Nejste přihlášen/a.
Tisíce migrantů jsou uvězněny mezi polským hraničním plotem a běloruskou armádou poblíž hlavního hraničního přechodu v Kuźnica Białostocka.Celé rodiny sedí u ohně, zatímco teploty v noci klesají pod nulu, a přesto polská vláda šíří narativ, jako by šlo o invazi, nikoli o humanitární katastrofu.Jaký je příběh za touto uprchlickou krizí a co se s tím dá dělat?
Zavřít hranice. Z dlouhodobého pohledu se tím zachrání nejvíc životů. Evropa nemůže řešit problémy celého světa.
Zavření hranic by mělo vliv na export a import zboží,též výrazně by omezilo volný pohyb pro všechny osoby v Schengenském prostoru.Vidím to na mezinárodní diplomatické vyjednávání politiků a následnou dohodu vyřešit tuto krizi. Nyní jde o to jim zatím provizorně nějak pomoci, aby neměli hlad, žízeň a nemrzli venku, jsou mezi nimi též malé děti. Humanitarní pomoc by byla potřebná a nebránit doručit jim to nejpotřebnější v nouzové situaci, jídlo, vodu a zdravotnické potřeby, léky.Měli by také pomoc bohaté země, které mají jazykově, kulturně a vírou k nim blíže než evropani.Myslím tím jiné muslimské země jako Bahrajn,Katar, Kuvajt, Omán,Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty.
Boris - ale ty vyjmenované bohaté země nepomáhají. Tak to mají nastavené. Přijmou pouze dělníky na práci a ty po skončení musí odejet. Německo hlásá stále, že přijímá, že má otevřenou náruč.
Neříkám hned se o ně všechny postarat najednou a nabídnout jim azyl a finanční zajištění.Mluvím o okamžité humanitární pomoci v ohrožení života.Červený kříž a dobrovolníci, kteří by se od srdce chtěli s jídlem podělit.,ale bohužel polští pohraničníci jim neumožní přístup do příhraniční zóny.Vy byste jim nedala přes plot ani chléb nebo vodu plačícím dětem o hladu a žizni? Každý slušný,soudný a rozumný člověk má s sobě alespoň trochu pochopení a citu.Válka v Sýrii trvá už 10 let.Charita v zemi pomáhá nejpotřebnějším lidem.Vyrůstal jsem v křesťanské evangelické rodině a tak vím, že být oporou lidem, kteří to potřebují, a to nejen pomáhat v nouzi, ale i svou blízkostí, to je jeden z úkolů křesťana.
boris - 11.47 Proč pláčí na hranicích s Polskem? Proč nedostali nebo nepožádali o vodu, chléb v Bělorusku? Kde se tam vzali? Byli na cestě kudy? Přes Ukrajinu, Rusko?
Někde je chyba, ale u Poláků to není.
Já budu utíkat na Slovensko, do Maďarska, nebo Polska, protože je vedle nás, ale ne už do např. Mongolska, nebo na Kanáry.
Hrajete na city, ale neřešíte logické.
To máte jako představu, že když je někoho hodně, nebo je v nouzi, tak se smí porušovat zákony? Nemají v Polsku co dělat, tak si prostě Poláci území brání. Je to legální.
