Takhle se většinou leskne slída. Takové šupinky. Nebo jestli myslíte ty krystalky sem tam. Ty budou z tvrdšího materiálu, tak tvoří hrbolky.
Světlá slída zvaná muskovit. A kámen je díky ní docela měkký.
vit*
Děkuji moc za reakci, slídu celkem dobře znám, jak říkáte jsou to takové šupiny ale měly by být čiré nebo dobře průsvitné. Tento materiál působí velice plasticky až kovově, je neprůhledný, průsvitný je pouze v mikro šupince o síle cca tisíciny nebo max setini milimeteu. Koukal jsem mikroskopem " při 100x 400x a 900x zvětšení to má kovové a zlatavé odrazy světla při použití modré diody v mikroskopu s čirou clonou. Kamenů jsem viděl celkem hodně, tento je trochu křehčí ale celkem těžký. Mám chuť ho zkusit silně ohřát jestli se z něj něco neroztaví
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.