Nejste přihlášen/a.
první 17:00-20:00 , druhý 20:00 ...
- to je jak z nějaké komedie, ale na rozdíl to může dopadnout špatně.
Sdělil bych mu jestli nechce přijít na večeři 17:00-19:00, že to pozdeji nejde, jelikož jim má přijít blízká návštěva.
Když by zjišťoval více, tak že tam bude rodinný přítel s přítelkyní.
BTW přítel taky asi nic neví, že?
Pokud nepřestane Katka žrát dvě večeře, tak bude obézní a problém s počtem přátel se pak vyřeší sám.
K&D
Tak ať ho pozve na oběd a bude prostor ho zafčas vylifrovat pryč a zároveň se vyřeší ten problém s přežíráním.
Jinak takovéto mlžení shledávám týráním kamaráda a podváděním přítele.
Ach, jak vás, vy ženské plémě, nemám rád. Proč nám to děláte?
Když už je to takhle, tak může Katka zalhat, že na 20 hod. je pozvána ke kámošce na nějaké překvapení, nebo sousedům, kam by kamarád nešel. Mohou v 19.30 oba s kámošem odejít od maminky, venku jít každý svou cestou, a ona se někudy zadem vrátit, aby přivítala přítele. Divadlo, ale mohlo by to zafungovat.
Zdravím. A co kdyby Katka řekla kamarádovi, že se dozvěděla, že bude letos na Vánoce sám, tak by ho chtěla pozvat alespoň na večeři, ochutnávku cukroví a malé kafíčko. Večeře že bude v 17 hodin. Musí se ale domluvit s rodiči, aby ho pak nezdržovali. No a po večeři ho vyzve, že si ještě společně dají trochu cukroví a to slíbené kafíčko. Když se po kafi on nebude zvedat, zvedne se Katka a odejde na WC. Když se vrátí, a on se nebude mít k odchodu, Katka už si nebude sedat a řekne mu, že je ráda, že ještě neutekl, a (stále ve stoje) že mu děkuje za návštěvu... To už by se měl zvednout majitel i toho nejdelšího "vedení" na světě. A event. mít v záloze ještě výmluvu (ale k té já bych už nenechala dojít, to je ponižující), že ona bude za chvíli odcházet, jelikož je letos domluvená s "holkama z jógy" na "něco" – dámskou jízdu. Ida
Tyhle holcici teorie jsou hezke, faktem ale je, ze ty vase naznaky na chlapi nefungujou. Pokud chcete, aby v 7 vypadl, musite mu to proste rict. A tak je to se vsim v komunikaci mezi muzem a zenou. A vy se pak akorat rozcilujete, proc nechapeme, co po nas chcete. Cist myslenky neumime, musite to proste rict.
Uplne nejlip na nej vybalit - mam chlapa, prijde v osm, tak uz koukej mazat. To pochopi. A ne ty vase hry a vykrucovani se.
Mně se doporučovaná habaďůra také nelíbí (viz axus, maverick). Na jednu stranu je zde velká ohleduplnost vůči kamarádovi, aby náhodou nebyl o Šťědrém večeru sám. Na druhou stranu se kvůli tomu inscenuje divadlo. A ono to jednou praskne a bude to stokrát víc pokořující než jeden večer o samotě. Zkuste se vžít do někohoho, komu navykládáte o józe s děvčaty. On se třeba za měsíc či dva dozví, že to nebyla jóga, ale partner. Já nemám nic proti lžím milosrdným, proti drobnému vykrucování, ale toto je (a asi už dlouho) za hranou.
Už jednou jsem psala, že náhoda je blbec. Představte si nečekaný vánoční dárek ve veliké hodnotě věcné (tisíce korun) nebo citové (třeba prstýnek). To pak hosta, až vybere z kapra všechny kostičky, opravdu vypakujete? Nebo si představte toho přítele, který chce napravit dřívější malý zájem a přjde si pro svou Katku k jejím rodičům osobně a s velkým předstihem.
Já bych kamarádovi na rovinu předem řekla, že hodlám prožít dvě slavnostní večeře. Jednu jistě příjemnou s maminkou a s ním. Druhou možná méně příjemnou s partnerem, se kterým mi to moc neklape, ale stále je to partner. Kamaráda to může zabolet, ale až jednou habaďůra praskne, nebude to bolístka, ale urážka.
