Nejste přihlášen/a.
Po dlouhém váhání a stále sílicí donucovací kampani jsem se nakonec rozhodnul, že se nechám očkovat proti covid-19. Nechci to odkládat až někdy před vánocemi abych pak nepřemarodil vánoce na následky toho očkování. Dnes jsem se tím trochu začal zajímat a chtěl jsem se na to očkování zaregistrovat abych tam nešel zbytečně a bez regidtrace mne nevzali. Díval jsem se na to na registrace.mzcr.cz/... kde by se mělo na to očkobání registrovat, ale bohužel je to tam všechno velmi nepřehledné a zmatené tak, že by se v tom možná ani čert nevyznal. Nemohu se tam v tom příliš dobře zorientovat na co konkrétně kliknout abych se správně zaregistroval na to správné očkování. Píšou tam něco o registraci na posilovací dávku, neregistrovaných v systému veřejného zdravotního pojištění v ČR a EU. Já ale žádnou posiliovací dávku na covid-19 nepotřebuji, protože jsem ještě nebyl očkovaný ani první dávkou. Ono jsou údajně i nějaké očkovací centra kde očkují i bez registrace, ale když jsem si nějaké takové v internetu našel a pak se podíval na stránky té nemocnice tak tam píšou, že očkují pouze registrované. Je v tom neskutečný zmatek a nepřesné informace, že zvažuji jestli vůbec na to očkování jít a za těchto podmínrk se na to nevykašlat. Zajímá mne jaký máte kdo na to názor.
No na té stránce registrace.mzcr.cz/... se zadá telefon na který přijde sms a pak se pokračuje dál dle typu očkování. Dnes je spousta míst bez registrace, kde se teda musí vystát fronta. Řada míst s registrací byla zrušena - ale třeba je zase obnoví.
Že jenom hledáš výmluvy, očkovacích míst jsou mraky, mimo to už očkují i obvodní lékaři, zavolej svému a on ti poradí.
Taky můžeš zavolat na 1221 a tam ti taky poradí.
Rozhodně dobře zvažte, jestli očkování podstoupit ze zdravotního hlediska. To by měla být priorita, ne podlehnutí nátlaku a vydírání.
jestli očkování podstoupit ze zdravotního hlediska. To by měla být priorita
ano, ze zdravotního hlediska je to potřebné, ne každý má lehký průběh.
Ako chcete zistit, ci je ockovanie vhodne zo zdravotneho hladiska? Aj uplne zdravi ludia schopni zbehnut maraton ledva prezili a su radi, ked vyjdu hore schodmi bez zadychania.
To by měl zhodnotit například lékař, který zná anamnézu dotyčného. Pokud si třeba v minulosti prošel covidem s lehoučkým průběhem, je velká pravděpodobnost, že pro takového člověka nebude očkování zásadní. Dneska je ale trend nechat se opíchat v Praze na nádraží, aby dotyčný mohl do hospody, lid se s tím smířil, tak to je pak těžké.
Zabavna logika : ak mal niekedy lahky kovid, tak ockovat netreba. A ak nikdy nemal, potom ako mozno uhadnut, ci bude mat tazky alebo lahky priebeh? Nie je lepsie ockovat sa, kde je skoro nulove rizko vedlajsich ucinkov, nez robit na sebe pokusy, aky priebeh bude mat kovid?
Že vytáhnete nějaký případ neznamená, že se to týká 100% populace. Právě proto říkám, že možné rizika by měl zhodnotit například lékař, ne právník, který to chce do všech tlačit na nádru a v obchoďáku pod výhružkami a nátlakem.
Tazatel by předvším neměl číst brakovou literaturu a podléhat dezinformacím. Nic lepšího než očkování neexistuje. Vakcína je ověřená na čtyřech miliardách aplikací a nejsou známy žádné statisticky významné nežádoucí účinky. Cílem donucování je především ochrana zdraví, zabránění zahlcení zdravotnictví a nutnosti vyhlášení lockdownu, který by přinesl nedozírné ekonomickí ztráty a osobní tragédie.
Konzultovat zdravotní stav s lékařem je braková literatura a desinformace? To jsme to dopracovali. Tak šup na nádro pro čtvrtou tečku. Více nekomentuji.
