvíli jsem to změnila. Jsme spolu 48 roků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.