Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejistota ve vztahu

Od: monikamala odpovědí: 24 změna:
Dobrý den, prosím o radu nebo Váš názor.. Napsal mi kluk, stejně starý jako já.. 25 let. Znali jsme se ještě na základce, potom se odstěhoval na Slovensko, nyní tu žije tři roky. Já mám tříleté dítě, mám před rozvodem.. Napsal mi,byly jsme spolu každý den venku, vyměnili si telefonní čísla,po měsíci chození jsme si začali vyznávat lásku … Nosil mi i dítěti dárečky, pořád v kontaktu… Nyní se přestává ozývat, zdůvodňuje to nemocí a že mu není dobře.. Když mu volám nebere už týden se mi neozval.. Jen napsal že má horší nálady při nemoci . A že se teď scházet nechce, dokud není zdravý.. Přitom do práce chodí normálně..Byl vždy velmi pozorný, neustále mi volal, ptal se co děláme, jak nám je atd.. Říkal mi často že beze mne nemůže být a jak moc mně miluje. Prosím o Váš názor a radu co dělat.
doplněno 06.11.21 17:45: Ještě dodám, že ještě bydlí s nevlastním tátou,a splácí dluhy.. Mám trochu strach, jestli se nestáhl z důvodu, že se boji toho, že by mne a dceru nezvládl zajistit.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Máte před rozvodem. Dořešte nejdřív své manželství. Je možné, že se zalekl toho, že ho vyměníte za manžela, a bude se od něj očekávat zajištění chodu domácnosti. To je totiž něco zcela jiného, než romantické večery. Jestli je marod, tak stejně potřebuje čas.

monikamala
hodnocení

Děkuji moc,já bych tohle pochopila.. Ale nebylo by fér místo toho se neozývat mi říct na rovinu z čeho má strach? Také si myslím, že mu vadí, že s námi manžel ještě bydlí.. Jsme domluveni na tom, že se bude stěhovat po Novém Roce, aby nebylo moc změn do Vánoc pro malou ... Protože vždycky, když mne doprovázel domu, a ja se hned neozvala, tak už psal divně a vyzvídal, co dělám.. Jestli je doma manžel a tak ...

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Tak mi připadá, že má víc rozumu než vy. Kdybyste sem nepsala vy, ale on, rozhodně bych mu poradila, aby si s vámi nic nezačínal a našel si takovou, která má vyřešenou minulost. Ono ze vztahu, kde je žena stále ještě vdaná, navíc má dítě i manžela v jedné domácnosti, koukají jen problémy. Taky, nezlobte se na mě, jakou důvěru asi budíte, když z bytu od manžela a dítěte utíkáte za milencem. Skoro bych řekla, že mu do duše už někdo promluvil. Vyřešte si život, a teprve pak si hledejte partnera. Pěkně s čistým štítem. Ida

monikamala
hodnocení

Také zdravím, díky za Váš názor..Neřekla bych že utíkám za milencem... Chodí se mnou a s dítětem pořád ven.. S manželem to mezi sebou máme vyřešené, chováme se k sobě jako kamarádi... On mého manžela zná, a sám mi říkal, že se mi ozval kvůli tomu, že mne viděl pořád samotnou s dítětem a jeho neustále v hospodě ..

mai
hodnocení

0x
Je možné, že už to tak necítí jako na začátku. Výmlouva se na nemoc. Nebo poznal ještě jinou a teď váha, neví kterou. Ale je možné i to s tim dluhem.
25 let, je mladý a určitě ne na smrt nemocný, takže napsat by mohl, kdyby chtěl. Být vámi, tak čekám, ať se ozve sám.
monikamala
hodnocení

Ano, budu čekat.. Prostě podle toho, jak se ke mně krásně i k dceři choval, nevěřím tomu , že už by o mně nestál... Spíš si myslím, že má problémy a zalekl se zodpovědnosti.. Děkuji za váš názor

vilik*
hodnocení

0x
Já bych měl trochu strach z faktu, že žije s nevlastním otcem a splácí dluhy.
Ale o pozadí nevím nic, takže může jít o perspektivního muže pro další vztah.
Jinak osobně bych si nejprve vyřešil manželství a pak se teprve rozhlížel jinde.
A další věc, je možné, že vnímání občasných schůzek s vdanou ženou je pro toto muže úplně jiné než vidina budoucího běžného každodenního života s rozvedenou a navíc s dítětem.
monikamala
hodnocení