@nox - jste tu známý jako odpírač, je to vaše volba. Ale je úsměvné, že odkazujete tazatele na konzultace s obvodním nebo? lékařem. Sám jste to na obvodě nevyzkoušel, ale radit musíte. Každý lékař vám řekne - rozhodnutí je na vás. Konkrétně vyzkoušeno přímo u primáře na plicním, který o mě pečuje 40 let.
id: Tak ještě tady. Mohu vědět, od kdy jsem ve vašich hlavách "odpírač", když zcela normálně podporuji, aby se lidé očkovali?
Tak to by mě teda zajímalo, kde si podporoval očkování, zatím se vyjadřuješ jako antivaxer, a jinak by mi taky nevadilo, kdybys už s tím přestal.
Bože přestaňte furt otravovat lidi s pojmy jako antivaxer a podobně. Je to ubohost. Nikdy a nikde jsem nepsal, že jsem proti očkování nebo že to považuji za špatné. Jsem pro, aby se lidé očkovali, pokud to považují za správné a hlavně, pokud by si tím měli ochránit zdraví. Co ale zásadně odmítám je vyvíjení psychologického nátlaku, vyhrožování, upírání práv a svobod, diskriminace, segregace, politické machinace, umlčování a dehonestace jiných názorů a porušování zákonů a Ústavy ČR, považuji to za velký problém a znevážení všech občanů této země. Dokud očkování bude dobrovolné pro všechny, je to ohavnost, kterou bohužel spousta lidí přijala za standart.
Celou stránku si dobře přečtěte. Kdybyste něco nepochopil, je na stránce odkaz na podrobný návod. Současně je tam také odkaz na seznam očkovacích míst. Vlastní registraci začněte zadáním telefonního čísla a pak postupujte podle pokynů. Celý postup je velice jednoduchý, stačí číst. V současné době už celý systém funguje bezvadně. Doporučuju internetovou rezervaci na očkovacím místě, kde se můžete pohodlně objednat na zvolený čas.
Pokud se vám nedaří registrace na internetu, tak jednoduše zavolejte na to odběrové místo, které preferujete.
Tam se s nimi domluvte.
Lze to a dokonce v pohodě
No a to je ten důvod, proč není velká část spoluobčanů očkovaná a raději postuje stovky antivax příspěvků, než aby přiznala, že není štont projít dost primitivní registrací a stydí se přiznat, že na to nemaj. Takže rada - zajděte za svým obvodním lékařem a požádejte ho o očkování, on to za vás vše udělá.
klikně na odkaz, zadejte telefon a pokračujte dle návodu. Nebo zavolejte na očkovací místo, paní Vás vyzovídá a péak sdělí, kam máte jít. Po telefonu to je na 2-3 minuty.
Opc - tohle vlákno poradny se tedy vůči Vám moc nepovedlo.
Přeji Vám, ať to zvládnete a po případném poočkování máte více porozumění, tolerance a trpělivosti, než jakého se Vám dostalo tady. /možné následky po očko/
Holt se zde neměří všem stejným metrem.
Upozornění před smazáním - jsme ve volné diskuzi.
--------------------------
@opc - Zajímá mne jaký máte kdo na to názor.
Registrace zas tak složitá není, první termín i místo dle vlastního výběru, na místě dotaz, zda druhý termín vyhovuje nebo chci jiné datum, následně připomínací sms den předem. Na třetí dávku opět sms, druhý kód během dvou hodin a na vybraném místě volný termín cca za 36 hodin. Já si nestěžuju.
Nikam nevolejte, nikam nepište, nikam nechoďte a hlavně už nikoho neobtěžujte. Počkejte vklidu, míru a pokoji, než si pro vás příjde. Nabývám dojmu, že bohatě stačí minutová komunikace s vámi, aby i zdatný jedinec byl zcela vyčerpán, přičemž jeho následná regenerace se neobejde bez notné dávky sedativ.
Nečekal jsem, že se tu rozvine až taková diskuze.
