Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Deti ubily v kosicke zoo tucnaka

Od: arimas* odpovědí: 31 změna:

novinky.cz/...

boze kam to lidstvo speje? *plac*

rodice maji vztah o hovne, deti v tom vyrustaji, pak maji ty same nehodnotne vztahy jako rodice a co hur ,nenaucili se od nikoho co to je mit rad a uz vubec ne laska. nevazi si absolutne niceho ziveho ani neziveho..

a pak si prectu ze takove haranty je treba striskat ... takze NASILI JE POTREBA RESIT OPET NASILIM? ja se picnu..

vsechno spatne a furt to jde dokola ... a nikdo to nevidi..*blee*

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

co s nima mlátit,mátit,mlátit

arimas*
hodnocení

no co treba vychova od zacatku co si toho "haranta" privezou z porodnice domu? ale to by to doma muselo nejdrive fungovat i mezi rodici ale to se zacina zdat v dnesni dobe jako zcela nerealne ... *zed*

to mate jako se psem .. aby bylo zvire vychovane musite zacit od stenete a ne cekat pet let kdyz je pes dospely a pak na nej vzit hul a snazit se ho usmernit...

iliines*

Vycislit skodu za tucnaka-zaplatit rodice!Jejich haranty postavit do jamy a hrat si na kamennou hazecku.Neuveritelne,neni-li to kocka,pes tak tucnak a zitra babicka ci matka.Opravdu nam tu roste budoucnost a my si delame starosti,co po nas zbude pro mlade.

doplněno 14.05.10 15:57:

Jsou na vine rodice,ale i dnesni zakony-kde i poplacani po zadku je trestne a chytre dite toho umi vyuzit proti rodici.Amerikanska vychova.Cim vic pozoruji lidi,tim vic mam rada zvirata.Skoda facky,ktera padne vedle.

taran*

Veškeré násilí pro hovado jest.

rob*
hodnocení

0x

souhlas, vlastní máma by je nepoznala *cert*

hodnocení

0x

Je to strašné a nepochopitelné. *plac*Jednou jsme si se sousedy povídali, jaký je ten svět. Stařičký, téměř slepý pan doktor cosi bručel pod vousy. Zaposlouchala jsem se a uslyšela: Je to jednoduché. Tatínek a maminka se mají rádi a mají rádi mě. V tom je celý problém.*jasne* Já si nemyslím, že by svět byl špatnější než dříve. Slyšela jsem vyprávět hodně starého muže, jak jako kluk, házeli kočku z věže kostela. Přežila to, hodili ji ještě jednou. A tento dědeček si stěžoval na dnešní mládež. A jiného, jak měli na dědině obecního blázna a co mu vyváděli. Brrr. Nechtějte to vědět!*bzum*A tak je to se vším. Nemyslím si, že je to vpořádku, ale lidi byli, jsou a budou parchanti zlí, agresivní, zlomyslní. Ale také hodní, laskaví, láskyplní, chápající se snahou pomoci. *sok* Jen si myslím, že by každý měl kouknout na sebe, na své nejbližší okolí a pak teprve plivnout.

doplněno 14.05.10 16:54:

A taky si myslím, že není třeba příliš vychovávat, je třeba být vzorem.

pt®

Babkazov, máte naprostou pravdu. *palec*PT /stařenka/

arimas*
hodnocení

babkazov

no samozrejme! je to jednoduche.. vsechno je jednoduche akorat lide ve vsem hledaji vedu a komplikuji co muzou.

knopka*
hodnocení

0x

Podle mně pokud dítě tohle dokáže udělat tak s tou rodinou něco není v pořádku! *bum*Mlátit to je pozdě,je to chyba rodičů!

katuska*
hodnocení

0x

To je ta demokracie..mají příliš vola..pořebují denně vyfackat!Já bych se ani neopovážila vyjít z domu ,kdybych něco takového provedla(což se nestane),připadala bych si jako zrůda!