Poskytnout humanitární pomoc na státní hranici lidem v tísni není protizákonné.Nejedná se o překročení území cizího státu i kdyby to bylo ještě před plotem půl metru, jste ještě na uzemí Vašeho státu, kde máte právo být, nic jste nepřekročil ani neporušil.Jídlo a vodu darovat můžete, to není zakázané.Na světě je spousta charitativních organizací, kteří pomáhají lidem zasažených živelnými pohromy, katastrofou nebo ve válečném konfliktu.U nás je též ADRA humanitární a rozvojová organizace, která pomáhá lidem v nouzi v Česku i v zahraničí.Jsou součástí mezinárodní sítě charitativních organizací ADRA působící ve více než 100 zemích světa.Poskytují okamžitou pomoc (nejen) při přírodních katastrofách a zlepšují životní podmínky lidí žijících v chudobě.Článek 14 Všeobecné deklarace lidských práv stanoví, že každý má právo vyhledat a požívat azyl.Nicméně pojem azylu nebyl na mezinárodní úrovni jasně definován až do roku 1951, kdy byla uzavřena Úmluva o právním postavení uprchlíků ("Úmluva z roku 1951") a UNHCR bylo pověřeno dohledem nad jejím prováděním.Úmluva z roku 1951, její Protokol z roku 1967 a další právní instrumenty, jako například Úmluva OAJ z roku 1969, která se týká specifických aspektů problémů uprchlictví v Africe, jsou základními kameny moderního režimu ochrany uprchlíků.Obsahují všeobecně platnou definici uprchlíka a upravují základní práva a povinnosti uprchlíků.
Hezky jste se do mě obula, ale budiž. Není to protizákonné, ale není to ani povinnost, takže chápu, že spousta lidí po tom co viděli v TV jak se migranti chovají nemají zájem je jakkoli podporovat. Ale po pravdě, nechtěl bych se narodit jako cikán, nebo Afričan...moc šancí k hezkému životu nemají.
Salvini je před soudem za ochranu Itálie. Pašeračka lidí Racketeová je v EU chválena, vyznamenávána a navrchována na Nobelovu cenu.
Země EU rozbombardovávají a rozvracejí země, odkud následně lidé pochopitelně emigrují.
Neměli bychom se zamyslet?
ra52,,,,
zase výstižné...
Jenom ti proklamovaní sluníčkáři budou stále tvrdit něco jiného...
A přitom to jsou z většiny charakterově a morálně zlí a zákeřní lidi...
Nás by nechali umrznout pod mostem a běžencům by podstrojovali...
®hiawata ®ra252 Nebylo by snazší se odstěhovat do Běloruska, Ruska, Číny nebo Severní Korey? Víte vy vůbec jak je tam krásně? Bez sluníčkářů!
Proč bych se měl stěhovat ze země svých předků? Přežil jsem tu komouše z východu, přežiju i ty ze západu ..
Většina běženců je prý z Iráku a tam je snad demokracie nastolená NATO a EU... Poláci tam tehdy měli při zavádění demokracie 2000 vojáků... Už tam není zrůdný režim, ale svoboda, tak zřejmě neutíkají ve strachu o život... Nebo ano?
Slza mi ukápla, když jsem to četla...
Ale vážně:
ti lidé tam nepřiletěli všichni najednou. Oblečeni jsou v nejdražším značkovém oblečení, mají nej mobily, zjevně i připojení na internet. Ani na letenky jim nechybělo. Kdyby to bylo tak zlé, že by jim to vadilo, přiletělo by jich pár desítek prvním, druhým a možná třetím letadlem. A ti další už by věděli, že to není tak, jak jim údajně někdo namluvil.
Za mě je to invaze, vydírání ženami a dětmi a neházela všechnu vinu na Lukašenka.
A pokud se někomu zdá, že je to humanitární katastrofa, tak poslat je zpět a ani jednoho nepustit dál je to nejlepší řešení. Jinak to totiž nikdy neskončí.
Aknelko, Lukašenko si je k sobě navážel pod záminkou studia a práce v Evropě. A jak přijeli, přiletěli, tak je použil, jako zbraň proti Polsku a EU. Jsou chudáci. To ano. Ale tu šílenost organizuje Lukašenko.
