Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tzv. emoční, energetičtí upíři 1

Od: plysak* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. U mne se nejedná o lidi, ale o vysávání nahromaděnými, již nepotřebnými věcmi. Je mi už přes 50 a za tu dobu jsem nahromadil ve svých zálibách "pár" věcí,potažmo v celé rodině. Pořád je to mé hobby, ale jak jde vývoj dál, jsou technicky i zvukově překonané, nicméně fungují. (nedokončená hobby elektronika,zesilovače, minivěže, receivery, anteny, reproduktory, fotoaparáty, gramofon, desky, kazety VHS i MC, VHS přehrávače atd.) Jak jistě tušíte, jsou tohle všechno dnes prakticky neprodejné věci. Po padesátce zjistíte, že už nechcete sedět na pěti židlích najednou a současně je vám líto tohle všechno doslova vyházet. Bohužel,řešení, dát to do krabic a na půdu bude stále přitahovat mou pozornost a vysávat. I když, možná méně, než když to bude po skříních. Pozn.: Kdysi jsem poznal stav věci, že při studiu čehokoliv by byla ideální totálně holá místnost právě bez těch věcí, co odvádí pozornost. Podobný princip. A nakonec- vaše děti to po vás stejně jednou vyhází...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vím o čem mluvíte,resp.píšete..Já schovávám a hromadím převážně autosoučástky..Ale jinak téměř vše,co by se mohlo hodit .A pak má člověk pocity jako vy.. Vyhazovat to nemusíte! Dá se to zpeněžit..Je spousta "bláznů"co do toho dělají a tak má vaše sbírka určitě nějakou hodnotu.Zkuste dát inzerát.. bazoš, Sbazar atd..A uvidíte, určitě se někdo ozve.A přinejhorším to můžete darovat někomu,kdo je stejný nadšenec..
10.11.21 19:58

Ty taky? :-D

Se také hlásím. Pánové, také máte na půdě v krabicích prakticky tři auta a spoooustu dalšího bor.elu ( vlastně užitečných věcí)?

Jo,jo . Pneumatiky,disky,motory, převodovky, startéry,plechy, světla, celá auta atd..No a pak prkna,cihly, sekačky..Holt tatínek mi dal "školu do života" :)
plysak*

Ale víte co, nakonec se mi částečně ulevilo. Držím v ruce DVD přehrávač s 5.1 výstupem. Zádné do krabice ani prodám za 100 Kč. Zapojím si "na půdě" domácí kino. Tím zapojím do činnosti velkou plasmovou TV, dva zesilovače, dva páry beden, svůj pokus o subwoofer, kabely. Proč? Jen tak, abych to nemusel nazývat jako krámy. Práce na dvě hodinky.

minsk
hodnocení

1x

Zkuste též Annonci.

Postupujte pomalu a nechte si jenom hodnotné věci. Pomalu se připravujte na důchod, kdy budou ubývat síly, děláte to pro sebe.

plysak*

Přesně tak! Sdílím váš názor. Už síly nejsou-mám bipolární poruchu.

hodnocení

0x

Kde máte nahromaděno hodně všelijakých předmětů, at je to nábytek nebo cokoliv jiného, tak tam se drží špatná energie a energie dobrá potřebuje prostor, aby mohla snadno proudit vaším bytem. Jakmile si byt zacpete velkým množstvím starých nebo i nových předmětů, je to problém. Možná si přečtěte něco o feng šuej, pomůže vám to dodat vašemu bytu pozitivní energii.

plysak*

Byt ovládá manželka. Já mám krámy na chalupě "babičky", kde makám už od 15-20ti let.

tabletka*
hodnocení

0x

Na tohle je nejlepší stěhování do menšího nebo povodně. Také jsem mívala věcí plný kvartýr (hodně velký), dnes mám jen to, co používám a pár vzpomínek. A je mi mnohem lépe než dřív.

bz*
hodnocení

0x

My chlapi jsme všichni stejný. Můj známý má 27 aut a 19 motorek, mimo několika nových Mercedesů jsou to Mercedesy staré 20-50 let takže některé jsou hodně hodnotné, ale třeba polámané, jiné třeba obyč, bezcenné. Stejně mnoho dalších krámů jako 8 transportérů až po Škodu 1000MB, která se už rozpadla. Nemá na to čas, a nic nechce prodat ani vyhodit. U všeho je totiž příběh.

A jakákoli snaha pojď vyřešíme - vyhodíme - prodáme nakonec skončí u několika lahví chlastu a slibu že jo že to bude řešit. Ročně platil 60.000,-Kč

Můj otec takto sbíral taky videa, televizory, rádia, věže, zesilovače, reprobedny. Měl to naskládaný od země až po strop. Nic se nesmělo vyhodit. Bydlel v jedné místnosti, protože všechny ostatní byly zaskládané.

Najměte firmu ta doveze kontejner ...

klinda

A nemáte někdo pneumatiky na Š 100 , čtrnáctky, teď neví jaké měli přesné označené. Potřebovala bych dvě na vozík. No alespoň to zkouším, když máte ty sbírky náhradních dílů.

bz*

Paní obě OR 36 - 155*14 jsem VYHODIL, protože jeté gumy nikdo nechce a ještě jsem platil za likvidaci.

----------

těchto gum bych se asi zbavil,

195/65 R15 Continental léto, 195/65 R15 Michelin zima, , 195/60 R15 Hankook zima, 185/65 15" léto - nevím

stejně jako disků:

2 sady 4*98 15" ALU

1 sada 4*100 15" ALU

3 sady 4*100 13" ALU

1 sada 5*112 15" ET43

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]