Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, netuším jestli se někdo dostal někdy do podobné situace, ale zkusím to sem napsat, třeba mě někdo svou radou inspiruje. Vyrůstal jsem na dnešní poměry v chudé rodině a vždy jsem snil o tom, že jednou budu bohatý. Čas plynul a nyní ve 33 letech už mám pasivní příjem při kterém nemusím pracovat. Byl jsem vývojář informačních systémů (ajťák) a do toho jsem chytře investoval, díky tomu mi pasivní příjem pokryje vše důležité a ještě mi dost zbyde. Pracovat jsem přestal před 3 roky, od té doby už jen trávím 1-2 hodiny denně obchodováním s kryptoměnami. Vydělal jsem na nich velké množství peněz, ale spíše to už dělám jen z nudy, ne kvůli penězům. Mám barák, 2 auta, ale nic mě už nebaví. Začal jsem si vydělávat v 15 letech a do 30 let jsem se s vidinou velkého bohatství pořádně nezastavil. Uběhly 3 roky a já zjistil, že nejsem vůbec šťastný. K čemu mi jsou miliony, když nejsem šťastný? Jsem introvert, vždy jsem žil sám a nikdy jsem s nikým ani neflirtoval, nikdy jsem nechodil do barů a podobně. V mém odvětví jsem se s ženami potkával zřídka, neumím na ně promluvit, natož je někam pozvat. Nevím jak pokračovat dál..
Můžeš dělat cokoli pro zábavu, nějaký řemeslo (truhlařina, hodinový manžel na drobný práce, ...), sportovat, dělat průvodce na výlety nebo někde na hradě... Možností je spousta, výhoda je že nepotřebuješ aby tě to uživilo. U toho potkáš i lidi a naučís se s nima bavit, jen se nebát vylízt z ulity... A nejlíp nedávat že máš prachy, spousta lidí čumí jen na ně a ne jaký jsi.. Klasicky zlatokopka která se s tebou ožení a pak od ní půjdeš s holým zadkem :D.. Podobně "kamarádi" ktarýbudou jen somrovat abys zatáhl mejdan nebo jim půjčil a když odmítneš tak jsi sobec... To nejsou kámoši a musíš to včas rozlišit..
Pokud je to pravda, tak gratuluji.
Máte obrovskou výhodu...
Něco Vás určitě baví, zajímá...
Já na vašem místě bych strašně rád pracoval a to tak, že třeba 4h denně. Otevřel bych si obchod třeba s tenisovým vybavením, cykloobchod.. Obrovské plus by bylo v tom, že bych to dělal jen pro radost a ne pro peníze. Nemusel bych každý měsíc řešit obraty a zisky, užíval bych si konverzaci se zákazníky, mohl si jako "první" osahat nové věci které mne baví. To co prodávám bych si mohl otestovat a sám pak zákazníkům doporučit co a jak.
Možná bych zkusil třeba i trénovat nějaké děti, pokud by byl zájem..
No a po 4h práce (někdy třeba více, někdy méně) bych si šel zasportovat...3-4x ročně dovolená..
Ideál.
Protože jsem milionář a sekat trávu mne bavilo, tak sem ji sekal zadarmo - krásná myšlena Foresta. Já se také na stará kolena dal na trénování - mám teda jednu žačku, ale už se mi hlásí další zájemce - tak musím počkat až doroste. Sice je to zatím v souběhu s plným zaměstnáním, ale jde to a je to radost.
Gratuluji k majetku. Na vašem příkladu je krásně vidět, že životní štěstí vám peníze nepřinesou, štěstí musíte mít v hlavě a v srdci.
Nemáte-li partnerku a rodinu, žádný koníček, nic pro c byste žil, žijete i přes dostatek peněz chudý život. Peníze již máte, můžete si tedy dělat vše, co chcete. Zcestovat celý svět a věnovat se sobě. Pokud je problém s nalezením partnerky, existují kurzy, kouči, psychoterapie, které vám pomohou. Při nalezení partnerky a pořízení si dětí dostane váš život mnohem hlubší význam.
To nejste sám, víte kolik takových je? Já taky ještě čumím doma a nešel jsem ještě do práce.
musíte ty peníze odložit a NEMÍT je k dospizici .
inspirace pro vás:
- Splňte si dětský sen.
-Zajeďte si někam, kde jste vždycky chtěl, ale nebyl na to čas
-Navštivte někoho, koho jste dlouho neviděl. Ale Teslou, či, Mercedesem EQS tam nejezděte. To akorát lidi nase.te.
-Kupte nějaké nikomu nevadící auto.
-Zajeďte si někam, kde to bude nebezpečné a dobrodružné .
