Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nucení ukazovat udaje v mém mobile

Od: ladiko odpovědí: 25 změna:

Dobry den,

1)byla jsem si vyzvednout ze ,,Zásilkovny" balíček , neměla jsem brýle a paní me jasně řekla, že oni NESMÍ NAHLÍŽET DO OSOBNIHO MOBILU, že je to TRESTNÉ, že musím KOD sama nahlásit.. Je to tak?

2) s tímto vyvstala otázka, kdo má právo po mě vyžadovat abych mu povinně ukazovala jakékoliv mé osobní lékařské udaje, nějaké QR kody k udajnému ,,očko" Tech mám plny očkovák, jak to že kdejakej jouda, po mě požaduje čumět mě do mého mobilu a číst si z něho cokoliv? a očkováni z očkováku? Kde je napsano že jsem povinna sebou nosit očkovák jako op?

Jasně bych prosila odpověd, zda a kdo má právo po mě vyžadovat jakékoli očkovování.. píšu ,,očko" , chtejí po mě dukaz k očko ! ne dukaz o experimentalní klinická genové terapie na 2nohých krysách.

Nebo pcr/ag testy? Je udaj o jakémkoliv očkování , Dobrovolných testovacích studiích- a zdravotních testech LÉKAŘSKÁ ZPRÁVA? *mir* a kdo má právo toto vidět a požadovat to po mě? Pokud nemá, je na míste podat na takového drzouna TO? Když mě rodavačka řekne, ,,NESMÍM VÁM KOUKAT DO MOBILU, KOD K ZÁSILCE ME MUSÍTE ŘÍCT a na druhé straně kdejaká socka, podavačka ,prodavačka PO MĚ VYŽADUJE MÉ OSOB.UDAJE podléhající GDPR jako je jméno , příjmení, rodné číslo, datum narozené, lékaře? Není tady něco špatně?

Děkuji za odpověd , moooc děkuji

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Proboha jen další dohadovací dotaz

Mílá paní,pane,

v tom QR kodu je jen vaše Jméno,příjmení, datum narození, počet vakcín, datum očkování a do kdy očkování platí.

Prosím, ukažte mi kde je to rodné číslo a jméno doktora.

hodnocení

8x

Chodím vyzvedávat balíčky do zásilkovny. Otevřu zprávu s kódem, přečtou si ho, zadají do počítače a zásilku mi přinesou. V čem je problém?

Myslím, že už je to trochu přehnané pořád vyhledávat problémy tam, kde nejsou.

hodnocení

6x

Už párkrát mi poslali tak složitý kód, že jsem ho raději nediktovala, ale rovnou ukázala paní na pobočce mobil. Ani jednou s tím nebyl problém.

hodnocení

5x

Pokud mobil držíte v ruce a na displeji nejsou žádná vaše data, jen onen kód, nevidím v tom žádný problém. Takto už jsem to řešil několikrát a nikdo neprotestoval.

liska5

Přesně tak.

donpapa
hodnocení

5x

Podle tebe je prodavačka socka? To pak je jasné, že tě všichni už od dětství mají za blbku a podle toho se k tobě chovají.

serpen
hodnocení

4x

Nikdo tě do ničeho nenutí, u balíčku stačí kód, kde není ani tvoje jméno ani RČ.

Pokud máš problém s očkováním nebo testem, tak buď podej trestní oznámení, nebo buď zticha a jdi do jiného podniku. Miluju ty nevzdělané antivaxery. Trošku se aspoň vzdělej, než budeš hlásat, jak jsi proti opatřením. Jedině pak uspěješ.

PS: Pokud vím, tak GDPR nemá nic společného s tím, když něco ukážeš dobrovolně. Je to jen o třetích stranách. Tak se uč.

mnd®
hodnocení

3x

A v čem je problém.Nedáte kód - nedostanete zásilku.

U nás ten kód zadají do PC a podle něho najde a dá balíček.S tím kódem tam nemusíte jít vy vyzvednout - to může kdokoliv kdo ho zná.A že bohužel nemáte brýle,tak zato ta paní nemůže.To není její problém.

zaseja
hodnocení

2x

Můžeš mi vysvětlit, co je tak tajnýho na rodném čísle?

