Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký jste měli průběh u COVIDu?

Od: duran* odpovědí: 29 změna:

Ahoj všem, zajímalo by mě jaký jste měli průběh u COVIDu?

Mi je blbě od úterý minulého týdne, ale má to zajímavé vlny.

Úterý, středa, čtvrtek - zvýšené teploty do 37.5

Pátek a sobota - absolutně bez teplot, jen slabost

Neděle, pondělí a dnešní úterý - horečky až k 39.2C. Začíná to být unavující, Panadol mi horečku sníží jen na cca 38.2, ale pod 37.5C se nemůžu dostat. Když ráno vstanu a mám těch 39C, jsem tak slabej že nemůžu dojít ani na WC a zpět, jak se mi motá v kebuli, je to úplně na omdlení, až po snížení Panadolem jsem schopný se najíst, zajít rychle do sprchy a na WC. Měl někdo podobný průběh? Kašel zatím nemám, jen ty horečky a absolutní ztrátu čichu, částečně i chuti. Případně jak dlouho to trvalo? Je mi 31let, 3x týdně doma cvičím, mám 77kg na 178cm, takže si rozhodně nepřipadám jako nějaká rizikovka, přesto je mi zle jak psovi.

Díky za vaše postřehy.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Osobní zkušenost nemám, ale myslím si, podle toho, co jsem doposud četla a slyšela, že u každého je průběh trochu jiný. Kolikrát jsem slyšela, že starý nemocný to přečkal doma v pohodě a mladší zdravý ulehl v nemocnici.

asd1
hodnocení

3x

Je to individuální od bezpříznakových po měsíce na přístrojích. Dobrá kondice vůbec neznamená že tě to nesundá.

Někdo má horší průběh pár dní někdo měsíc.. Neni od věci měřit si saturaci krve kyslíkem... A pokud přijde problém udejchat i v klidu tak volej rychlou - rozhraní udejchá/ neudejchá umí přijít rychle a pokud se hned nedostaneš ke kyslíku tak končíš...

hodnocení

2x

mámce 59 let dost špatně ne na nemocnici 10 dnu

byk jste na testu?

jinak doporučené léky na simtomy covidu jsou aspirin a jeho další verze a acylpirin

duran*
hodnocení

Že byla mamka 10 dnů v nemocnici?

Samozřejmě jsem byl na PCR testu ve čtvrtek - pozitivní

ne zvladla to bez nemocnice upsal jsem se ,ale bylo dost mizerně

tak to je dobře odpočivejte relaxujte tekutiny lehká strava a leký aspirin a jeho další verze nebo acylpirin

raa
hodnocení

2x

Průběh covidu záleží na tom, jak zareaguje imunitní systém. Značnou část lidí nepoškozuje tolik samotný virus, jako jejich vlastní imunitní systém, který se splašil a organismus má co dělat, aby to vydržel. I někteří mladí můžou mít s covidem problém, protože jejich imunitní systém zareaguje extrémně. Můj známý padesátník měl velkou reakci na infekci virem, někde si přečetl, že to může způsobovat přehnaná reakce buněk, které mají za úkol likvidovat vetřelce. Odborně se tomu říká cytokinová bouře a může na ní zabrat vitamín C. Zkusil to a do druhého dne se mu ulevilo. Musí se ale brát každé dvě hodiny cca 3 g vit. C po celý den (nejlepší je práškový třeba z DM drogerie). Ale netvrdím, že zrovna tohle pomůže i vám, každý člověk je individualita nejen po psychické, ale i po fyzické stránce.

kami123

"Musí se ale brát každé dvě hodiny cca 3 g vit. C po celý den"

- Toto je ZDRÁVÍ NEBEZPEČNÉ POČÍNÁNÍ!

Ten kdo tomu nerozumí by měl užívání čehokoliv konzultovat alespoň s lékárníkem.