hodnocení

0x

Ono to bude nejen tak, jak píší druzí, v té výchově rodičů. Ale i tak, jak to vidíme v televizi, počítačových hrách a pod. U nás, teda na Slovensku, v neděli v televizi dopoledne pomalu na všech programech vidíme jen násilí, zabíjení, bitky, ty americké škvárové "pohádky"a pořady pro děti jsou také plné násilí. Ani české programy nejsou o moc lepší. Děti si už neuvědomují, že život usmrcením skončí , u nich je to zřejmě normální, však v dalším levelu mám zase tři životy a bonus. A rodiče nemají čas proti násilí ve sdělovacích prostředcích bojovat.
Nedivme se, při dnešním konzumním způsobu života to lepší nebude...

pro ilustraci odkaz na článek v slovenském tisku a přečtěte si i tu diskuzi...

korzar.sme.sk/...

arimas*
hodnocení

ano ale ty video hry ty deti hraji protoze je to jejich napln dne.. rodice nemaji cas a tak detem poridi pocitac a videohry a dite je tim padem vychovavano pocitacem a televizi atd atd..

cela spolecnost je zvracena.. media nam vymyvaji mozky ... skoda mluvit...

kdyz jsem si ten clanek rano precetla udelalo se mi doslova zle*blee*

doplněno 14.05.10 17:00:

VSECHNO se vraci... na vsechny jednou dojde a tyka se to cehokoliv.. lide jsou neuvedomeli ..

knopka*
hodnocení

0x

Já dnešním dětem absolutně nezávidím,mně je 34 a moje dětství bylo uuuuplně jiné!A to bez mobilů,počítačů, MP trojek a nevím co všechno.Ve škole nás učili pomáhat starším,pustit sednout v autobuse staré lidi,z učitelů jsme měli obrovský respekt,ne jak dneska aby se učitel bál něco říct aby nepřišel tatínek a nedostal pak po hubě,když se kluci venku prali tak si to vyřídili mezi sebou a hotovo a to ještě dostali doma od táty jednu navíc že se prát nemá *zed**smich*!Prostě bylo to jiné než dnes.Souhlasím že v televizi už pomalu není na co koukat krom amerických seriálů :(.

arimas*
14.05.10 17:26
hodnocení

*palec*

Ano vaše, naše dětství bylo úplně jiné. Ve škole nás učili. . . Hlavně v rodině nás učili a rodiny by měly učit. Nenechávat to na škole! Učíte a budete to učit své děti? Nikdy nebudete pohrdavě mluvit o učitelce, lékařce, staré podivné sousedce?*klik*Knopko, neříkám to vlastně vám. Říkám to všem. Příliš často říkáme-Měli by (oni) učit, dělat, nedělat. A strašně málo říkáme my budeme. V tom vidím průser. Škola naučí? Ano naučí, ale my vychováme! Ne škola, ale rodina!*bum*Ne cizí ženské za katedrou, ale maminka a tatínek a sourozenci a babička s dědečkem.

arimas*
hodnocení

*placni* moje slova..

dneska vsak je na prvnim miste kariera a to abych mel lepsi autak nez ma soused .. kdyz nekomu reknete ze se o dite nestara tak vam na to rekne :" jak nestaram, vzdyt cely den makam abych mu mohl koupit to a ono...bla bla lba"

no neni to k smichu?

zensky se snazi dokazat ze jsou stejne jako muzi neli lepsi tudiz se take honi za prachama (preci nebudou doma vychovavat haranty) deti si udelaly bud aby si "zachranily" manzelstvi (pravdepodobne si mysli ze dite je zazrak ktery odstrani problemy jen tak z niceho nic) a nebo na prani maminky "ze uz chce mit vnouce.

nasledne se v horsim - lepsim pripade pro dite najme chuva ktera diteti nemuze nikdy dat to co by melo dostat od milujicich rodicu atd ... z ditete pak vyrusta nevyzraly jedinec ktery prahne po tom aby v nekom vzbudil zajem.. a tak vyvadi ruzne lumparny ..