-Vemte v létě stan a jeďte někam na flek.
-Kupte si foták a nafoťe si lepou slečnu. Těch je.
-Zajeďte někam daleko, uvidíte normální lidi . (třeba vlakem - ten je nejlepší , mají zpoždění nebo na sebe nečekají )
-Kupte si klavír, kytaru harmoniku,
-Najměte si někde kancelář a vymýšlejte, kreujte piště na flipchart a pak se na to dívejte
-Zajeďte si na oběd třeba do Špindlu, Mnichova, Vídně, Budapešti.
-kupte vaší kamarádce kytku za 3 tisíce, prstýnek a řekněte, že ji máte rád.
-kupte si další nemovitost někde v pr.elákově
-na youtube je cocik, to je případ jako vy
Rusové si kupují teréní auta a jezdí bahnem. Mají Kvadratiky, NIVY, Gazy Zily, Hammery nebo třeba Bentley , který má jiný podvozek s obrovskými koly + okolo sebe desítky poskoků, jen aby si NEUMAZALI botičku. To u nás není. Zdejší NIČEMOVÉ z ČSSD tady zničili všechy radosti bohatých.
Pak napište co vás bavilo
Tak smysluplně investujte, aby po Vás něco pořádného zůstalo. A hlavně neseďte a neužírejte se nudou. Začněte dělat, co Vás baví a kde setkáte s lidmi, co Vás mohou inspirovat. Možná přitom narazíte i na fajn holku. Pak příjdete na to, že to nejdůležitější je rodina, děti...Jeden takovej, co nevěděl, kam dřív investovat, u nás postavil náááádhernou kamennou Dalimilovu rozhlednu. A pojmenoval ji po sobě, což mu pár lidí má za zlé, protože jinak je to pořád fajn kluk..
nevím jestli máte rád moře nebo hory uvažoval bych o koupi nemovitosti v zahraniči nebo na horách
nevím jestli mate rád zviřata klidně vněnujrte něco zviřátum nebo utulku nebo venujtue něco lidem kteří to potřebují (dbejte na dobrý vyběr komu přispějete ) jste ajtak jako já přispějte na fórum nebo program který použivate pokud je ta možnost
v IT oboru se dají najít ,ženy pokud jste členem fór a komunit nebo i v zahraniči se dají najít
Osobně na tom nejsem finančně vůbec špatně, ale abych nemusel pracovat, tak do té fáze jsem ještě nedospěl. Ale aspoň jsem svým pánem a dělám, co mě baví. Možná mám v tomto oproti vám díky tomu i lepší pozici. Jinak jsem taky introvert, ale měl jsem štěstí, že mě občas okolnosti donutily vylézt z komfortní zóny a naučily mě v tomto se umět přetvařovat. Ale i přes to všechno jsou chvíle, kdy jsem raději sám a do ničeho "mimo zónu" se nepouštím.
Asi bych ve vašem případě začal tím, že bych si ujasnil, co by mě bavilo a tímto směrem se snažil směřovat svoje aktivity. Ideálně aby to byla činnost odlišná od dřívější práce. Pokud můžu mluvit za sebe, tak rád cestuji a poznávám daleké kraje, v zimě bych strávil na lyžích i několik týdnů, v létě turistika. Ve volném čase se snažím pracovat se dřevem - různé zahradní stavby, sauny a tak podobně. Na cestování se dají sehnat na specializovaných fórech podobní nadšenci, co hledají parťáka, aby nejeli sami. Dostanete se mezi lidi a to už je krok k tomu někoho třeba poznat.
Nicméně se přidám k radě, co už tu zazněla. Nedávejte nikdy nikomu a za žádných okolností na odiv, že máte dostatek peněz. Mezi lidmi vládne obrovská závist, a to nedělá nikdy dobrotu. Začnou pak z různých koutů vylézat všelijací pseudokamarádi a podobné svině.
take jsem mlady duchodce, ale jsem kreativni, cemuz take za nynejsi stav vdecim, prace je mi konickem a neustale se venuju svym projektum a napadum na vice frontach, nebo se neco ucim, zkousim nove postupy a programy, nebo neco delam na baraku, sedet a cumet nevydrzim ani 2 minuty.
U vas je problem, ze penize prisly uplne jinym zpusobem nez seberealizaci, a nejake zajmy zrejme kde nic tu nic + ovladac od tv.
Se štěstím je to tak, že dokud usilujeme o vlastní, nedosáhneme ho. Dostaví se teprve, když se snažíme udělat šťastnými ostatní. Klíčem je nesobeckost.