Oblečení v drsných podmínkách je zcela nezbytné,kde už teploty na teploměru v noci tam sahají pod bod mrazu.V Africe v tropech je logické, že nebudou nosit dlouhé kalhoty, zimní bundu a čepici.Mobilní telefony dotykové mají už snad všude v civilizovaném světě a power banky též.Nepřišli z tropického deštného pralesa ani jungle.Letadlem většinou nelétají, protože většina z nich nemá cestovní pas, vízum ani testy na covid, které přísně na letišti kontrolují.To, že jste viděla možná nějakého arabského šejka muslima v letadle Emirátes z Dubaje do Prahy, tomu bych ještě věřil. Ti uprchlíci se dostávají přes Středozemní moře v chatrných starých gumových člunech, kde jim jde o život.Není to žádná obrovská zaoceánská loď typu Harmony of the Seas, jak si někdo tady může myslet.Zbytek cesty z pevniny chodí vyčerpaní a vysílení několik dní v hloučkách pěšky jen s baťohem.
Základní problém je postoj EU k migraci. Kdyby jim bylo jasné, že je tady žádná sociální síť nečeká, tak by sem nelezli a Lukašenko by neměl důvod inkasovat peníze za transport. Že neziskovky pašují stovky migrantů z Libye do Itálie a Řecka, nikomu nevadí. Tito lidé nejsou zjevně žádní chudáci (oblečení, vybavení, letenky) a neletěli všichni najednou - ti první už mohli hlásit, že to není tak, jak jim "údajně" někdo napovídal, když je tam lákal.
Našinec se vyučí/vystuduje a pak už jenom maká, platí hypotéku a vychovává děti. A platí tu hypotéku až do důchodu, aby zjistil, že ten důchod je hmmm - nevelký, a určitě se těší , jak bude podporovat tyto "přišedlíky".
Borisi, tady se bavíme o situaci na hranici Běloruska a Polska. A ani si nemyslím, že se tam dostali v chatrných děravých člunech přes Středozemní moře.
Takže vaše slohovka o afrických tropech je trochu mimo.
A o těch vysílených s batohy také.
Ty fotky mám z twitteru. Jací jsou ti migranti chudáčci, o tom si povídají nejen Češi, ale i Poláci, Němci, Holanďané, ...
Aknelko, Lukašenko je vozí letecky. Afganistán je na rovnoběžce, jako Středozemní moře, Sicílie, Tunisko! Tak na sever by pěšky nešli! Zrušil jim vízovou povinnost, nalákal je, zaplatili, jako za zájezd..A asi jim zima nebude. Teď ty tisíce migrantů vybavila jeho armáda, aby prošli přes Polsko. To je vychcanost, projekt oslabit a rozrušit EU, a za zády s Moskvou..A jdou tam taky proto, že už mají v Německu a jinde na západě, příbuzné.
Liško, možná si mě tu s někým letete.
Vím, že se na hranice dostali letecky. O Lukašenkovi jsem to slyšela, ale jsou tu 2 strany - a ti lidé nemohou přece být tak hloupí! (A Lukašenko si je takhle opravdu nešatí, tomu snad nevěříte.)
Lukašenko si je k sobě navážel pod záminkou studia a práce v Evropě. A oni ti chudáci jsou na hranicích s Polskem, a ještě si to asi neuvědomili?, že ten žiletkáč není vstup na VŠ, ani vrátnice ve fabrice? Ale hlavně se tam snaží dostat stůj co stůj...
Tomu nevěříte ani vy, jen si děláte legraci .
liško:
A co říkali na rádiu Plus? Že se tam ti lidé ocitli náhodou? Že tam všichni přijeli se celými rodinami pracovat a studovat? Že si ti lidé myslí, že překonávání překážek na hranicích má ukázat, jak moc se chtějí učit/pracovat? Že ten, kdo atakuje a zraní víc policajtů/přestříhá delší kus žiletkového plotu, bude v práci šéfem a nebo bude moci studovat lepší obor?
Otázka zní, jak se do Běloruska dostali? Prostým pohledem na mapu je jasno, že tam nedošli pěšky, ani nepřipluli na čemkoliv.
Tudíž, ať se o ně postará ten, kdo je do Běloruska dovezl. Poláci to nebyli, tak proč by se o ně měli starat oni?