je to vsechno padle na hlavu...*zed*

knopka*

Tak to je jasné že v první řadě rodiče,já jsem zahrnula školu spíš že myslím že mně toho dost vštěpila a respektovali jsme to.Myslím že je ostuda rodičů když jsou děti takové.

ukulele*
hodnocení

0x

naprosto netuším, kam to všechno spěje, ale to všechno je dáno výchovou a nezájmem o děti, nyní naše společnost sklízí plody svojí výchovy mládeže. mladý od našich sousedů naučili svojí dceru zabít každého broučka co viděla a když jsem jí řekl, co kdyby někdo přišel a také jí zamáčknul jako ona ty brouky? čuměla jako vejr!

hodnocení

0x

To je hrůza- takový bezbranný tvoreček...*plac*Co to mohlo být za děti?! Dnes to byl tučňák a zítra ...? Nechápu.:(

lidus*
hodnocení

0x

je to hrůza ale čemu se divíme, neustále někde nějaký školák střílí po spolužácích, nezletilec znásilní a utluče spolužačku a po pár letech v ústavu je beztrestný a diví se, že se vesnice bouří a nechce ho tam.Bohužel jsou i takoví rodiče kteří když kluk utluče kočku a škola mu za to dá 2 nebo 3 z chování, vykřikují proč se do toho škola plete a že se tak moc zase nestalo.Víte, škoda každého pohlavku který naše děti nedostanou když něco provedou, mantinely musí být a děti by je měly znát.Rozhodně nejsem rodič tyran ale pro pár na zadek jsem zrovna daleko nešla a doma jsme vyrůstaly 3holky a všechny jsme časem mamku přerostly ale ta vždy říkavala i když nám bylo 15 let-děvčata lištit vás můžu i kdybych si měla podat stoličku.

marenka*
hodnocení

0x

Ari, podívej se, kam to lidstvo spěje. *plac* *plac* *plac*

pt®

Jaká je společnost, takoví jsou lidé. V dějinách, vždy, když začaly rozpady rodin, následoval rozpad společnosti. Nejokatější byla doba Říma. Dnes se rozpadá spousta rodin ze sobecké lásky k vlastní osobě. PT /stařenka/

Mařenko, zapla jsem si odkaz na video a jen jsem uviděla, že kluk nese pejske, okamžitě jsem to vypla. nevím, co tam je dál, ale mám neblahé tušení. *plac* Nyní nabízím na odkaz z netu:

Psychologička

Deti prestávajú rozlišovať dobro a zlo

Detí s agresívnym správaním je, zdá sa, čoraz viac. Je to tak preto, že agresivita je spoločnosťou tolerovaná, hovorí detská psychologička Dana Lovašová.
KOŠICE. Chceli sa tínedžeri, ktorí dobili tučniaka kameňmi, predviesť pred kamarátmi, boli prinútení silou svorky a prispôsobili sa väčšine, alebo sa v nich prejavilo dlho potláčané násilie ako prejav pomsty?
Detská psychologička a vedúca košickej Linky detskej dôvery Dana Lovašová hovorí, že jeden z týchto faktorov alebo ich súhra boli určite dôvodom na agresívne konanie. To sa podľa odborníčky prejavuje v stále väčšej miere.

Málo pozitívnych vzorov

" Agresívne deti si nie vždy uvedomujú dôsledky svojho konania. To preto, že spoločnosť agresivitu toleruje. V médiách vidieť, že niektorí zločinci nie sú za svoje činy potrestaní a preto si deti myslia, že sa trestu vyhnú rovnako. Stierajú sa rozdiely medzi virtuálnym svetom počítačov a svetom reálnym. Deti prestávajú rozlišovať, čo je dobré a čo zlé, čo je naozaj a čo len akoby. Často pochádzajú z neúplných alebo rozvrátených rodín a majú okolo seba len málo pozitívnych vzorov."
Väčšie extrémy