Ano,nemá úplně čistou minulost.. Nikdy neměl na růžích ustláno..Dluhy bohužel má, posílá i mámě na Slovensko peníze kvůli dluhům,a nezbývá mu platit ani na nájem tátovi. Proto se divím, že mi zaplatí v restauraci, i když ho pozvu já a tak.. Já bych mu moc ráda pomohla, sama už od manžela mám zkušenosti s dluhama dost ..Asi by to nebyla procházka růžovým sadem, ale miluju ho nevím co mám dělat..
vilik*
Radil bych, uplatňujte ochranitelský pud na někoho jiného.
Rozhodně za něj nic neplatit a ani nic nepřijímat. Na vztahu k penězům bych se zastavil, člověk, který raději zaplatí dárek než dluh, je pro mě sice možný kamarád na pokec, ale rozhodně ne partner pro život.
Možná ho milujete pouze z nouze, protože se jediný zajímal, a přehlížíte chyby, ale pokud byste se podívala na vás dva v odstupu, možná byste sama radila odejít ze vztahu včas. Mohla byste totiž po čase řešit ten samý problém jako řešíte teď s manželem. A není pravda, že jiného lepšího partnera už těžko potkáte. Jen to nemusí být nutně hned a nebo bude mít jiné povahové vlastnosti, které teď třeba u mužů neshledáváte atraktivní a přehlížíte je.
Rozhodnutí je vždy na vás, já jen nastiňuji možnou kolizní variantu z mého pohledu.
monikamala
hodnocení

Určitě je to rozumný pohled na věc... Já si zase říkám, že do problémů se dnes může dostat každý a dost rychle.. Miluju ho kvůli jeho povaze,hodně si spolu rozumíme.. A bezvadne jsme se doplňovali..Proto se divím, co se stalo..Při našich prvních schůzkách se na mne vždy díval jako na Svatý obrázek a pořád mi skládal poklony, jak jsem nádherná a tak... Neskocila bych mu na to, viděla jsem podle chování, že to myslí vážně.. Důvěřovala jsem mu, že by mne nezklamal, proto jsem z toho teď úplně zničena, že se mi neozýva.. A právě že i s moji tříletou dcerou vycházel bezvadně. Hrál si s ni, nosil dobroty, chtěl ji k telefonu.. Už proto je mi to divné.
mai
Divné je i to, že sám má dluhy a posílá peníze na dluhy ještě i své mame a nájem člověku, který ho vzal pod střechu, zanedbava. Přitom peníze na restauraci i na dárky se mu dostavaji. I kdyby se vám zase ozval a vše by pokračovalo, jaký by to byl život, jako s někým, kdo stále řeší dluhy a dluhy.
Teď se rozvadite, ale jestli by jste nešla z bláta do louže.
monikamala
hodnocení

Asi máte pravdu, tohle už mi říkalo i pár lidí z mého okolí.. Z bláta do louže co se týče těch dluhu, tak asi ano.. Nepolepšila bych si .. Ale jak říkám, po citové stránce jsem si s nikým nikdy tolik nepadla do noty. Moc mi chybí náklonnost a projevy lásky a pozornosti.. A to jsem u něj našla.
mai
Projevy lásky a pozornosti jsou krásné, ale radši buďte obezřetna. Vzdyt scházet se muzete, ale radši se nesestehovat do jednoho bytu, právě kvůli těm dluhům. Myslíte, že by to s těmi dluhy jenom hrál? Že by chtěl z vás jako tahat peníze. To mě jen tak, jako také napadlo. Ale to je asi blbost, kdyz je to spolužák.

hodnocení

0x

Asi to zvážil a chce vyklidit pole. Vy nemáte vyřešený současný vztah a už hledáte další. Nejprve rozvod, vyřešit majetek, alimenty pro děcko a pak teprve se můžete rozhlížet po někom dalším, koho byste chtěla oblažit.

