Nejste přihlášen/a.
Pokud jsi odeslala balík, tak tím to pro tebe končí.
Pokud by chtěl adresát po tobě něco uhradit, tak je to pouze finta, jak z tebe vytáhnout peníze.
Normálně když si něco objednám já ze zahraničí (třeba z Ameriky), tak až mi přijde zboží do republiky, tak ho zadrží na celním skladu a mne písemně nebo elektronicky požádají o zaslání podkladů pro celní řízení. Až jim dám plnou moc k vyřízení celního řízení, zašlu popis objednaného zboží a doklad o zaplacení (tam musí být uvedena zvlášť cena zboží a zvlášť doprava), tak mi balík proclí. Pak ho naloží na doručovací službu a já musím dopravci zaplatit clo a potom mi zásilku předá. Cenu zboží jsem platil předem při objednání.
Ale celní řízení je problém toho, komus ten balík poslala. Ty s tím nemáš nic společného.
Ano, samotná Její veličenstvo královna Alžběta II si dojede v zerzavé Škodě 105 S s pravostranným řízením pro 15 liber jako clo a DPH za poslaný balíček kde bude nová malířská štětka, Pitralon a Indulona.
Co kdyby si nám napsala co si poslala a jaké dokumenty si k tomu přibalila.
Pokud si zabalila nové originál zabalené VÝROBKY a k tomu si poslala za ně FAKTURU, nebo si poslala Slavíčkovi obrazy a napsala DAR, nebo to byl balíček Heroinu s nápisem Hrubá mouka? - taky H že?
V prvním případě doměří Britský celní úřad
V druhém případě se na vás bude vztahovat zákon 20 / 1987 státní památkové péče a vyhláška MZV 15 / 1980 z komunistických dob.
Ve třetím případě vše doměří soud.
Já si nechávám posílat věci odevšady a funguje to tak, že DOPRAVCE mé zásilky mě infomuje, že dorazila do CELNÍHO SKLADU a v tom celním skladu buď je zmocním, nebo si zavolám Celní zastoupení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.