Nejlépe opět naložit do letadel a odvézt zpátky odkud přišli.
Simonko - smutné je to, že naše "vyspělé společenství" vybombardovalo a rozvrátilo fungující země, ve kterých se lidem žilo vysoce nadprůměrně. Mnozí obyvatelé těchto rozvrácených zemí se vydali hledat štěstí jinde, obzvlášť, když jim naši zástupci slíbili hory, doly neboť přeci Wir Schaffen Das. A teď stojí na hranici před ostnatým drátem ..
Nebylo by vhodné, kdyby si je tam vyzvednul ten, kdo je vybombardoval a pozval?
Jestli Běloruské cestovní kanceláře podle Vás vysílají uprchlíky k hranicím Polska letecky, tak proč naše a polské CK posílají turisty do muslimských zemí např. Tunisko,Turecko,Egypt,Omán, SAE.,co tam vlastně pohledávají evropští lidé? Kdo je tam naváží do arabských zemí, není to náhodou Smartwings, který měl dlouho odstávku a teď si chce vydělat?Jakoby nebylo dosti pěkných míst na světě,kde si užít krásnou dovolenou.Tady se čertí na ně, ale hned utíkají do cestovky koupit k nim zájezd.Buď mám někoho ráda nebo nemám a nehraju dvojí hru a přetvářky. S těmi muslimy za plotem pohrdat a ty v Egyptě v hotelu velebit.Vždyť jsou stejné kultury a víry, tak proč je dělit na dvojí kategorií.To mi prostě tuto zvláštní logiku čechů a poláků hlava nebere.To je podobné jako bych řekla, že brit mluví anglicky a američan s australanem už nejsou z anglicky mluvích zemí.
Dobře, když tvrdíte, že evropani mají právo cestovat do muslimských zemí za odpočinkem, tak proč naoplátku nejsou vítaní u nás opačně?Nemohl by např.nějaký syřan nebo afghánec si v létě pronajmout na Machově jezeře penzion a zrelaxovat se s rodinou u vody a zahrát si tenis? Myslím to jenom teoreticky, protože prakticky by na to neměl tolik financí, když sám má hlad, nemá ani na cestu jet nějakým dopravním prostředkem,boty prochozené stovky kilometrů pěšky.Podmínky musí mít obě strany přece stejné už z principu. když polák,ukrajinec může si najít např.práci v české montovně a muslim už nesmí pracovat ve výrobní hale na 3 směny v EU.? Měla by být z hlediska práva občanů rovnopránost.Jestli jdou za studiem na univerzitu nebo za prací, tak bych jim nebránila.Stejně nám chybí někde pracovní síla.
Až se vzbudíš ze svých růžových snů, dojde ti, že oni sem nejdou za prací. To by mohli opravdu zahnout cestu do Ruska. Oni si jdou požádat o dávky a oznámit nám, že není boha nad Alaha a Mohamed je jeho prorok. Však už to bude každé ráno hulákat muezzin z Kolíně nad Rýnem z minaretu. A tvoje děti se to budou už učit ve škole.
přičinou toho, proč momentalne chteji migranti do Evropy konkrétně do Nemecka je pozvani angely merkelove...take to že bez odpracovanych let tam maji migranti narok na davky, ktere jsou nekdy vyšší než důchody německych pracujicich po 40 letech prace...polsko brání vnejší hranici EU a schengenskeho prostoru a melo by dostat od EU vyraznou financni i technickou pomoc
to neni humanitatni katastrofa, vedome se snazi bez povoleni vstoupit na cizi uzemi a proto že se to nepovedlo ted kempuji v lese
Tato situace má i svůj dvojí metr... Kdyžs Salvini (ve své době Italský ministr vnitra) vracel lodě legálním způsobem zpátky, tak ho svrhli a teď ho soudí. Za to, že je vracel... Dokonce je mezi žalobci R. Gere , herec... Salvimimu hrozí 15 let vězení... Tak by měla EU v souladu s tímto incidentem konat a uprchlíky přijmout... Nebo ne? Nebo je to dvojí metr? Nakonec uprchlíci nechtějí domů, ale za každou cenu do Germany... Viz rozhovory s uprchlíky. Také věděli do čeho jdou... Ale tím nechci říct, že jsem proto, abychom uprchlíky přijímali a Poláci je zřejmě taky nechtějí..
