Nejste přihlášen/a.
Má prosím někdo zkušenosti s pronájem polí? Vlastním 5 ha v lokalitě Březno u Mladé Bolesavi. Momentálně jsou pole pronajímána (orná půda) za nájem na kterém se před asi 16 lety dohodl zemědělec s rodiči. Od té doby se nezvyšoval. Ostatní pronajimatelé v okolí nejsou ochotni zdělit kolik jim družstvo platí. Děkuji za info.
já jsem 1HA pronajímal za 2.000,-Kč + daň + 2 pytle brambor a nějakou zeleninu + 1* za rok žranice grilovaného masa + koláčky a pívo s cimbálem v dalekém v Pr.de.lákově, kam se ani nevyplatilo jet.
ale dnes jsou ceny nájmů 1,5-2,5 násobné. Důležitá je BPEJ - za dobrou BPEJ (Haná) dostanete i 8.000,-Kč/ha/rok + daň. Všechno řídí výnos.
Cena pšenice a sladovnického ječmene klesla a ceny pečiva jdou nahoru.
Děkuji,to už je zajímavějsí cena já mám tak 1550,- Je třeba tento příjem danit když nepřevyšuje celkem 8000,- / rok?
jirkajc: Myslím, že 8000 Kč se ještě danit nemusí, pokud nemáš další (nedaněné automaticky) příjmy. Ale lepší by asi bylo si dohodnout vyšší nájem i za cenu následného danění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.