Mne ani tak nejde o to jestli se nechat očkovat nebo né. Jde mi především o tu registraci a jak je ta registrační stránka dělaná. Píše se tam o registračním formuláří, ale mikde ho tam nevidím. Je tam sice dole políčko pro zadání tel. čísla a to je vše. Nevidím tam výběr očkovacího místa, zadání údajů o sobě atp.. Většinou se tam všude píše o posilující dávce tak jako by ti kteří ještě nejsou vůbec očkování měli smůlu a nebyli bráni v úvahu a na to očkování už bohužel neměli nárok. Ono ne každý je v takových věcech perfektně znalý, ale to ti kteří se v tom dobře vyznají a několikrát tu registraci už prováděli asi nepochopi a tak raději kritizuji toho co se v tom nevyzná tak jako oni. Ta registrační stránka mi připadá být zcela nevhodně a nepřehledně dělaná.
Nejsem jednoznačně proti očkování, ale také ani pro a mám na to svůj názor, ale to by spíše bylo asi na jinou samostatnou diskuzi. Mne jde hlavně o tu registraci která tak jak je dělaná může spíše některé lidí od toho očkování odradit.
až tam zadáte telefon, tak přijjde SMS, vyberete si místo, pak přijde další SMS, a vyberete si kdy.
Pak si to můžete rozmyslet, jako já, a zrušil jsem rezervaci a objednal telefonem na dřívější dobu.
Tak jsem to nakonec risknul a to tel. číslo tam zadal a odeslal to. Přišla SMS s kodem, vybral jsem si očkovací místo a dostal jsem se až k místu kdy mám vyčkat na zvací SMS se šestimístným PIN 2 kódem od zvoleného očkovacího místa což může být v řádu několika dnů i týdnů. Čekal jsem, že to bude rychlejší a že vše vyřídím hned a budu znát termín očkování. Předpokládám, že mi snad dají na výběr z několika termínů. Pokud mi to zašlou těsně před vánocemi a budou mi tak chtít zkazit svátky poočkovací reakci tak jim na to kašlu a ruším to. Mají to celé hodně nepřehledné a zmatečné. Je tam na těch registračních stránkách hodně zbytečných keců které by mohly být jinam na samostatných stránkách tak aby to neodvádělo pozornost od té registrace a nedělalo v tom zbytečné zmatky.
Vesměs to na jaře zvládli i osmdesátileté báby, tak byste mohl, opc, i vy, ale koneckocnů, je to vaše věc, tím fakt potrestáte jen sám sebe, když "tak jim na to kašlu a ruším to". Zas tak důležitý nejste, ale mohl byste jim zkusit radit, třeba by vás pak pustili bez očkování do poslanecké kantýny.
opc, nebo i jiný nicku,
je vidět, že jste se vším nespokojen.
Dneska Vám dojde pin 2, šestimístný, zadáte ho, pak se kouknete na stránky tam, kam jste se registroval a vyberete si termín dle volné kapacity a Vašich možností. Taky můžete rezervaci zrušit, navštívit místo, bez registrace. Taky můžete dále nadávat na to, jak je to nepřehledné.
Milióny lidí to zvládli v pohodě. Ty co to nezvládli, nechali si pomoci po telefonu od odborníků, přesně jak je uvedeno na těch stránkách.
(Tabletka, výborně)
Takže jak vidíte, nebylo to nijak obtížné. Nepanikařte s poočkovací reakcí nebo si to vsugerujete. To jsou fámy. Jen při silném zatlačení na místo vpichu je několik hodin cítit něco jako modřina. Nic jiného se neděje.
Vidím, že někteří se zde na poradnu chodíte pobavit tím, že neslušně kritizujete každého co něco neví, nezná, neumí nebo se v něčem neorientuje. To jste všichni až tak ideální lidí, že všechno znáte, víte, perfektně umíte atp.? To nedokážete nebo spíše záměrně nechcete pochopit, že každý jsme jiný a různé věci chápemé a díváme se na ně každý trochu jinak? To vám jde o veřejnou prezentaci vaši neslušnosti? Lidi zamyslete se nad sebou a nad vaší morálkou.
milanxcukrar: "Dneska Vám dojde pin 2" Tak to jsem zvědavý jestli máš pravdu. Klidně bych se i vsadil o něco, že ji mít nebudeš. Prozatím mi ten PIN 2 kód nezaslali. V e-mailu který mi zaslali píšou, že to "může být v řádu několika dnů i týdnů".
