Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodokmen zjištění

Od: zdenek55 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. Poradí někdo,jak hledat záznamy matričních a farních knihách za účelem sestavení rodokmenu? Odkazy na stránky atd. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

0x

Tohle není tak jednoduché a pokud o genealogii nic nevíte, doporučuji nejdřív alespoń nějakou populárně-naučnou literaturu, mám pocit, že jsem něco zahlédla i na Levných knihách. Zaprvé ne vše je digitalizované, ne vše je přístupné, je dobře si nejdřív sepsat sebe, své rodiče, jejich nacionále a takto postupovat směrem do minulosti. Tím budete mít rámec, kde, v kterých lokalitách vůbec hledat. A pokud chcete dál než do první republiky, tak se stejně návštěvám konkrétních matrik a far nevyhnete. Přeci nebudete jezdit po celé zemi na blind. Je to docela věda.

hodnocení

0x
Jestli chceš sestavit rodokmen, tak napřed obejdi všechny své příbuzné. Všechny tetičky, strýčky, dědečky a babičky. A ptej se. Já takhle dostal od strýce papír, kde jeho strýc něco sestavoval a hnedle jsem měl skoro sto lidí do svého rodokmenu.
Taktéž je velmi vhodné se naučit starý písma. Tedy kurent. Jinak si ve starých matrikách moc nepočteš.

hodnocení

0x

genealogie.cz Tam jsou i odkazy na digitalizované archivy. Digitalizované znamená oskenované, čili obrázky stránek matrik apod..

Jako výchozí bod aspoň rodné listy rodičů (když ne prarodičů). Tam najdete jejich rodiče a jejich data už budou odtajněná. Zveřejňují se totiž jen archivy staré, aby zveřejnění nepoškodilo žijící osoby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]