Nejste přihlášen/a.
Jak často by se mělo jíst do týdne maso? Je nezdravé ho jíst na oběd každý den?
doplněno 29.11.21 21:59:
Neptám se na vegetariánství, to mě nezajímá, jsem a budu masožravec, jen by mě zajímalo jak často je dobré maso žrát.
2x
Každý den
Pokud opravdu "maso", tak ráno si dám šumku s rohlíkem z 92% masa.
Takže maso každý den minimálně 1x a maximálně 3x.
Na tu dlouhověkost... není maso jako maso. Klidně jezte bůčky nebo nějaké lovecké salámy či vysočiny z odřezků a sra*ek. To se pak člověk moc dlouho nedožije.
Ale krůtí, králičí a z nutrií je nejzdravější maso vůbec.![]()
Krevní skupina 0 je masová, takže chápu, že někdo s A či B si celý život vystačí s ovsem či obrokem
.
Jsme potomci Keltu, Germanu, Slovanu(ti jsou stejne Germani, co odesli z Holandska a Nemecka ke Krymu a pak se vratili jako Slovani). A tito nasi predci jedli maso kazdy den, pokud nic neulovili, museli jist bobule, korinky a houby. Pecivo meli jako doplnek.
Za 30 lete valky, pri oblehani Lipska, mek kazdy zoldner narok na 4 litry piva, 1,5 kg masa a kilo chleba.
Mám AB a masa stálý deficit.
Ale pokud byl ten příděl za války na den, tak by se tomu mělo říkat latrínová válka.
No medved taky zere korinky, maso minimalne a hubeneho medveda jsem jeste nevidel.
1x
Uvádí se, že během 2. války byla česká populace co do civilizačních nemocí nejzdravější vzhledem k nedostatku jídla. Maso patřilo na černém trhu k nejdražším položkám, takže se ho jedlo málo.
Pokud jde o "dobré" množství, tak nula. Nejzdravější dieta je laktovegetariánská; veganská není kompletní.
EU začala propagovat hmyz za současného omezení masa. U nás se snižovaly stavy dobytka již od 90. let.
0x
Naši středověcí předci moc masa nejedli, tedy střední vrstva, tak se řídím heslem "maso jen v neděli", zato pořádné, pěkně naložené - a přidávám sobotu. A hodně polévek z masa, krůtí křídla ideální. Tak jedla moje babička, navíc střídmě, a dožila se 96 let bez dvou měsíců.
Marně se snažím dosáhnout údjně velmi zdravé Stravy Středomořských národů, která je složena zejména z čerstvého ovoce a zeleniny, obilovin, luštěnin, olivového oleje jako hlavního zdroje tuků, ryb a omezeného množství masa, mléčných výrobků a vína. Jedním ze základních rysů této kultury stravování je, že se jedná o stravu vyrovnanou a chudou.
Jak na to, když nemáme moře? Losos filety 100 g běžně stojí 52,58 Kč, kdo to dá?
No, za Karla IV. měl snad cech ševcovský ve stanovách, že tovaryši nesmějí dostávat k obědu lososa častěji, než dvakrát týdně. Bylo to žrádlo pro chudinu ..
Za Karla IV plavali lososi ve Vltavě nebo v Labi (?), stříbropěnným řekám tenkrát. Žádné přehrady...
Jsem zase četl, že v americe kdysi dávno protestovali státní zaměstnanci, že dostávali den co den k jídlu humry.
Humr kilo za 1500Kč. (Živý, před úpravou se usmrtí nožem do hlavy finefish.cz/... ) To je deset % průměrné penze.
"Mezi 17. a 18. stoletím bylo spousta humrů – příliš mnoho. Kolonisté často nacházeli podél pobřeží Massachusetts masivní hromady měkkýšů (některé se nahromadily až po kolena muže) a děti mohly několik hodin lovit ryby a vrátit se domů s kbelíky večeře. Ve skutečnosti bylo kolem tolik humrů, že je lidi unavilo. Lidé je místo toho, aby je jedli s máslem, začali svým prasatům, kravám a kočkám podávat humry, zatímco domorodí Američané je používali jako hnojivo a rybí návnadu."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
čekejte prosím, probíhá přenos dat...