Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ženy ako chirurgičky

Od: tali odpovědí: 10 změna:
Zdravim, aký je váš názor na ženy chirurgičky. Myslíte si, že vedia dosiahnuť 100% výkon ako muži.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ludva106
hodnocení

3x
Proč by neměly?

liska5
hodnocení

1x

Jedna moje známá dělá dětskou chirurgii. Je to dcera chirurga, a ve svém oboru je žádaná. Asi jak kdo.

tabletka*
hodnocení

0x

Nu, já si to nemyslím a to jsem pracovala na op.sále přes deset let. Nicméně to neznamená, že by nemohly být dobrými chirurgy, dokonce i výbornými. Ženy nejsou tak křehké květinky, jak se zdá. Problém je spíš v určité orientaci, rozhodnosti a odvaze, ale není to nezbytně vždy platné.

doplněno 13.12.21 12:58:

respektive, 100% výkon jistě dokážou odvést, ale jejich operování postrádá většinou inovativnost, lehkost. Nejsou horší, jsou jiné.

hodnocení

0x

Neexistuje, co by nezvládli ženy, ovšem jednu jedinou věc zase nezvládnou muži-rodit děti.To je jediná výsada žen!

13.12.21 18:52

Hm. *smich2*

Berger je asi světlá výjímka, dokáže otěhotnět nebo nepochopil psaný text!

asd1
hodnocení

0x

Podobně jako jestli žena může dělat stěhováka nebo horníka - ano může, ale chlap je na to vhodnější. Platí to i pro chirurga. To neznamená že ženská chirurga dělat nemůže a nemůže v tom být dobrá - může, ale je to vyjímka. Stejně tak některá ženská zvládne i stěhovat klavíry, ale obecně ženský na to vhodný nejsou..

kami123

A to zhruba z jakého důvodu?

Pro stěhováky jsou třeba tělesné dispozice, tam je to jasné, ale pro chirurgy je podle mne třeba trochu intelekt a šikovné ruce. Ne že bych měl o ženské inteligenci obecně valné mínění, ale řek bych že těch inteligentních je obdobné procento jako u mužů.

Možná myslíš mít na to žaludek? Když vidím dnešní mužstvo, tal mám trochu pochyby...

14.12.21 14:50
hodnocení

0x
Ženy ako chirurgičky

tali
hodnocení

0x

Ďakujem všetkým za odpovede. Som rada za zdravé názory s odôvodnením aj za vaše skúsenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]