Zavřít pro tyto lidi vnější hranice EU a to tak, že "hermeticky".
Pokud bude potřeba posílit vnější ostrahu hranic EU, musí pomoci i ostatní unijní státy.
Pokud by to (náhodou) nestačilo řešit v rámci pohraniční policie, musí se povolat armáda.
Pokud bude nutné použít zbraň, tak se musí použít...O hranicích se nediskutuje, o hranice se bojuje.
Jestli je to potřeba (což zatím ani omylem není), hlásím se dobrovolně a půjdu do Polska pomoct.
Kurník šopa, není možné aby hranice EU prolomilo pár trhanů s mobilníma telefonama.
007cz Přesně tak.
Lukašenko organizuje humanitární tragedii ve snaze nahlodat EU. A za zády ho kryje Kreml, kterému se to líbí. Bezcitnost, svinstvo, katastrofa.
Mimochodem - Merkelová pohovořila a Lukašenkem a nejedno německé město se o ty inženýry a doktory hlásí. A Lukašenko jim chce zajistit leteckou dopravu na své náklady.
Pokud je ovšem demograté nehodlají sestřelovat, že ..
Už jsem to tu psala, ale pro vás ještě jednou:
Základní problém je postoj EU k migraci. Kdyby jim bylo jasné, že je tady žádná sociální síť nečeká, tak by sem nelezli a Lukašenko by nemohl "provokovat".
U nás urychleně zbudovat to co se po listopadu na hranicích zrušilo, stejně si to okoosti vynutí, jde o to jen kdy...
Prý přilétalo až 50 letadel denně s migranty do Běloruska, poslali je k polským hranicím - a už je nepustí zpátky. Jednoznačně Lukašenkova provokace na zmírnění sankcí od EU, je-li to pravda. Poláci je do své domoviny nepustí, nemají pro ně řešení. Nastal by nekončící exodus, jak by vznikla škvíra. Myslím že to jsou v naprosté většině ekonomičtí běženci, mladí muži, za kterými přijedou rodiny, až se "uchytí".
Humanitarní organizace by k nim přístup mít měly, smrt zimou či hladem jim nepřeje nikdo. Sem tam se nějaká blíže dostane, bez novinářů...
Nemůžeme spasitm svět, neporadíme si sami doma a druhé zachráníme? Každý by měl chránit svoji zem a dělat všechno pro to, aby se mu doma dobře žilo a ne na úkor ostatních. Jak říkají staří lidé, po válce se museli taky sami starat, aby měli kde bydlet, aby děti vyrůstaly v klidu a v míru. Zastávám názor, pomoci, ale u nich doma a ne tady. Celý svět se do Evropy nevejde.
Jediný dlouhodobě rozumný řešení pro nás je hranici si hlidat asi tak jako Izrael (stříháš plot nebo házíš molotov na stráž = odstřelit) a to co tu je tak vyexpedovat zpátky. Jinak se namnoží a budem tu mít dřív nebo pozdějí to před čim zdrhaj tj. bídu, vraždy atd. Přijmout ročně pár milionů migrantů tam nic nevyřeší, množí se totiž po desítkách milionů za rok.. Jen se pak namnoží tady se všemi důsledky - prostě nás umlátí klackama jak Římany.. Příroda ví moc dobře proč neni sluníčková a platí zákon silnějšího který přežije...
Střežený koridor do Německa, které to vyprovokovalo a se zvaním začalo. U nás ani v Polsku stejně nechtějí zůstat.
