Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autoškola - váš názor

Od: nick1 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, chtěla bych vědět názor. Ve 22 letech dělám autoškolu i když se opravdu učím jdu na testy na 3. Pokus. Hodně se to ve mě pere co když to neudělám. Rodina, manžel a přátelé asi čekají že to dopadne (udělal to přece každý). Je to pro mě velký stres, hlavně teď v těhotenství. Máte nějaké rady jak se uklidnit? Děkuji předem za rady a přeji hezký zbytek dne.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

serpen
hodnocení

1x

O nic nejde, je to jen autoškola, tohle je třeba si říkat. Česká autoškola obecně nic moc nenaučí, naučíte se, až se vyjezdíte (ač je to špatně). Učit se teorii není třeba, stačí si dělat párkrát denně testy na příslušnou skupinu (předpokládám B) a testy zvládnete: etesty2.mdcr.cz/...

hodnocení

1x

1. Hlavne se nestresovat.

2. Zapojit manzela. At s vami projde vsechny testove otazky, u kazde nejasne nebo zaludne se zastavte a proberte ji.

3. Pokud jde i o jizdy, tak hura s manzelem do auta, na nejaky opusteny kus silnice a jezdit a jezdit. Nepomuze to sice s dopravnimi sitcemi, ale ziskate jistotu v rizeni a budete e moc soustredit prave na tu dopravu.

hodnocení

0x

Já bych to vzal postupně. Čekáte nového člena rodiny a tomu bych dal přednost.

Tím myslím dokončit jednu etapu - těhotenství a až poté se vrhnout na autoškolu.

A také se dá uklidnit: pokud nejde o život, jde o ho... hodně málo :)

hodnocení

0x

Berte to tak : NEJDE O ŽIVOT, TAK NEJDE O NIC ! Jde v podstatě jen o Vaše peníze.ještě pozn. neudělal to každý-dva bratři (dvojčata) a jeden bez problému na 1.pokus a druhý jeden čas jsme spolupracovali, snad 30x se poukoušel v průběhu let dělat AŠ a nikdy neudělal,dodnes ve skoro šedesáti stále spoléhá na bráchu a hromadnou!

Jinak-manželka v klidu, pohodě a 2x ji komisař vyhodil od zkoušek, potřetí dceru jsem odvezl do špitálu kde si ji ihned nechali + pár dalších problému a u zkoušky jelůa jako profík.Testy měla za sebou s úspěchem, jen jízdy!

hodnocení

0x

Je toho na Vás najednou moc. Domluvte se v autoškole, nejdřív poroďte pěkné, zdravé miminko a pak se po nějakém čase můžete do autoškoly vrátit. Určitě počkají. Nenervujte se.

Autoškolu jsem dělala v 18 letech, v roce 1973, během studií. Měla jsem ohromnou motivaci: autoškola stála 900 Kč, pokud prý někdo udělá hned na 1. pokus, dostane 50% zpátky. Tehdy to byla spousta peněz. A tak jsem se učila, jezdila, udělala a dostala.

Bude to chtít, abyste se za nějaký čas po porodu začala soustředit na učivo, dostala si to do hlavy a pak správně použila. Nic to není, jen to bývá občas šalamounsky napsané. /neohrozit - neomezit ;)/ Ale až se dostanete k řízení v praxi, uvidíte, že to nic není.

Dáte to, uvidíte. Když jsem včera brázdila autem náš kraj hlubokým sněhem s nevyhrnutými vozovkami, klouzala se od kraje ke středu a zase zpátky, nadávala na " vždy připravené" silničáře, vzpomínala jsem, jaké to bylo tehdy, skoro před 50 lety, kdy jsem dělala ŘP. Také jsem tehdy měla obavy. To má každý. Ale uvidíte, že to dáte. *palec2*Počkejte až po porodu, teď se tím netrapte, čekají Vás jiné, příjemnější starosti. *houpy*Jaga.

Dovolím si nesúhlasiť.Jak sa narodí drobec tak bude po autoškole.Pozerám trochu viac za horizont a vidím že to narodené dieťa pôjde sem tam na kontrolu k doktorovi,potom soplíky,kašeľ občas niečo náhle čo bude riešiť pohotovosť a všade tam kde sa mamka s kočárkom a dieťa v teplotách nedostane...ešte stále si myslíte že je to vhodné odložiť?

asd1

Souhlas, to bude kojit, přebalovat a všechny volný chvilky prospí, na nějaký učení nebude čas. Než se srovná tak ještě zapomene co se naučila doteď a bude se učit celý znova. A obzvlášť pokud je někde z vesnice tak dojíždět k doktorovi bez auta bude jen pakárna (pokud nemá osobního řidiče, pak ale řidičák nepotřebuje)

Stačí se zklidnit, uvědomit si že to je jen autoškola a maximálně u zkoušky neprojde. I kuchařka rozklepaná že něco připálí - jasně že takhle vystresovaná to připálí, přitom o nic nejde.

Zvládat stres je součást řízení, pokud to nezvládne tak by řidičák mít neměla. A pokud zvládne tak zkoušku udělá v pohodě.

tabletka*
hodnocení

0x

Klid. Nejspíš jste zvolila špatnou cestu k učení na testy. Zkuste nad tím popřemýšlet, třeba potřebujete místo biflování něco vysvětlit, namalovat situace, naučit se to na příkladech, zde by mohl manžel (pokud má řidičák) pomoci. A vážně nejde o život, stejně byste s novým řidičákem neměla vozit nové miminko, dokud to "nedostanete do ruky". Tak máte dost času, kočárek můžete vozit i bez průkazu.

hodnocení

0x

Já dělala autoškolu na auto v 62 letech, když manžel zemřel. Neměla jsem tušení, kde je spojka, plyn,vůbec nic. Testy jsem zvládla lehce, ale ta praxe! Jako mladá jsem jezdila na motorce, ale auto bylo něco úplně jiného a po těch letech,,, V polovině kurzu jsem si myslela, že to vzdám, ale pak jsem si řekla,když jsem do té autoškoly investovala tolik peněz, nervů, času, že se nedá nic dělat než to udělat. Zkoušky jsem dělala 2x, podruhé se mnou byli 3 mladí kluci a udělala jsem to já a jeden, ti dva vypadli. Myslím, že autoškolu můžete na 6 měsíců přerušit, ale ani o 1 den víc ne. To byste musela dělat a plati celou autoškolu znovu. Jste mladá, to uděláte. Já si připlácela jízdy, učitel už nevěděl, kam máme jezdit, těch peněz mi bylo líto jen tak je vyhodit. Když už jste tak daleko, poraďte se s učitelem a zvlýdněte to.A mimochodem, jezdím ráda, jen víc než mladí předvídám.

rita*
hodnocení

0x

Hlavně v klidu. Když vidím, kdo má řidičák tak to určitě zvládnete i vy. Mít nadrcené otázky z takové té knížky na autoškolu, to mě tenkrát fakt hodně pomohlo. Jak tady někdo psal, zkuste zapojit manžela ať vás vyzkouší a určitě se s váma i projede v autě. Držím palce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]