A není to jen o penězích. Ty se samozřejmě dají také využít, pokud víme jak, což je celá věda. Jinak by nebylo tolik bohatých lidí frustrovaných.
Záleží na rozsahu našeho paradigmatu, kam až nás "pustí". Předesílám, že pomoc na hmotné úrovni je jen dočasná a tím i související pocit štěstí. Ale i tak, něco lepší než nic.
Tohle je úvodn pasáž o cestě ke štěstí z jednoho klasického textu. Přeložte si ji, pokud na to máte.
cANakyAni vA kauTilIyAni nItisUtrANi
atha prathamo dhyAyaH
sA zrIrvo avyAt 1
sukhasya mUlaM dharmaH 2
dharmasya mUlam arthaH 3
arthasya mUlaM rAjyam 4
rAjyamUlam indriya jayaH 5
indriya jayasya mUlaM vinayaH 6
vinayasya mUlaM vRddhopasevA 7
vRddhasevAyA vijJAnam 8
vijJAnenAtmAnaM saMpAdayet 9
saMpAditAtmA jitAtmA bhavati 10
jitAtmA sarvArthaiH sa nyujyate 11
Tak cisto pre potechu a nech sa trol posnazi :
akym sposobom dosahujete ten pasivny prijem? V com mate ulozene peniaze? Nehnutelnosti? Kryptomeny? Akcie? Kolko mesacne mate toho prijmu a ake mate vydavky?
To, že v dnešní době nevíte, co s penězi, ještě neznamená, že to tak bude vždycky. Naši šetřili , aby si mohli koupit auto, v 53. roce min. století večer bylo údajně všechno v pořádku a ráno byla vyhlášená měna a najednou neměli nic. Lidi prý peníze pálili, zapalovali s nimi cigarety, protože peníze neměly žádnou hodnotu. Dnes peníze taky hodnotu ztrácí, co se dřív koupilo třeba za 10,- Kč, dnes si koupíte stěží pár rohlíků. Lepší je mít nějakou rezervu a peníze si užít. najděte si přítelkyni a třeba vyrazte na cestu kolem světa, dům máte, máte se tedy kam vracet. Pokud zůstanete sám, nebude vás bohatství ani těšit, nemáte to pro koho dělat. Přeji vám správná rozhodnutí.
Gratuluji a závidím jediné, a to to, že jste to dokázal v tomto věku. Několik takových také znám, bohužel jim to trvalo o 10 - 20 let déle. V tom je kapitalismus krásný a dává šanci každému stejnou. Při širší diverzifikaci potfolia a rozumném čerpání (vychází to kolem 4% ročně = např. z 20 mio k útratě 0,8 mio ročně - to by mohlo momentálně stačit na běžný život) by vás do konce života nemělo nic ohrozit. Zkuste třeba nějakou charitu v menším - jednak kdo nedává, nemůže dostávat, jednak osobní kontakt s realitou včetně pocitu potřebnosti a schopnosti pomáhat je nezaplacení. Dále na vašem místě bych si "vybudoval" zázemí mimo ČR. Nevěřím, že to tady bude dlouhodobě k životu. Držím palce a přeji dobrý život.
Fakt to nevíte? Člověk, který s takovou bravurou zvládl to všechno, co jste tady vykreslil, a neví si rady se svým volným časem a miliony, které vydělal? No to se teda divím. A co na to maminka a tatínek, jestlipak jste jim také pořídil barák a nějaká ta auta? Asi máte divoké sny, které považujete za realitu.
Může, ale také nemusí jít o sen. Zřejmě žijete v jiné bublině a ve vašem světě se podobný problém jeví jako nepravděpodobný či směšný (viz. dětinské smajlíky). Existuje dlouholetý a pravidelný výzkum, kde se sleduje korelace mezi bohatstvím a pocitem štěstí. Výsledkem je nepřímá úměra, kdy se zvyšujícím se bohatstvím pocit štěstí klesá.
Racio, nevím co Vás tak rozčertilo , vždyť je ta otázka směšná. Asi byste se divil, ale mám ve své úzké blízkosti lidi, kteří jsou opravdu velmi bohatí, ale ani jednoho z nich taková otázka ještě nenapadla. A představte si, že vůbec nejsou znechuceni životem, ani těmi miliony které oni mají opravdu a vůbec jsem si nevšimla, že by u nich klesal pocit štěstí.
Samozřejmě mi to věřit nemusíte, zrovna tak, jako já nevěřím tomu dotazu, protože takto uvažují lidé, kteří o bohatství jenom sní. Dál tu otázku rozebírat nebudu, nestojí to za to. A abyste věděl, tak já mám dětinské smajlíky ráda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.