Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukr v pomerančovém džusu

Od: matteo odpovědí: 18 změna:
Miluji pomerančové džusy ale trochu mě začíná znepokojovat množství cukru 10g na 100ml. Teď zrovna popíjím půl litru což znamená že před spánkem získám 50g cukru.
Tohle množství cukru na 100ml je skoro to samé které se vyskytuje v kolových napojech a o nich se přece říká že jsou plné cukru.
Takže otázka je to ten škodlivý cukr nebo čistý přírodní z pomerančů?
Pijete také tak moc pomerančový džus?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaso
hodnocení

3x
Za mě je to naprosto porovnatelne jako byste vypil půl litru coly. Zdravé to určitě není a to je tam trochu vitamínů to nezachrání.
S vypít dzus místo jídla je už úplný nesmysl toho se nenajite...
matteo
hodnocení

No to snad ne.
To jste mě nepotěšil, já měl za to že piji zdravou věc jen teda více sladkou...

sametka
hodnocení

3x

Citrusy jsou (krom citronu) vhodné v létě, protože ochlazují, proto bych teď nepila koncentráty z nich. To si raději udělám zahřívací čaje se skořicí, hřebíčkem, zázvorem apod. Když už džus, tak v létě a ředěný, jak psala liška5.

pb®

Je to tak, stačí sníst dva pomeranče a člověku je zima. Bohužel, u nás je sezóna citrusů právě v zimě, kdy je největší výběr za rozumné ceny. Tak snad jedině si udělat smoothie v kombinaci s jablkem a zázvorem.

gustav
hodnocení

2x

Nejlepší je si koupit ovoce a osobně si je vymačkat. Relativně čerstvé, levnější a vím co v tom je! Dělám to tak u anasu a chutná mnohem lépe.

emil22
Tak levnější to určitě nebude
jentak*

Nepomůže si. Obsah cukru, který tazatek uvádí, je u 100% džusů, tedy stejný obsah bude mít i čerstvě vymačkaný pomeranč. Daleko horší je to u různých těch "nápojů" a 50-10% dzusů, které jsou přislazovány, často umělým sladidlem.

Tak jsem kouknul z okna a nevím, kam bych si zašel natrhat čerstvé pomeranče.

hodnocení

0x

Určitě je to lepší než rafinovaný cukr (předpokládám, že se jedná o 100 % druž). Ještě je otázka, jestli Tě tohle opravdu musí trápit? Když mám pomerančový 100 % džus, tak většinou vypiji celý litr najednou místo jídla.

matteo
hodnocení

Ano 100%ní džus ale z koncentrátu.
Čerstvý z chlaďáku je pro každodenní pití pro mě drahý.

hodnocení

0x

Cukr z džusu z řepy je horší, než z džusu z pomerančů?

Glukóza maltóza dextróza nejsou chemicky úplně to samé ale energie kterou tělo trávením dostane stejná plus minus bude. Myslím že rádci spíš měli na mysli to že rafinovaný cukr bude o fous horší chemická směska. I tak se ale vždycky musím smát bojovníkům proti bílému jedu když s pýchou hlásí že používají pouze hnědý třtinový cukr protože je zdravější :) To je jako říct že pijí vodu zásadně z potoka protože je víc živá než ta z kohoutku.

hodnocení

0x

Mě by v džusu znepokojovaly jiné věci, než cukr. Třeba oxaláty. *sok*

liska5
hodnocení

0x

Nepiju, pomeranče mne nelákaj. Důležité je, zda je džús z koncentrátu, nebo ten dražší přímo z lisovaných pomerančů, který je zdravější. Každopádně i když jsou bez přidaného cukru, tak bych je ředila vodou a pila jen tak skleničku denně.

Místo jídla si dát sladkou navoněnou vodu s trochou kyseliny, toho se nenajíte.

lee*
hodnocení

0x
Pokud pijete klasický džus z krabice, tak na tom zdravého není nic. Mnohokrát se psalo o tom, z jakých plodu se získává. Ono logicky. Jestliže kg pomerančů stojí 35kč tak těžko bude stát litr džusu 20kč. Zkuste někdy vymačkat pomeranč. Chutná to jako to z krabice? Vypadá to jako to z krabice? *co*
Kdysi v nějakém Jste to co jíte byl pán který nemohl zhubnout i když omezil sladké. Jenže snědl klidně kilo mandarinek za den
matteo
hodnocení

Jasně chápu čerstvé > koncentrát.
Ale přeci ten koncentrát se dělá tím že z pomerančové šťávy se odpaří voda a pak opět někde v Česku smíchá s vodou. To je fakt tak špatné?

Kdyby ta výroba byla tak jednoduchá, že teda smíchají sušený koncentrát jenom s vodou někde v Čechách, tak jim to za pár dní zplesniví. Každý den tohle pít, podle mne zdravé není. *co*

tabletka*
hodnocení

0x

Lee, aniž bych podporovala nemírné pití džusů, vaše logické vysvětlení, že když stojí kilo pomerančů atd., nemůže stát litr džusu ... není logické. Porovnáváte dva úplně jiné produkty - oni výrobci džusů nenakupují plody v maloobchodě. Atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]