@bimbam - přesně Navíc tohle očividně není lhaní ze soucitu, ale lhaní z vyčůranosti pro osobní prospěch. Pojistka - když ne jeden, tak je tu ještě druhý. Je to sobecké a hnusné.
Zdravím, Denny. Já bych v tom nehledala moc složitostí, aby se Katka do toho zbytečně moc nezamotávala. Kamaráda bych pozvala na večeři – budeme večeřet v pět, rádi Tě uvítáme. Pak můžeme dát ještě kávu a popovídat si. V půl osmé pak mám už domluveno něco jiného, ale to bude časově tak akorát. A víc bych to nerozebírala.
Denny, díky že jste dala vědět.
Denny, je vždycky těžké mluvit za nějakou kamarádku. Znáte ji sice dobře, ale někdy udělá člověk něco jiného, než co se od něj očekávalo. Měla to slečna podat sama, pokud má počítač, bylo by to věrohodnější.
Beru to tedy pro zjednodušení tak, že hostitelka jste Vy, máte svého partnera a ráda byste pozvala kamaráda na slavnostní večeři, aby nebyl sám. Ke kamarádům se chováme slušně, důvěrně, no jako ke kamarádům. Dost věcí o nás vědí. Tak proč ten kamarád nemůže vědět, že máte kluka se kterým chodíte? Co je na tom špatného? To se za toho svého partnera stydíte, že jej nemůžete představit kamarádovi? Co je na něm špatného, že jste ho rozhodla skrývat? Hloupý, nepěkný, s tělesnou vadou? To snad ne.
Oběma bych řekla, jak to je - na rovinu a oba muže seznámila. A pozvala je na stejnou dobu. Třeba si porozumí a prožijete prima večer. Nemá cenu prvního před 20. hodinou vyhánět, i když je u vás evidentně spokojen a chystat se překotně na návštěvu toho druhého.
Dnešní život je plný lží, klamů a přetvářek. Za mého dětství a mládí se řeklo - a tak to bylo. Dneska je to samá klička. A možná proto se hodně lidí v životě ztrácí.
Řekla bych to na rovinu. Váš chlapec pozná Vašeho kamarádka, kamarád pozná Vašeho chlapce. Co na tom chcete hledat za problémy? Buď si sednou, nebo ne.
Znala jsem podobnou ženu, dneska již nežije, Všechno otočila, překroutila, zatajila, neřekla nic opravdu tak, jak to bylo. Bylo to moc smutné až deprimující, byla to totiž maminka. A ve vsi ji kvůli jejím intrikám neměli rádi. Proto jsem po jejím působení přišla na to, že nejlepší je vždycky pravda. Ať je jakákoliv. Kdo je rozumný, pochopí. Jistě pochopí i ten kamarád, že máte svého chlapce a bude si vážit toho, že s vámi oběma bude moci strávit pěkný slavnostní večer. Jaga.
Když to takhle hrajete na obě strany, zajímalo by mě, jaká situace by nastala, až Vás jednou ten kamarád na ulici potká, jak se vedete se svým chlapcem. A potká určitě, tomu věřte. Než aby nastaly trapné výmluvy a blekotání, raději bych je oba seznámila hned. A nebudete za slepici, ale solidní dívku.
Ještě jednou... Tak dlouho je budeš vodit za nos až se to provalí a pošlou tě do háje oba dva. Aspoň já bych v tom měl jasno. Mmch. hned z dotazu je jasné že Katka jsi ty.
Tahle situace mi připoměla moji chmelovou brigádu, kdy za mnou přijel kluk, který mi stále psal a rád by se mnou chodil, sotva odjel, tak přijel můj přítel, se kterým jsem opravdu chodila a po škole jsme se vzali. Mobily jsme neměli, takže jsem jen čekala, jak vše dopadne.
Kdybyste dotaz nenapsala Vy, Denny, tak budu soudit, že je autorem nějaký troll. Vy jste zde hostem často a vždy píšete vlídně a s pochopením. Tak chci věřit pravdivosti. Nicméně v příběhu je několik hůře pochopitelných sdělení. Kromě toho jednoho nejhoršího sdělení, že mladá žena přes třicet let vodí za nos dva muže.
Kamarád představil Katku své rodině, ale přitom nemá s kým trávit Štědrý večer. Vždyť Vánoce jsou dobou, kdy se k rodině sjíždíme i přes půl republiky. Katčina maminka pozvala kamaráda, ale přitom ví, že Katka každý rok odchází z domu za přítelem. Snad tím maminka chce naznačit, aby se Katka končeně rozhodla pro jednoho z nich?