Proč teda v tom případě musíme rodný číslo povinně mít napsaný na faktuře i se jménem a adresou?

kami123

Můžeš sem napsat své rodné číslo?

zaseja

CZ5901030234

stačí ti to v tomhle formátu?

Tohle musíme mít uvedený na každý faktuře a vidí to každý zákazník.

kami123

Ne nestačí, jelikož jsem žádal o tvé rodné číslo.

Toto není rodné číslo.

Neukazuje to nic ani zde .

Děláš sám tajnosti?

zaseja

Tak asi vůbec netušíš nic o účetnictví, to je DIČ OSVČ, které se skládá u fyzických osob z CZ+rodné číslo 5901030234, u právnických osob je to CZ+přidělené číslo úřadem a všichni to máme na fakturách povinně a na faktuře je i jméno a adresa,

kami, kami, ty jseš expert a co si myslíš, že DIČ u fyzické osoby asi je? CZ + rodné číslo.

kami123

Já žádal o jeho rč.

Jako odpověď nebylo jeho rč.

Že by to mohlo být dič jsem tušil, dal jsem to tedy ověřit do registru.

A ejhle neplatný záznam.

Dal jsem na to dokonce odkaz. Přehlédl si jej? Mám ti ho zvýraznit?

Zaseja se diví, co je tak tajného na rč, sám sem hodil ale "falešný" údaj. Proč?

Mimochodem dič nemusí být automaticky cz+rč.

zaseja

Ty debile, moje rodný číslo je opravdu 590103/0234, DIČ je CZ5901030234, píše se to bez lomítka a jestli neumíš hledat, tak to je tvůj problém.

výtka
Upozornění od sys milancukrar 21. 11. 2021 16:16:26
Prosím, zkuste to bez urážky. Děkuji
zaseja

Co je DIČ, komu se DIČ přiděluje

Daňové identifikační číslo (DIČ) je jedinečnou a jednoznačnou identifikací každého daňového subjektu, právnické nebo fyzické osoby, která je plátcem daně (daňovým poplatníkem). DIČ se sestává z kódu země a z číselné kmenové části - identifikátoru. U poplatníka fyzické osoby je identifikátorem obvykle jeho rodné číslo, u právnické osoby je to většinou jeho identifikační číslo (IČO).

Pokud to nemůžeš najít, tak to může být proto, že nejsem plátce DPH, tak to nemusí být někde v nějaké databázi, ale DIČ mi bylo už někdy před 30 lety přiděleno.

zaseja

Nejsem plátce DPH, nejsem s.r.o., nejsem v obchodním rejstříku, jsem jenom OSVČ fyzická osoba a DIČ mi bylo přiděleno automaticky na finančnim úřadě a přišlo mi to od nich poštou doporučeně po přihlášení se jako plátce daně z příjmu fyzických osob.

Víc ti k tomu psát nebudu a mohl bys přestat žvanit do něčeho, o čem nic nevíš.

kami123
kami123

Proč jsi tedy rovnou nenapsal rč a tvrdíš že dič musíš udávat na každé faktuře?

Já jsem taky osvč a dič nikde dávat nemusím.

zaseja

Protože na fakturu patří, protože nechci mít problém při kontrole se špatně vyplněným daňovým dokladem a protože to DIČ mám.

A že ty mýš chybu na dokladech je tvůj problém.

A že nevíš, co je DIČ je taky tvůj problém.

milancukrar, tohle je opravdu diskuze, jak s klientem jistého ústavu. Vůbec se nelze divit, pokud někomu poněkud ujedou nervy. a vysloví nějakou urážku.

kami123

Já se dotyčnému nedivím, přesně mi to k němu sedí a jsem rád, že to nebylo smazáno.

jajko
hodnocení

1x
Ja nerozumiem otázke. Akože, máte problém ukázať čislo, ktoré Vám zaslala sluzba na doručovanie balíkov? Prečo spomínate do toho očko kód? Čo to s tým má? Či to je potrebné byť očkovaný na covid pri preberaní zásielok, alebo objednaného tovaru?
007cz
Nejlepší odpověď, jajko 1*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]