Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedodělaná SŠ

Od: chlapik odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, co si myslíte o lidech, který nedodělali školu? Já bohužel, taky nedodělal, ale už je pozdě. Připadá mi, že lidé s člověkem opovrhují, když má nedodělanou školu...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

1/ Na vzdělání nikdy není pozdě, to si jen tak namlouváte. Hledáte důvody, jak to okecat. Znala jsem lidi, kteří studovali v dost vysokém věku. Znám hodně lidí, kteří se věnují v důchodu studiu 3V. Udržují si tak mozek v činnosti.

Pokud jste byl lajdák a už jste dostal rozum, vzdělání si dodělejte. Nikdy se Vám neztratí. Abyste si dodal lepší náladu, pusťte si film MAREČKU, PODEJTE MI PERO.

2/ Ano, lidé těmito "študenty se slabou vůlí" často pohrdají. Chápu skončit z důvodu vážné nemoci, ale skončit jen tak, že už se mi nechce, mi připadá neomluvitelné. Vždycky si řeknu: Zabral zbytečně místo někomu šikovnému, kdo by si školy vážil, dodělal ji. A ten lajdák z toho stejně nemá nic.

Ukazujete tím svou slabou vůli, to, že nejste schopen překonávat překážky. To se lidem nelíbí, nedivte se proto, že pohrdají...

Za sebe - školu bych dodělala. Třeba Vám nějaké roky studia uznají. Jinak si jako záklaďák můžete už shánět košťátko na zametání náměstí. Co jiného budete dělat?

Nezlobte se, že píšu možná tvrdě, ale chci Vás vyburcovat k tomu dokončení. Bez vzdělání nebudete opravdu ničím a ničeho v životě nedosáhnete. *bzum* Jaga.

id
hodnocení

1x

Máte pravdu, hodně lidí ohrnuje nos nad lidmi se základním vzděláním. Záleží co umíte, čím se živíte, zda si nějak snažíte doplnit znalosti atd. Já lidé nehodnotím dle vzdělání. Znám nejednoho vysokoškoláka který není k použití v normálním životě, ale v povolání je třeba kapacita.

Zeptám se - proč je na školu / učňák pozdě? Já tvrdím, že nikdy není pozdě, je to jen výmluva.

rott
hodnocení

0x
Školu jste asi flakal, proto ji nedokončil, ale jinak inteligenci mít budete, kdyz jste se na školu dostal. Takže to je škoda hlavně pro vas. A chování lidí je časté, že ohrnuji nos nad těmi, co vzdělání nemaji. Ale možná máte zase různé vědomosti, s kterými můžete prorazit. Vystupuje tak, aby jste zaujal, pak nikdo nebude ohrnovat nos.

vilik*
hodnocení

0x
Ne, že bych paušálně lidmi bez středoškolského vzdělání opovrhoval, ale bál bych se jim bez jejich důkladného poznání svěřit trochu zodpovědnou práci. Podvědomě bych čekal liknavost, nedůslednost a nedostatek vytrvalosti a preciznosti.
On totiž je rozdíl mezi smolařem, který nedokončil například ze zdravotních důvodů nebo kvůli nějakému konkrétnímu důvodu, a mezi flákačem, blbem nebo lenochem.
Bohužel, ti schopní se smůlou jsou proti těm neschopným v menšině, proto spíš očekávám ty druhé.
Myslím si ale, že ti schopnější, kteří střední školu nedokončili kvůli nějakému opravdu závažnému důvodu, si vzdělání doplní později, právě proto, protože jejich stav je spíše neuspokojí, a podvědomí je nutí k vyšším cílům. A takovým bych samozřejmě úspěch přál a žádné omezení u nich neshledávám, spíše naopak, dívám se na ně možná i s větším respektem.

kami123
hodnocení

0x

Zaměstnavatele zajímá při přijímání dosažené vzdělaní.

Nikoho nezajímá jestli jsi nějakou školu nedodělal.

Kolikrát za život myslíš, že normální člověk shání práci?

Mě se nikdo v životě na nějakou nedoknčenou školu neptal.

Blbci jsou i se školama, tak nemá cenu lidi dle vzdělání rozlišovat.

Pokud narážíš na problémy vůči tvé osobě, tak to vzděláním patrně nebude.

tabletka*
hodnocení

0x

Tím, kdo je šikovný, pracovitý něco se naučil a dokáže se sám uživit není důvod opovrhovat, spíš naopak. Pokud je to ale lempl, pak si žádnou úctu nezaslouží. Jaký jste vy, to neposoudíme, neznáme vás. Protože ale ve vaší otázce není deset gramatických chyb, žádný blbec nejste. Škola sem, škola tam.

asd1
hodnocení

0x

Někdo je línej nebo blbej, někdo si našel jiný způsob života a školu nepotřebuje, byla by pro něj klidně i ztráta času. Opovhují obvykle hlupáci (bez podrobnější znalosti proč školu nedodělal).

Pokud školu chceš/ potřebuješ, tak dodělat se dá i ve stáří, "už je pozdě" je jen výmluva.

hodnocení

0x
Pokud nejsou nemocní nebo mentálně postižení, případně z nějakého nedobrého prostředí, myslím si,že nemají dostatek vůle,ambic,u ničeho dlouho nevydrží,za mě nespolehliví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]