V současné době kdy se téměř vše zadává do počitačů by přece nemusel být problém aby počítače jejích rezervačního systému to v krátké době vyhodnotily a zájemci o očkování nabídli na výběr nějalé termíny na vybraném očkovacím místě. Přece by měli vědět kolik mají k dispozici očkovacích látek, kolik a na kdy jich mají objednaných, kolik lidí jsou denně schopní naočkovat atp. a podle toho by to snad šlo vyhodnotit kdyby k tomu byla dobrá vůle u těch co jsou za to zodpovědní.
hlada: Nešiř tu bludy o tom, že poočkovací reakce jsou fámy. Každý jsme jiný a u každého ta reakce na očkování může být jiná nebo také žádná. Já znám osobně několik lidí kteří reakci na to měli a někteří i několikadenní bouřlivou a i zde na poradně se dá najít takové co o reakci na to očkování psali. Loni mne u doktorky přemluvili na očkování proti tetanu s tím, že žádná reakce po tom nebývá. Příliš se mi do toho nechtělo, protože vím, že v minulosti jsem vždy po tetanovém očkování reakci měl, ale nakonec jsem se nechal přesvědčit a nechal se očkovat. Samozřejmě, že tak jak jsem předpokládal reakce na to byla tak, že mi bylo blbě a měl jsem teplotu a s tím jsem se trápil asi týden. Vůbec bych se nedivil kdyby podobná reakce u mne byla i po očkování na covid-19.
opc, já nemám moc zkušwností s Pin 2, jen třikrát u sebe a třikrát u manželky. Vždy to bylo do několika hodin.
první v 10:42, druhý v 15:56
Tak jsem z té celé opičárny kterou okolo toho očkování dělají docela dost naštvaný a zklamaný a kdybych dopředu věděl co mne s tím všechno čeká tak bych se tím možná ani nezabýval. Včera večer mi přišel v SMS ten PIN 2 a po přihlášení jsem si tam vybral termín očkování a potvrdil to. Ono mi to ale určilo samo hned termín očkování 2 dávkou na 28.12.2021 bez toho aniž bych si to mohl určit sám neno změnit a tak jsem to raději zrušil. Odmítám si nechat zkazit konec roku a začátek nového poočkovací reakci. Až pak přišel e-mail s potvrzením registrace a odkazem na změnu termínu té 2 dávky, ale to už bylo pozdě, protože zrušené termíny už změnit nejde. Pak ještě přišel další e-mail s potvrzením zrušení termínů očkování údajně z technických důvodu i když ve skutečnosti jsem to zrušil já sám a že mám vyčkat na novou zvací SMS. Zvažoval jsem jestli znova do toho jít a nebo se na to za takových podmínek nevykašlat. Dnes ráno přišla nová zvací SMS a tak jsem to zkusil znovu, ale bohužel mi to určilo termín očkování 2 dávkou zase na toho 28.12.2021. Chtěl jsem to zkusit změnit přes odkaz z potvrzovacího e-mailu, ale bohužel na odkazované stránce je uvedené, že změna termínu je umožněna pouze přes očkovací místo a je tam uvedené tel. číslo a e-mail. Zkusil jsem tam telefonovat a ozvala se mi nějaká hodně naštvaná a neochotná paní které se ani nechtělo se mnou mluvit a nakonec mi řekla, že ten termín 2 dávky si mám změnit na místě až příjdu na tu první dávku a tím to zkončilo.
Do kdy nejpozději po první dávce by mělo být provedené očkování druhou dávkou?
Za něco takového a tak neskutečně zmatečného by měl někdo kdo je zodpovědný za ten registrační systém dostat okamžitou výpověď. Na jedné straně se snaží lidi oblbovat a donucovat aby se nechali očkovat a na druhé jich těmi opičárnami okolo toho odrazují od toho.
Při vší úctě a aniž bych vás chtěla urazit, vypadá to spíš, že trdlo, neschopné ani základních úkonů občana jste vy.
opc, nevěřím Vám, že to samo vybralo termín. Navíc si můžete zrušit rezervaci. Udělal jsem to taky a jdu v sobotu dopoledne.
Po kolikati hodinách Vám přišel PIN 2?