To si uvědomuju. Tam u nich v Afganistánu, jako i v jiných výchozích zemích, chybí někdo, kdo by jim pustil film o té předchozí várce, jak trčí hladoví někde v bažinách u hranic s Polskem a jak jsou pro nás vetřelci. Jenže na čem a kde jim to pustí? Nemá smysl do toho středověku vlézt a přesvědčovat bosé otrhané negramoty s kalašnikovama, co jednají zcela opačně, než bys předpokládal v civilizovaném světě a nic nepřečtou...
Nač film? Proto jsem tu psala o jejich mobilech (a ne proto, že bych jim záviděla). Oni si to natáčejí a ta videa posílají. Nevěřím, že se šli do Běloruska učit nebo tam pracovat, oni s tím normálně počítají, vždyť se to stále a všude opakuje: zavřené hranice, chudáci uprchlíci - hladoví, zmrzlí, malé děti před sebou. A čekají, že každý vyměkne a otevře jim dokořán. A daří se jim to.
Těch dětí je mi líto víc, než jim. Ale taky vím, že to je jak v pohádce o Budulínkovi.
Teď jsem poslouchala, že Polsko, Lotyšsko a Litva se chystají požádat o vojenskou pomoc. Tam bude střet, to není sranda. Migranti jdou s podporou a vybavením Běloruské armády. Vlastně jsou rukojmími Lukašenka. On je má na svědomí.
O Lukašenkovi psát nebudu. To už jsem tu psala.
Ti migranti snad do letadla nasoupili dobrovolně, nikdo jim pistoli u hlavy nedržel. Ostatně sami přiznávají, že míří do Německa. On si někdo z nich opravdu myslel, že jen tak přejdou hranice?
Když jsem zamlada (no - vlastně ještě před 10 lety) cestovala, tak jsem si sakra dávala pozor, abych měla všechno v pořádku, hlavně doklady, abych nevstupovala tam, kde to země nedovoluje, chovala jsem se podle zákonů té země, kde jsem byla (a cestovali jsme po Balkáně, Turecku, většinou po své ose). Oni napadají policii, stříhají dráty, domáhají se něčeho, co ta země nechce, nedovoluje, brání!
Ale jim někdo napovídal pohádku, že když udělají to a to, tak se do Němec dostanou. Někdo neuvěřil, někdo uvěřil, zaplatil tisíce a teď se dožadují toho, co jim někdo slíbil.
Jak jsem už psala: jsem přesvědčena, že mají spojení se svými příbuznými a známými, kteří se na cestu teprve chystají. Už se dávno mohli informovat, že to nějak nevychází.
Ale hlavně věřím, že věděli od začátku, že to celé "smrdí" podobnou situací na hranicích, vždyť se to opakuje v různých variantách už několik let. Mohli a měli to čekat!
No můj názor je že se neměli vůbec dostat do Evropy. Jakmile se dostali do vod které patří Evropě,prostě překročili vodní hranice (nevím jak to nazvat) tak potopit. Vyhlásit to všem státům a nemilosrdně. když už jsou zde nechat je umírat hlady a zimou-to se mi příčí. Prostě nedopustit aby se do Evropy dostali-a tvrdě.
Chceš aby tu tvoje děti měly "Afriku"? Pak sem pouštěj migranty... Stačí už těch pár magorů s dynamitem autama do davu a nožema..
Se zajeď podívat do Paříže na nějaký prima předměstí jak to v reálu vypadá když je hodně chudáčků čmoudů pohromadě. Nebo třeba sever kde ještě nedávno bylo naprosto bezpečno že se ani nemuselo zamykat.
Přes nás zatim jen cestujou nach Deutschland tak tu je relativně klid, ale i tak pár případů už proběhlo.
Pomáhat ano ale pouze v jejich zemi.
