Nejste přihlášen/a.
Výsledek lze uplatnit bez výhrad pouze u osob, které nebyly vakcinovány, protože u očkovaných nerozlišíme, zda jsou protilátky pouze postvakcinační nebo i postinfekční. Zde by se mohlo uplatnit doplňkové stanovení protilátek proti NP, které vytvářejí pouze osoby po infekci (ovšem ne všichni, u všech očkovaných tedy nelze proběhlou infekci pomocí protilátek spolehlivě zjistit). U nevakcinovaných je však přítomnost protilátek v jakémkoliv množství spolehlivým důkazem o prodělání infekce. Kopírováno z smis-lab.cz/...
S dovolením přidám se k vláknu, ať nezakládám nové. Již měsíc mi chodí upozornění na 3. dávku očkování. Moc se mi nechce. Nechali jsme si udělat odběr na protilátky. Já mám 42RU/ml a manžel 59RU/ml. Máme již nyní jít na přeočkování a nebo je to dostačující a ještě s třetí dávkou chvíli počkat? Covit jsme neprodělali. Děkuji za váš názor. ID
Ale vždyť na tom protokolu z vyšetření protilátek je to napsaný :
0-14 AU/ml protilátky neprokázány
14-50 AU/ml protilátky prokázány - nižší hladina.
50-400 AU/ml protilátky prokázány - vyšší hladina
Protilátky CoV2(SP)Li jsou protektivní protilátky, vznikající za 2-3 týdny po prodělání Covid 19 (po očkování) a snížující
riziko onemocnění Covid 19. Ochranná hladina není známa a proto je jistější pokud jsou protilátky vyšší. Pokud protilátky
nejsou prokázány, nebo jsou v nižším rozmezí, rozhodně doporučujeme očkování. Při vyšší hladině protilátek je možno
očkování odložit. Prodělání lehčí formy Covid 19 nemusí automaticky znamenat vznik protilátek.
@zaseja - díky, ale vy píšete množství v jiných jednotkách. My máme v RU/ml, vy AU/ml. Co jsem kde vyčetla, tak každá laboratoř určuje množství v jednotkách podle výrobce, kde testy nakupují. Zatím jsem se setkala se 4 druhy.
Já nic nepíšu, jenom jsem překopíroval text z protokolu.
Tady si přečti, jak se ty tvoje hodnoty přepočítávají do standartizovaných mezinárodních jednotek IU/ml. koronavirus.biopticka.cz/...
Díky lineární korelaci s WHO standardem lze výslednou koncentraci v RU/ml - po vynásobení faktorem 3,2 - převést na standardizované mezinárodní jednotky (IU/ml), týkající se detekce neutralizačních protilátek, nebo vazebné jednotky protilátky (BAU/ml).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.