Zvieratá sa nedokážu brániť, a preto sú pre deti vítanými obeťami. Agresívnejší ľudia majú radosť z ubližovania slabším a bezbrannejším. Lovašová upozorňuje, že ubližovanie prerastá do aj väčších extrémov. "Deti sa nestránia šikanovať spolužiakov. Množia sa verbálne i telesné útoky na pedagógov."
Akýkoľvek prejav agresivity u detí si podľa psychologičky vyžaduje odbornú pomoc.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5374677/tucniaka-v-zoo-dobili-kamenmi-na-smrt.html#ixzz0nw2lvQiB

arimas*

marenko proc si mi tohle poslala?*plac* vsimla jsem si nastesti nadpisu v jinem videu v anglictine a ihned jsem to vypla! nemuzu se divat na to jak nekdo ublizuje zviratum ...

to jsou primitivni lidske zrudy nemam slov

po dnesku je mi opravdu tezko na dusi .. :(

marenka*

Víš, já jenom chtěla ukázat, že nejen tučňák, nejen psi, ale podívej se, na odhozené novorozence, na staré lidi odložené v ústavech, na to co je všude kolem nás. Neznám řešení, jen to roste geometrickou řadou a je to čím dál horší. To jsem chtěla. *plac*

arimas*

*plac**plac**plac**plac* podle jistych zdroju ma rok 2012 byt konec jedne ery a zacatek! nove zmena bude hlavne co se tyce mysleni lidi.. ma to byt velice pozitivni obrat a lide se maji zacit menit... aspon neco pozitivniho*modla*

taran*
hodnocení

0x

Co se tady tomu divíme. Ty děti se nenarodily jako kruté a bezcitné. Tak je vychovala především společnost a rodiče. Jen se rozhlédněte kolem sebe, kolik násilí , hrubosti a sprostoty kolem nás vládne.Nejsou prostě k tomu vedeny, k lásce k přírodě ,ke zvířatům a natož lidem.Neříkám, že to platí o všech dětech.Nebil bych je za ten čin, ale vzal bych je do ZOO ,at vidí co je za práci vypiplat nějaké to zvířátko a starat se o něj.Prostě ,snažil bych se v nich probudit zájem , cit k živým tvorům. Prací by mohly trochu odčinit svůj zlý skutek.

arimas*
14.05.10 23:31

*palec**palec*

hodnocení

0x

Pěkně jsme tu nakydali na mládež...ono to ale není pravda!

Novináři, resp. media se živili senzací, která senzací není. Včera v Korzáru článek korzar.sme.sk/... a dnes další korzar.sme.sk/... které vrhají trochu jiné světlo na situaci. Zajímavé je číst i diskuzi k oběma článkům...

doplněno 21.05.10 10:46:

stařenko, dnes pomalu člověk nevěří ani sobě... teda dneska novináři mají nad sebou buď majitele, a potom píší, to co třeba, nebo možná i metr hlíny, to když píší to, co netřeba...

pt®

Hejkale, díky za zprávy. Doufejme, že je to zpráva, opravdu již zaručená. Hlavně, že smrt nezavinili lidé. Kolikrát je snad lepší, na zprávy ani nekoukat. Kde hledat pravdu? PT /stařenka/

marenka*

Tak ono nakydali na mládež... Hejkale, stačí zadat týrání zvířat,vůbec na you tube - a na člověka vybafnou takové zrůdnosti, že nepropadám optimismu.*plac*

taran*
hodnocení

0x

Nejspíše se ten tučňák utloukl sám, když viděl jaký je to život s lidmi.Prolhanými, nenávistnými a pokryteckými.Já mám jiné informace , ale škoda slov.Zřejmě to byli smradi nějakých vlivných mocipánů. Nepomohly ani snímky utíkajících od místa s tučnáky , z kamery. Je okolo toho záměrně mlženo.*zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]