Ve 25 letech nemá ještě mnoho zkušeností. Třeba mu vadí případná péče o cizí děcko. I když jí nosí hračky, ale to je na chvíli, pochová a odejde. Ale nastálo se na to třeba necítí.

A nejhorší je, že mladík nasekal dluhy. Je asi nucen žít skromně a bojí se, že by rodinu s dítětem a s dluhy neutáhl. A nebo mu přeběhla přes cestu nějaká jiná dívka. Možné je všechno. Kdyby měl sám vlastní bydlení, bylo by to o něčem jiném. Ale takhle asi uznal, že to nepůjde.

Určitě není tolik nemocný, aby nedokázal odpovědět. Spíš se stáhl do ústraní, má bobky z toho vyjádřit se na rovinu. Nechte ho být a vyřešte svůj vztah s manželem. Nakonec, žít v nedostatku s nějakým plátcem dluhů by se Vám určitě taky nechtělo. Jaga.

monikamala
hodnocení

Děkuji za Váš názor... Já ho nechám být, třeba se ozve sám..

hodnocení

0x

Nemoc nemusí být vždycky jen tělesná - tomu by odpovídaly i ty "horší nálady při nemoci". Ale to je jen můj názor.

monikamala
hodnocení

Mohla byste to trochu rozvést? Také mne napadlo, že na tom nemusí být psychicky dobře ...

ellen*
hodnocení

0x

Skočil bez rozmyslu do takto komplikovaného vztahu (vdaná žena s děckem), po měsíci vyznávání lásky, řeči jak bez Vás nemůže být... A najednou výmluvy, nechce se stýkat. Lže, nedokáže Vám říct pravdu.

Podle mě v tom nebude žádné racionální uvažování nad případným nevlastním dítětem, nad dluhy, nad svou sociální situací. To snad věděl i před tím, ne? Je to jednodušší. Prostě přestal mít zájem. Jeho výše popsané chování je nezralé, impulzivní, srabácké. Myslela jste, že střetnutím s Vámi se z něj stane zodpovědný, usedlý taťka od rodiny? Ne, je stále nezralý, impulzivní a srab. Takoví lidé nebývají vzorem stálosti a spolehlivosti. Bohužel.

vilik*
Mám totožný názor.
monikamala
hodnocení

Tohohle jsem se právě bála..V tom případě mi nejde do hlavy, proc by se v našem malém městě se mnou vodil za ruce i s mým dítětem,zval do kavárny, kde o nás všichni věděli.. Dělal vše proto, aby se se mnou ukázal..A proč by mi stále volal třeba i sedmkrát denně co deláme a tak .. Pochopila bych to, kdyby mu šlo jen o sex.. Ale poznala jsem, že je zamilovaný..

hodnocení

0x
Ona by ta nemoc a nálady mohla být pravda. Že se necítí dobře. Dluhy mohou člověka dovést k depresi. Člověk nechce moc mluvit právě s někým, na kom mu moc záleží. Nejde o nezájem, ale touhu ho chránit, aby mu neublížil tím, že zrovna nemá co nabídnout ze sebe. Strach, že druhého stáhne taky dolů, ublíží mu svojí bolestí. A to se stane i při volání telefonem.
U mužů pak může být problém i vysoký cholesterol nebo vysoký krevní tlak i deprese. Na tyto problémy se předepisují i léky, které nutí muže k pocitům, že nemá ženě moc co nabídnout v jiném slova smyslu. Léky změní touhu po sexu, mohou ovlivnit prokrvení některých částí těla. O tom ale muži nechtějí a nemohou mluvit. Nebo je dokonce uráží, když slyší na svůj problém jakýkoli názor ženy jako odpověď. Asi vnímají, že mají nějakou vadu, kterou si nechtějí odpustit nebo tolerovat.
Ale je to jen další z více možností.

