Nejste přihlášen/a.
Nu, já si to nemyslím a to jsem pracovala na op.sále přes deset let. Nicméně to neznamená, že by nemohly být dobrými chirurgy, dokonce i výbornými. Ženy nejsou tak křehké květinky, jak se zdá. Problém je spíš v určité orientaci, rozhodnosti a odvaze, ale není to nezbytně vždy platné.
respektive, 100% výkon jistě dokážou odvést, ale jejich operování postrádá většinou inovativnost, lehkost. Nejsou horší, jsou jiné.
Podobně jako jestli žena může dělat stěhováka nebo horníka - ano může, ale chlap je na to vhodnější. Platí to i pro chirurga. To neznamená že ženská chirurga dělat nemůže a nemůže v tom být dobrá - může, ale je to vyjímka. Stejně tak některá ženská zvládne i stěhovat klavíry, ale obecně ženský na to vhodný nejsou..
A to zhruba z jakého důvodu?
Pro stěhováky jsou třeba tělesné dispozice, tam je to jasné, ale pro chirurgy je podle mne třeba trochu intelekt a šikovné ruce. Ne že bych měl o ženské inteligenci obecně valné mínění, ale řek bych že těch inteligentních je obdobné procento jako u mužů.
Možná myslíš mít na to žaludek? Když vidím dnešní mužstvo, tal mám trochu pochyby...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.