Kdo chce a může pomáhat, ať pomáhá on sám osobně. Ať si vybere několik uprchlíků a vezme si je domů, postará se o ně,aby měli co jíst, pít, kde spát, měli dál nejlepší mobily, oblečení atd. Kdo by mu v tom mohl bránit? Ale ať se postará, aby našli práci, neškodili nové vlasti a jejím původním obyvatelům. Ono se pěkně řekne humanita, ale kolik z těch humanitárních pracovníků tohle dělá? Kolik jich ze své kapsy migranty živí? Samozřejmě bez požadavků na veřejné finance, ze kterých jsou i oni placeni? Proč Bělorusko nevrací migranty zpátky, proč je posílají dál? Je mnoho otázek, na které bych ráda znala odpověď. A teď se bude řešit tak strašně důležitý problém národního ptáka.
Proč ještě poláci nemají slzný plyn s dlouhou tyčkou, aby dosáhli na ničitelé zábran. Pč na 2-3 metry je to složité. Jakmile se s něčím přiblíží k zátarasu, měl by dostat silný zásah slzákem, pepřákem...
Jak svou otázku míníte? Mám to vnímat tak, že se ptáte třeba mne, která žije v ČR? Tak na to Vám odpovím, že tady je takových problémů které jsou nutné řešit, že teda určitě nebudu dumat nad tím, jak bych řešila uprchlickou krizi o které mluvíte. Mně teda úplně stačí to co se děje momentálně v mé zemi. Nová vláda, kde ještě nikdo neví co nás čeká, Covid problém, energetický kolaps , zdražování, a tak dál. Takže to co se děje s migrantama na polských hranicích, mne nechává úplně chladnou, protože problém tohoto rázu totálně přesahuje mé zájmy a hlavně mé možnosti v tom něco dělat. Až se budou drát do mé země, názor určitě změním. Ale oni nejsou hloupí, co by u nás pohledávali. Oni sní o nějakém pohádkovém blahobytu, protože jsou totálně desinformovaní a nemají ani páru o tom, že všude se musí pracovat. A na to oni zvyklí nejsou.
ringo - Ale vždyť má pravdu. My na tom nic nezměníme. Je to divadlo, ale kdo režíruje? Lukašenko se vyprdnul na hru zvaný ,,covid,, odmítl prachy, aby nastala situace jako u nás a všude jinde. Polsko se staví na zadní proti EU, už se to táhne dál. Není zájem poštvat tyto země proti sobě? A třetí se bude smát.
A my tady v republice nezměníme také nic, ani když budou stát na našich hranicích. Půjdou sem a nic s tím neuděláme. Budeme čumět s otevřenou pusou. Dávky se sjednotí, myslíte, že to naši europoslanci nepodepíší?
Nová vláda půjde na ruku Bruseli, více, než nynější. Babiš se alespoň stavěl, že má nějaký názor. Mluvil jinak tady k nám a jinak při jednání za hranicemi. Kličkoval, ale dobře. Snažil se vyjít s oběma stranami.
Nevidím v nové vládě nikoho výrazně dominantního, lídra se zdravými názory, hájící většinu této země. Nemají na to, ukousli si větší sousto, než mohou strávit, prodají nás, pokud se snad předčasně nepoloží.
Ringo, tak to mne opravdu mrzí! Ale já mám ve zvyku říkat to co si myslím, natolik už mne přece znáte. A už dávno jsem se naučila řešit jenom to, co je v mých silách. No a tato situace se mým silám naprosto vymyká. A abych měla zasvěcené komentáře k situaci, která se řeší na státnické úrovni, a když ani ti povolaní si s tím jak je vidět moc rady nevědí, tak co by asi tak bylo platné, kdybych se nad tím pobuřovala já, stará a státnicky nevzdělaná ženská. Jistě, až se budou drát sem, tak mne to jako občanu této země příjemné nebude a napsala bych, že s tím nesouhlasím a že mi to jedno není. Ale to bude asi tak všechno, co bych v tom mohla udělat.