Maximální dávka by měla být maximálně 2000 mg/den.

liska5

Tolik céčka! To je rána pro ledviny. Nedoporučuju takové extrémní postupy..

zaseja

raa tak nějak nemám chuť ti to s tím tvým známým padesátníkem věřit, když jsem si kupoval pro sebe C v prášku, tak jsem si zjišťoval, kolik si toho mám nasypat do vody denně a našel jsem :

Vitamin C přijímáme běžně v potravě. většina z nás však ve stravě nepokryje doporučenou denní dávku a proto je vhodné sáhnout po suplementaci. Nedostatek vitaminu C nám doplní doplňky stravy s vitaminem C. Do těla se vstřebává v tenkém střevě pomocí transporterů. To, kolik vitaminu C jsme schopní pobrat, závisí od jejich kapacity, dalších složek potravy a zdravotního stavu. Běžně se toto číslo pohybuje do 100 mg. Zbytek tělo vyloučí bez využití pomocí moči. Pokud tedy záměrně chceme mít vyšší hladiny vitaminu C v těle, doporučujeme sáhnout po tabletách s postupným uvolňováním, lipozomální úpravou anebo si vitamin C rozdělit do několika denních dávek.

Prostě takové množství by tělo zase vyloučilo.

Pokud by si bral 10 gramů denně, tak by si odepsal ledviny.

aby vitamin c neposkodil ve velkych davkach a byl 100℅ vyuzitelny pouzivame jiz 4 rokem Ascorban sodny,chce si o tom neco precist,sem od 14.12.pozitivni z pocatku co 3 hodiny lzicka ve vode za ty roky poznam kdy ma telo dost

hodnocení

2x

Som asi 14 dní po prekonaní. 3 dní horúčky okolo 38 stupňov bolesť hlavy a klbov,potom už len kašeľ. Mama 75 ročná asi po 5 dni sa nakazila tiež. Trochu škrabanie v krku,inak bez príznakov. Po pozítivnom teste lieky na predpis od obvodného. Paralen, antiobiotika na báze tetracyklínu,vitamín D 3,codein na kašeľ a na potlačenie imunity Dexametazón a vitamín C a zinok. Toto je bežná liečba aj v nemocnici u nás. Mama antibiotika,vitamíny,zinok a infúzia koloidnej liečby. Neboli sme očkovaný.

hodnocení

0x

Mám v rodině a okolí situaci od drobné rýmičky s nechutí, až po umrtí v těžkých bolestech a dušení s morfinem. Osobně někde uprostřed, jen s oboustraným zápalem plic a několk dní v nemocnici.

jabraka*

Začátek mé nákazy,jsem po dvojí vakcině-nejprve až bezvědomí,pak několik dní těžké dýchání a teplotynakonec pobyt v nemocnici s kyslíkem.po týdnu bez problémů.další týden úplně bez příznaků.Takže není ten,kdo je půl roku s dvěma vakcinami,bez nebezpečí,Proto co nejdříve posilující,nečekejte.

JABRAKA

liska5
hodnocení

0x

A jste očkovaný? Kolik dávek?

U mne v příbuzenstvu měli nebo i mají horečky, únavu, bolesti hlavy a kloubů, průjmy, ztráty čichu...

Já zatím nic. Jsem 70+ a po třech dávkách bez významější reakce...

duran*
hodnocení

Očkovaný nejsem. Hodně lidí v okolí onemocnělo právě po očkování (dělám v automobilce, vzorek je docela velký).

duran, jaký Vy máte přehled...

Ale statistika mluví jinak.

asd1

To spíš s očkováním nesouvisí, jen se to termínově sešlo.. Jeden přišel do práce a za týden to měla půlka fabriky. Očkování o dva týdny předtim je náhoda. Nikdy se netvrdilo že očkovaný se nemůže nakazit, to může i plně očkovaný, jen to (výrazně) snižuje pravděpodobnost těžkýho průběhu.. A ochrana po očkování taky nenastupuje hned ale až časem..

Pak z toho vznikne fáma že se nakazil očkováním a antivaxerovi jí nijak nevymluvíš...

liska5

Prý 10 dnů po očkování už jsou protilátky...

asd1

Protilátky jsou brzy ale ne moc, těch je hodně až po druhém třetím očkování nebo prodělaným covidu + to množství je individuální, někdo má málo nebo rychle ubývaj, někdo hodně a drží se dlouho...

serpen
hodnocení

0x
Horečka se sráží jen v kritických hodnotách. To, že snižujete teplotu lékama, akorát nemoc prodlužuje. Horečka je “obranný systém”, který uměle ničíte. Jinak ja měl 3 měsíční ztrátu chuti a čichu, 2 dny 38 teploty a asi týdenní bolest kloubů a svalů (těžce se mi pohybovalo).
duran*
hodnocení

No to je sice hezké, ale jak má člověk 39.7C, tj skoro 40C, tak to už je trošku za hranou toho co lze unést. Do 38.5C bych to chápal.