monikamala
hodnocení

Také zajímavá odpověď.. Děkuji . Právě jsem hodně přemýšlela o depresích.. Docela by mi to k němu sedělo .. On je takový že se mu mění nálady docela často .. Měli jsme se třeba sejit a napsal že ještě musí bohužel něco vyřídit.. Dvě hodiny nebyl na příjmu .. Pak jsem se dozvěděla,že skrz dluhy... Pak prostě psal už sklesle a nešťastně... Je to také dost hypochodndr, pořád ho něco bolí.. Ale nedokážu pochopit, že by šlo že dne na den o nezájem..
ellen*

Ano, i tohle by mohla být možnost. Maniodepresivní psychóza. Já se o tyhle věci dost zajímám, trpím už dlouhé roky depresí. Maniodepresivní ps. se projevuje právě častým střídáním nálad, přičemž ta "dobrá nálada" může být až hodně vyhrocená, takový člověk má spoustu energie, velkolepé plány, málo spí, snadno navazuje vztahy, půjčuje si peníze (dluhy?!), prostě taková neřízená střela - no a depresi asi popisovat nemusím, to většina lidí zná. Tyhle stavy se střídají různě často, u někoho po týdnech, u někoho po měsícíh, u někoho třeba po hodinách. Ale ne každý má tak těžké příznaky.

Já věřím tomu, že on na Vás nic nehrál - že tu lásku k Vám opravdu cítil. A tím, jak je nevyrovnaný, jak je ten typ "ode zdi ke zdi", ji dával i značně na odiv a i ty projevy lásky byly na to, že se znáte měsíc, možná trochu přehnané, ne? Já vím, bylo to pro Vás příjemné, ten pocit "ježíši on se do mě tak zbláznil, to je neskutečné, neskutečně krásné", určitě Vám to zvedlo sebevědomí, to kvůli MNĚ se takhle chová, kvůli jiné by to nedělal ... (to píšu bez ironie, já jsem tohle zažila taky). No, ale díky té nevyrovnanosti ho to hodilo zase na druhou stranu zdi...a přemýšlí jinak.

Každopádně se snažte moc se netrápit (být úplně nad věcí nejde, to chápu), nechte tomu volný průběh, hlavně MOJE názory neberte až tak vážně, já mám za sebou spoustu špatných zkušeností a jsem taková vztahová pesimistka. Ale určitě bych radila před randěním dát přednost vyřešení životní situace - rozvod, bydlení - a i potom být opatrná a nevodit holčičce (máte holčičku, pokud si dobře pamatuji?) po měsíci vztahu ukazovat případné strýčky. Aby z toho pak chuděra neměla v hlavě guláš. Přeju hodně štěstí a ať se všechno vyřeší co nejlépe. *srdce*

minsk
hodnocení

0x

Nemáte vypořádaný rozvod, rozdělení majetku a rozhodnutí péče o dceru. Máte představu v jaké výši manžel dluží peníze? A jaká bude Vaše dohoda o vypořádání dluhů? Pokud manžel vezme vše na sebe, a přestane splácet, budete muset dohoda-nedohoda platit Vy.

Dokud tedy nebudete mít vyřešenou péči o dceru, teprve potom proběhne rozvod.

První muž zadlužený opilec stále v hospodě a druhý jenom zadlužený? A navíc skoro bez peněz po zaplacení všeho. Z čeho má ty dluhy? To zvažte, jakou má morálku.

Nevyhrála jste to.

Musíte mít oba dva vyřešeno, čistý stůl. Nevíte asi, ani v jaké výši je spolužák zadlužen a jak dlouho bude splácet? S tím byste měla začít. Zatím si to lakujete na růžovo, ale i on mohl od Vás dát ruce pryč, kvůli Vaší zátěži. Abyste se nakonec nestáhli dolů vy dva navzájem.

Plusové je samozřejmě, že má práci.

Čí je byt, ve kterém nyní bydlíte s manželem? Pokud bydlíte v podnájmu, utáhnete jej sama? Neupínáte se na tohoto spolužáka též proto, abyste spolu horko těžko zvládli společně bydlení?

Možnost psychické nevyrovnanosti tu je také, jak už bylo naznačeno. Už jenom to, že Vám 7x denně volal je moc divné, tohle bych viděla u hodně mladého kluka.

Jste mladá, potřebujete sex, to je v pořádku, ale opatrně, ať si nezavaříte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]