Navíc, já jsem v jedné multikulturní zemi žila 25 let a tak vím velmi dobře co to obnáší. Naštěstí to bylo ještě v době, kdy to všechno ještě nebylo tak vyhrocené, jako dneska. Ale i tak bych Vám mohla vyprávět. Zažila jsem bombový teroristický útok a jednalo se jenom o deset minut, kdy jsem minula centrum výbuchu, takže jsem tam neumřela roztrhaná na ulici. Ale tu hrůzu a umírat lidi jsem tam viděla. A nepřeju nikomu, aby něco takového zažil. Tu totální bezmoc, a šílený strach, který se člověka při takovém pohledu zmocní, nelze ani slovy popsat.
Ale možná že Vám udělám radost tím, že mně je naprosto jasné co obnáší tato uprchlická situace a že se jí bojím, ale zároveň také vím, že obyčejný člověk si s tím neporadí, ať má názor jakýkoliv. A přiznám se Vám ještě k něčemu. Tak i když jsem člověk v podstatě optimistický, ale také bojovný, protože jinak bych v životě jaký jsem měla, nepřežila, a umírat se mi ještě ani náhodou nechce, tak jsem přesto ráda, že mi dneska není dvacet let. A když se v této době dívám na mladé maminky, které tlačí kočárky s novorozeňaty, tak mi je těch dětí líto. Třeba se mýlím a mýlila bych se strašně ráda, ale podle mne byla moje existence na tomto světě, ještě tou "procházkou růžovým sadem", v porovnání s tím, co tu dnešní novou generaci čeká.
Soudružka Merkelová hovořila se soudruhem Lukašenkem o tom, že německá města nabízejí, že uprchlíky přijmou. Soudruh Lukašenko pravil, že pokud je Polsko nepustí po zemi, dopraví je do Německa letecky na vlastní náklady.
Jak pořád opakuji - Lukašenko dělá jen oficiální politiku EU.
A jak je v EU zvykem, je za to sankcionován ..
Zdravím. @ra252, soudruzi z EU mají hlavně už dávno "předhovořeno" s jednotlivými členy naší nové vlády, že od jejich nástupu do funkcí se bude valná část všeho "lifrovat" k nám, a trochu se vyloží na Slovensku, neb soudružka Čaputová už taky čeká s otevřenou náručí. Tedy EU nás konečně nožkou imigrantskou rozšlápne jak švába. A my můžeme už akorát poděkovat všem, kdo do volebních uren naházeli hlasy těmto upřímným vítačům. Tedy, spoluobčané, děkujeme. Co jste chtěli – máme, a bude hůř. Ida
ido - podívejte - s covidem tu máme pěknou kalamitu, tak se nám ti doktoři budou hodit. A do aut nám chybí čipy a naši inženýři je vyrobit neumí. Potřebujeme ty lepší ...
Jojo, manželka si po ránu dělala test na covid a byl pozitivní. A další čtyři negativní.
Ale nějak nevím, jak to vidět ..
Jenyk, chcete tím naznačit, že Němci budou brzy vytlačováni k nám, neb všichni se tam logicky nevejdou, nebo že nám naši nově vládnoucí srovnají měnu, a budou těm nelegálním hostům vyplácet z našeho (ze svého ne, neb jasně tím, jak se ze všeho nejdřív postarali o své platy, ukázali, o co jim celou dobu šlo a že jejich prachy zůstanou jen jejich) stejnou výši eur na hlavu, jakou jim vyplácejí Němci? To se jim pak u nás bude líbit, nebojte...
Ida nechci tím naznačit nic. Ale před časem k nám bylo z rozhodnutí Brusele dodáno asi dvacet třicet běženců. Počet není vůbec důležitej. Důležitý je, že do měsíce po nic nebylo ani vidu ani slechu. Nějaký Čechy či Morava je absolutně nezajímá. Jedině Německo. A můžou se pánové nahoře domlouvat jak chtějí, zcela zbytečná práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.