Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaplatit CLO

Od: leona odpovědí: 4 změna:
Dobry den,
zaslala jsem balik do UK a adresat bude muset uhradit clo. Jakym
Jak to funguje? Jakym zpusobem se clo hradi? Kuryrovi pri prevzeti zasilky? Nebo prijdou SMSkou nejake instrukce?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud jsi odeslala balík, tak tím to pro tebe končí.

Pokud by chtěl adresát po tobě něco uhradit, tak je to pouze finta, jak z tebe vytáhnout peníze.

Normálně když si něco objednám já ze zahraničí (třeba z Ameriky), tak až mi přijde zboží do republiky, tak ho zadrží na celním skladu a mne písemně nebo elektronicky požádají o zaslání podkladů pro celní řízení. Až jim dám plnou moc k vyřízení celního řízení, zašlu popis objednaného zboží a doklad o zaplacení (tam musí být uvedena zvlášť cena zboží a zvlášť doprava), tak mi balík proclí. Pak ho naloží na doručovací službu a já musím dopravci zaplatit clo a potom mi zásilku předá. Cenu zboží jsem platil předem při objednání.

Ale celní řízení je problém toho, komus ten balík poslala. Ty s tím nemáš nic společného.

hodnocení

0x

Dotaz je nesrozumitelný.

hodnocení

0x

Čuju podvod.

bz*
hodnocení

0x

Ano, samotná Její veličenstvo královna Alžběta II si dojede v zerzavé Škodě 105 S s pravostranným řízením pro 15 liber jako clo a DPH za poslaný balíček kde bude nová malířská štětka, Pitralon a Indulona.

Co kdyby si nám napsala co si poslala a jaké dokumenty si k tomu přibalila.

Pokud si zabalila nové originál zabalené VÝROBKY a k tomu si poslala za ně FAKTURU, nebo si poslala Slavíčkovi obrazy a napsala DAR, nebo to byl balíček Heroinu s nápisem Hrubá mouka? - taky H že?

V prvním případě doměří Britský celní úřad

V druhém případě se na vás bude vztahovat zákon 20 / 1987 státní památkové péče a vyhláška MZV 15 / 1980 z komunistických dob.

Ve třetím případě vše doměří soud.

Já si nechávám posílat věci odevšady a funguje to tak, že DOPRAVCE mé zásilky mě infomuje, že dorazila do CELNÍHO SKLADU a v tom celním skladu buď je zmocním, nebo si zavolám Celní zastoupení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]