Nevím, zda je to "ještě" víno, nebo už něco silnějšího. Spíš to druhé. Ale nejraději mám dobré portské. Stejně jako paní Eliška Balzerová.
Pozor, je ale ošidné. Pije se jako vínko a zatím...Známá po jeho přemíře poblinkala záhon jahod. Proto ho pít jako dáma. Jaga.
max*
Portske uz neni klasicke vino, je silnejsi, presnou vyrobu nevim, ale je v nejake fazi dolihovane. Pouzivam na vareni, do pastiky a sekane, to uz mam dodela vychytanou, jak rekla jedna pani "vymazlenou". Haha
Wampíku, naštěstí jsem u této "akce" nebyla. Znám to jen z barvitého líčení vnučky. I jahody už byly po sklizni, takže žádná škoda se nestala. Škoda byla jen toho dobrého vína. Než se s ním zlít, rozdělila bych si ho - každý večer skleničku na zdraví a bylo by to prima. Inu, někteří lidé pořád nevědí, jak na to. Jaga.
Vozila jsem si kdysi výborné vínko od družebního vinaře z Maďarska z Köszegu.
max*
Merlot je tez moje nejoblibenejsi, ale patri uz mezi suche. Vice k polosuchemu ma Cabernet Savignon. Nejlepsi vino, co jse pil, byl mix texto dvou odrud v bariku. Jeste tam byly 2% Carmenere. To uz ale byla dost draha lahev. Zrovna jsem doplnil do sklepa 100 litru vina, tak chvili zamceni doma vydrzime.
@Kami - Díky za plnohodnotné info. Něco o dobrém víně vím
lee*
Možná víte, ale váš dotaz je položen dost blbě. Pod pojmem kvalitní víno si každý představí něco jiného. Jako základ považuji, zda chcete víno suché/polo/sladké a jaká cena je pro vás v pohodě. Ideálně uvést jaká vína sama máte ráda a toho se někdo další může chytit. Kvalitní víno je pro jednoho láhev z vinotéky v obchoďáku za 200 a pro jiného speciálka za 3000. Nebo za 30000
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.