hodnocení

0x
Očkovanej nejsem začlo to takovým pokašláváním druhej den sem byl unavenej a chtělo se mi furt spat bolela mi hlava 3 dny sem se docela potil byl zvadlej jak kytka a bylo mi na zvracení
Ztrata čichu i chutě
Da se říct že sem proležel a prospal první tejten
Druhej tejden se to postupně zlepšovalo začal sem jíst bylo mi jedno co chut a čich nebyl ani ten druhej tejden
Jak mi skončila karantena šel sem do prace prvni dva dny byly takový hodně unaveny
Pak se mi vratil čich i chut
Dnes už dobry jen kapku pokašlavam ale lepší se to

st
hodnocení

0x
Nemoc covid.
lidovky.cz/...

hodnocení

0x

Som 60+, na biologickej liečbe, neočkovaný a tiež je to za mnou. 17.11. začiatok, zimnica pri 36,2°C, zvláštne. Mierne bolesti v krížoch a nohách. Stále studené ruky a nohy. Chytené horné dýchacie cesty. Bolesti hlavy. Po troch dňoch strata chuti a čuchu. Pridal sa suchý kašel, nemohol som sa poriadne nadýcnuť, ale bez bolesti. Až na štvrtý deň som sa začal potiť, ale potom v kuse. Dva večery po sebe som mal 37,5°C, to bolo max. Ráno som mával menej ako 36, to som nechápal. 23.11. som bol na teste, s pozitívnym výsledkom. Po asi desiatich dňoch, ako keby uťal. Cítil som, že je to za mnou. Celý ten čas som preležal. Čuch a chuť ok asi po 14, dňoch. Takže u mňa veľmi mierny priebeh. Počas ochorenia som bral mega dávky sypaného vit.C rozložené v čase, acylpyrín, zinok, D3 plus K2. Na kašeľ Stoptusin a kalcium. Svet ma nezaujímal, počúval som len relax hudbu, to mi pomáhalo. Cez deň som spal, v noci ponocoval(stále to mám rozhodené :) ). D3 som už bral rok, 7000 jednotiek denne, počítal som s tým, že raz ten deň príde. V júli som si dal tento hormón skontrolovať, max. hodnoty sú od 60, mal som 62,2. Minimum je 20. Ak to mám porovnať s chrípkou, ktorú som v mladosti zažil, tak tá ma potrápila oveľa viac. Čo výdych to ston, tak som to prežíval. Aj vlasy ma vtedy boleli, plus vysoká horúčka. Tento mierny priebeh pripisujem hlavne pozitívnemu vplyvu D3 a zvýšenému príjmu C-čka počas ochorenia, tiež dobrý fyz. i psych. stav. Mám tiež teóriu, že biol.liečba, ktorá je imunosupresívna, mi dopomohla k tomu, že organimus nereagoval na narušiteľa príliš aktívne. A nespustila sa popisovaná tzv. cytokínová búrka. Neviem, či má krvná skupina na priebeh vplyv, keby tí, čo majú covid za sebou, by mohli napísať, akú majú, s akým priebehom ochorenia. Ja, Nulka pozitiv. Kľudne by sa mohlo s touto otázkou vytvoriť nové vlákno. Všetkým, ktorí ochorením prechádzajú. očkovaným i neočkovaným, držím palce.

liska5

Podle toho, co jsem četla, tak nejnáchylnější k virózám mají být Áčka. My jsme tři sourozenci všichni AB, a jen já nejstarší jsem covid neměla. Nebo ano, ale bezpříznakový. Ti dva nepracovali v těsných početných kolektivech, zatímco já, coby úča, jsem prošla tolika vydýchanými a nasmrkanými třídami, prašnými tělocvičnami a hřišti s poplivanou škvárou, že mne to zocelilo...

vernon
hodnocení

0x
Čtyři dny teplota cca 38⁰C. A to je vše...

fram
hodnocení

0x

Můj Ómikron

Varianta koronaviru omikron se neliší od předchozí varianty delta pouze vyšší nakažlivostí, ale také odlišnými příznaky. Nakažení například neztrácejí čich, naopak se u nich objevuje silné noční pocení. To znamená takové veliké, že ráno máte opruzené části těla. Mezi další příznaky patří škrábání v krku a suchý kašel. ( Ani zvýšená T - Pouze u některých nakažených se objevila vysoká horečka.) A k tomu rýma.

fram, OK, máte to správně okopírované, jen by bylo vhodné dodat zdroj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]