Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce v O2

Od: jakar odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

je tu někdo kdo pracoval nebo pracuje u O2 na prodejně?

Vím, že to v těhlech společnostech funguje tak, že je fixně třeba 18 000 a zbytek jsou různé provize.

Máte nějaké zkušenosti, kolik si v průměru tak člověk i s těma provizema odnese? Vím, že každý to má jinak, protože každý ty provize nemá stejné. Ale jestli je to práce, která teda by zatím stačila. Stěhuji se do Prahy z jiného města a zatím tam mám od nich nabídku. Samozřejmě potřebuji jen práci zatím abych se tam nějak zajel a dostal do nového života a v průběhu bych si hledal jinou práci v mém zaměření.

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

molly
hodnocení

1x
Nevím, jak je to dnes. Zájem o práci jsem měla před asi 12 lety, z důvodů podobných jako vy - první práce v novém bydlišti. Prošla jsem pohovorem a poslední krok bylo dopoledne strávené na prodejně. To mě odradilo. V obchodě dělám mnoho let, ale nikdy jsem nefandila prodeji za každou cenu. A to právě v O2 bylo. Provize z prodeje je motivační, ale urvat ji za každou cenu je hnus. Byla to doba zvýhodnených telefonů a dodnes si pamatuji, jak na prodejnu přišel pán 70+ s nějakým dotazem a odcházel s paušálem a telefonem za 1kč který může dát vnukovi a udělá mu přece takovou radost. Pán byl několikrát ujištěn že tarif může kdykoliv zrušit, což byla sice pravda, ale nebylo mu vysvětleno, že zaplatí pokutu. Myslím, že tehdy to bylo částka paušálu x počet měsíců do konce 24 měsíčního smluvního období. Nebyla to výjimka, tohle se tam stalo za těch pár hodin několikrát. Jasně, oni nelhali, ale naprosto úmyslně říkali jen polopravdu upravenou tak, aby urvali kšeft, nehledě na problémy, které tím mohli způsobit.
Dneska je trochu jiná doba, některé problémy už řeší i zákon ve prospěch klientů, ale moc nevěřím, že se to tam nějak hodně změnilo.

Mám podobnou zkušenost. Sice jsem tam nepracovala, ale jako zákazník. Mladí pohlední lidé, ale opravdu velice přesvědčující až vtíraví, snažící se vnutit a prodat za každou cenu. Cokoli a komukoli. Starší lidé jsou důvěřivější, je to pro ně snadná kořist.

Jsem asi jedna z mála, kterou na nic neutrhli. Protože když něco nechci, umím opravdu důrazně říci NE!

Záleží, zda na to budete mít žaludek. Každý to nedokáže, já sama bych si tam nevydělala nic, nemám povahu na to někoho do něčeho nutit. Jaga.

natt*
hodnocení

0x
Jsem tam rok, pracuji v Ol. kraji a mám čistého kolem 35-40k. Na provizích mám měsíčně kolem 20k (samozřejmě plus mínus).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]