Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pozná někdo tento text? Byl jeden chlap a jeden pes... dál nevím a ráda bych věděla. Je to začátek básničky publikované někdy v 80. letech v nějakém dětském časopise. Pokud ji někdo zná, budu ráda za sdílení. Předem děkuji a přeji všm pěkný den. Egret
Mně to připomnělo známou básničku od Wericha Chlap, děd, vnuk, pes a hrob, ale tu by nejspíš nepublikovali v dětském časopise...
To asi ne , ale díky za reakci. Třeba si to někdo vybaví. Doufám, jinak mi to bude ležet v hlavě a prudit a prudit...
Přiznám se, že mě tam trochu zaráží to slovo "chlap". Známá (o dost starší než já) mi vykládala, že její spolužačka někdy v 70. letech dostala poznámku za to, že v přítomnosti třídní nazvala nějakého pána chlapem. Bylo to považováno za velmi nevychované. Ono to ani dnes není bráno jako úplně vhodné slovo pro děti. Opravdu byla ta básnička v dětském časopise?
Je hezké, jak to každému něco připomíná - mně zase "Byl jeden pán, ten kozla měl..." (J. Nohavica)
Když se člověku něco zahnízdí v hlavě a on nezná odpověď, je z toho celý vedle. Dokud to nezjistí. Před lety se mi to stalo taky.
Dětský seriál Šmoulové, byl tam čaroděj GARGAMEL. A ten měl kocoura. Několik týdnů jsem hledala, jak se ten kocour jmenoval. Proč, to nevím, k ničemu jsem to nepotřebovala. Ale musela jsem to vědět. Ptala jsem se kdekoho na potkání, někteří lidé už si asi mysleli, že potřebuji Chocholouška. A nevěděl to nikdo.
Až jednou, po dlouhé době, jsem se zase někoho zeptala. A ten dotyčný s klidem odpověděl: No přeci ASRAEL!.
Lidi, jak mně se ulevilo. A přitom jsem to ani vědět nepotřebovala. Ale byla jsem spokojená. A vím to dodnes. I když mi to k ničemu není. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.