Nejjednodušší je na všechno nadávat a svádět vše na druhé.
tabletka: Mne jen tak něčím neurazíš i přes to, že se o to docela dost snažíš. Píšeš, že "aniž bych vás chtěla urazit," a dále jen samé záměrné urážky které mne ale nedokážou urazit tak jak jsi to měla v úmyslu. Člověče zamysli se nad tvojí morálkou.
milancukrar: Mě je jedno jestli mi věříš nebo ne. Popsal jsem to tak jak to bylo u mne a co si o tom myslíš ty je mi fuk. To, že jde zrušit registraci vím a také jsem to i udělal a psal jsem to tu, ale ty to asi záměrně nebereš v úvahu. Druhý pokus po zrušení regisrace dopadnul ale bohužel stejně jako ten první. PIN 2 mi včera přišel po asi 15 - 16 hodinách.
Nejjednodušší je kritizovat někoho kdo má jiné názory na něco než je máš ty a nevěřit mu než se nad něčím zamyslet, ale to by bylo pod tvojí morální úroveň.
Manželku jsem mnohokrát přihlašoval na testy, vždy šel vybrat datum i čas. Pak jsem jí 3x a sebe taky 3x objednával na vakcínu, vždy jinam a opět jsem mohl vybrat den i čas. I mnozí zde si vybrali datum a čas. Jen Vy jste musel vzít termín, který na Vás vyskočil. Divné.
Milane, je to opravdu tak.
Termín prvního očkování a konkrétní očkovací centrum a vakcínu si vyberete sám, druhý je vám automaticky přidělen hned v prvním mejlu z očkovacího centra.
Rezervovaný termín je orientační, já přišla o cca 20 min. dřív a hned "mě brali". A brali taky každého zájemce i bez registrace.
Okresní město...
milancukrar: Mne je jedno jak to bylo u tebe a tvoji manželky. Já tu píšu jak to bylo u mne, ale vidím, že za každou cenu chceš tu dokázat, že nemám pravdu a že tu píšu bludy i přes to, že o tom vůbec nic nevíš. Záměrně manipuluješ s fakty které tu píšu tak jak se ti to zrovna hodi. Mne nejde o testování, ale o očkování. Nepsal jsem, že jsem si nemohl vybrat den a čas. Den a čas mi to dalo vybrat z několika dostupných, ale pouze na 1. dávku a až po potvrzení vybraného termínu se zobrazila stránka s údaji o mnou vybraném termínu pro 1. dávku a také s termínem na 2. dávku který jsem si neměl možnost sám vybrat a který ani nejde změnit. Předpokládal jsem, že si nyní vyberu pouze ternín pro první dávku. O tom, že mi to hned vnutí termín pro 2. dávku bez toho aniž bych si ho mohl sám vybrat nebo změnit jsem předem netušil. Předpokládal jsem, že termín pro 2. dávku si vyberu později samostatně až když se rozhodnu na ni jít.
arne1: Vakciny je možná dost, ale bez registrace nechci riskovat, že by mne mohli odmítnout a nevzít a nebo bych musel čekat na řadu třeba 2 hodiny nebo déle. Na stránkách nemocnice kde je mnou vybrané očkovací centrum mají uvedené, že "očkování zajišťujeme pouze pro objednané občany". Jinak souhlasím s tím, že "Ten registrační web je otřesný".
takže první dávku si můžete vybrat dle sebe? Už jsem to pochopil, druhou dívku jste si nemohl vybrat. Ano, to je dáno počtem dnů po první dávce.
Ale zase ze zkušenosti osobné a jiných, i druhou dávku šlo změnit, ale jedině s dohodou očkovacího místa, nikolik z poče.
Omlouvám se, že jsem nepochopil, že šlo o druhou dávku.
I když se přes všechny ty PINy dostanete a všechny nacionálie vyplníte, tak pak když přijdete do očkovacího centra tak po vás budou všechny ty údaje chtít znovu. Naprosto debilní systém.
Jděte tam rovnou, nejlépe nějakou dobu mimo špičku (dopoledne, navečer) a bude to jednoduší
Kdykoliv tam jít nemůže, aspoň v očkovacím centru, kam jedu já v pondělí, mají pro neregistrované vyhrazené určité dny. Jak by jsme k tomu přišli my registrovaní na čas, aby jsme museli zbytečně čekat, když by tam ostatní chodili jak do holubníku?
Jsem seniorka a v pohodě jsem všechny registrace zvládla sama. Když se nechce, tak se holt nedaří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.