Z příběhu rozumím jedině tomu, že pokud to celé má prasknout, tak Štědrý večer je nejnevhodnější chvílí. A věřte tomu, že i kdyby dostala Katka nějakou geniální radu, jak by měla časově své dva blízké muže od sebe oddělit, tak náhoda je blbec, něco se trochu nevydaří podle plánu a problém bude na světě.
Vidím dvě řešení. První je horší a stejně asi nic moc nevyřeší. Ať si Katka zařídí nebo alespoň vymyslí nějakou pracovní povinnost. Štědý večer ať strávní sama v rozjímání, kterého z těch dvou mužů by vedle sebe chtěla mít napořád. Druhé řešení by bylo, kdyby se k problému postavila čelem teď hned. Teď hned to totiž nebude tak bolavé, jako když to přijde jako nechtěný štědrovečerní dárek.
A právě proto se dává volný talíř pro pocestného . Navíc kamarád nejde na rodinnou štědrovečerní večeři ale na jinou předtim.
Jak z cimrmanan, než se madam rozchodne tak chodí oba
Měl bych v tom jasno - pokud bych u baby na něco takovýho přišel, tak by ztratila důvěru a o někoho takovýho nemám zájem. Pokud ty dva maj koule tak jí pošlou do háje oba dva, ale přijde mi že je nemá ani jeden..
To si jako kamarád dělá u Katky nějaké naděje a rodina ho v tom nechá? Já bych se ve vhodné chvíli zmínila, že Katka není sama. To přece nejde do nekonečna. A kamarád nic netuší? Jak jsou ti aktéři staří?
Teda to je fakt situace jak z nějakého románu. No jelikož jsem zvyklý promýšlet i černé scénáře, napadlo Vás, co se stane až první kamarád nestihne odejít včas, případně druhý kamarád přijde dřív? Nechtěl bych být v kůži ani jednoho z nic. A radši být na na Štědrý den sám, než zažít tuto situaci. Jestli to nevyjde, tak to bude Štědrý večer, na který nikdo dlouho nezapomene.
Tak já dříve narozená, mám nějaké tradice a pravidla, která nikdy neporuším.
Jedno z nich je, že na Štědrý večer má být jenom rodina pohromadě, cizí člověk tam nemá prostě co dělat.
Dodržuji dokonce i to, že prostírám o jedno navíc, pro nečekaného příchozího, jak to dělala maminka.
Letos budu na Štědrý večer sama, tak ani prostírat nebudu a najím se u počítače, tak jako každý den. Dopoledne navštívím hroby všech mých drahých, kteří tu nemohou být se mnou
Také mám vžito od dětství, že na Štědrý večer je každý doma. Na Štěpána pak probíhají všechny ty návštěvy mezi příbuznými a známými. Radu nemám, trošku jsem tuhle situaci tak nějak nepochopila.
Katka kamaráda nechce, spíše on ji uhání, možná se jí i vyznal se svými city, ale z její strany nic.
Když má tento dotyčný svoji rodinu, tak nemusí být sám.
Myslím, že tohle spískala maminka Katky. Vedle své dcery by raději viděla tohoto kamaráda, asi si s ním ona lépe rozumí.
Když by se nenašlo jiné řešení, nebo nějaká změna, tak bych to svedla na covid a zrušila to. Onemocnět může kdokoliv z rodiny, třeba právě mamka, anebo alespoň podezření.
Po doplnění to vypadá, že současný přítel je jaksi navíc.
Proč se s ním Katka nedokáže rozejít je divné, co ji drží? Katka se mi jeví nyní v ne dost dobrém světle. Lepší sex, nebo hmotné benefity?
Aha - Večeře v našem společném domě! Ta situace bude o hodně složitější.
Ještě jsem se k tomuto příběhu vrátila. Je to napínavé, jak se to vyřeší. A po Vánocích nám dáte vědět, která varianta?
Co mě zarazilo, že Katka nemá ani s jedním mužem sex. Třicetiletá žena?
Chudák. Stojí ji to za to? Vím, že už je to mimo téma.
Možná, že o ní nevíte všechno.
No, díky denny276, jsem to trošku odlehčila, to je život, nesmíme brát všechno vážně.
A my Češi většinou skončíme buď u piva nebo u sexu.
Děkuji za reakci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.