Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi. Rád bych nastolil téma, že "mám problém" si v daný čas poslechnout více než jedno CDčko. Mám v tom vysoká očekávání užití si té hudby a de facto hodně často kroutím ovladačem výšek. Přidáváním výšek zvyšuju srozumitelnost zpívaného textu-pokud to vůbec jde-čímž se ale často zdůrazní nástroje, které mne pak podkresově nervují,zneklidňují. Kompromis se těžko hledá, co nahrávka to jinak namixovaný unikát. Jak vy?
Pokud máte velká očekávání užít si hudby z cd (originál), tak musíte mít i kvalitní komponenty pro přenos a reprodukci. To jest od přehrávače cd, přes reciever a kvalitní reprosoustavy. I tak je v kvalitách cd rozdíl. Pokud si to pouštíte z nějakých mini veží a podobných zařízení tak není divu, že to stojí za starou belu. Napiště na čem to přehráváte a posloucháte.
řeč probíhá nejvíce v pásmu kolem 3 khz (1-4), což ještě nejsou výšky.
Je proto vhodné mít ekvalizér.
Nebo si pusť YT s titulky. Nebo stáhni čisté texty (lyrics) a čti si je.
KAMI 123
uber nulu. Hlas dospělého muže je 300 až 600Hz, ale přenos hlasu se považuje frekvence 300-3000hz kvůli sykavkám.
Co si mi to poslal k té arogantní spolužačce? Moderátor to smázl, tak mi to jestli chceš, pošli do vnitřní pošty.
Ano, máš pravdu, napsal jsem to hodně zhruba, řeč začíná mnohem níže, jak píšeš a není to přesně ohraničeno. Já to napsal s ohledem na to navýšení srozumitelnosti. Tedy lépe říct cca 300-3000Hz.
V komentu druhého tématu jsem naznačil, že považuji tvé užívání tučného písma za nepříjemné a neužitečné. A zeptal se ostatních, jestli to také tak vidí. Či je problém ve mě.
Chtěl jsem tazatelce názorně ukázat, že lze třeba i takovou relativně nenásilnou formou zainteresovat okolí do toho, aby dotyčnému sdělili na jeho počínání svůj názor, což by jinak neudělali, i kdyby měli podobné pocity.
Co si o té cenzuře myslím, komentovat nebudu.
Každopádně tučné písmo z tvého daného příspěvku zmizelo.
A/Já vím, jenže když jsem to tučné nepoužíval a nespojoval myšlenky, tak jsem nebyl chápán.
... Drahá Maminko ...
... Ale synu, já jsem nikdy nejela dráhou ...
B/ já mám zkušenost se takovým lidem zdaleka vyhnout. Pokud jde o spolužačky, tak se tomu můžeme ZASMÁT, le pokud jde o nezaplacené faktury a chytráky co si objednali službu a žvaní a žvaní a jsou k nezastavení, tam už je to TĚŽKÉ
Ubezpečuji tě, že tvoje texty nechápu ve většině případů i přes to, jak je vehementně jsou protučnělé.
tak je nečti, když je nechápeš. Tak asi nejsou pro tebe. Co se čílíš? Třeba na pískovišti mají ještě místo
No já bych souhlasil s tím, že je třeba ekvalizer. I s tím si hraju jako bastlíř. Jsem si vyhlédl z tohoto důvodu Marantz PM 8006, který má i regulaci středů. Přestože vím, že budu dědit (ale nijak si na tom nezakládám,opravdu) vysolit 33 000 za zesilovač, netěšilo by mne to-nevím. Dnes mám základní přehrávač Denon PMA 520 ., bedny různé,dvou i třípásma a už žádné kupovat nebudu. Nedokážu si připustit fakt, že za málo peněz je i málo muziky. Ale zítra budu mít Marantz PMA 6007 a ozvu se, jak to hraje, pokud vás to zajímá. (Předřadím tomu na zkoušku právě ekvalizer na středech)
Equalizér bych v tomto řetězci, cd přehrávač (samostatný komponent), zesilovač, reprosoustavy vůbec neřešil. Nemám žadnou drahotu ( přehrávač Sony SACD-CD, zesilovač Yamaha, bedny 3 pásma sloupy Canton) ale equalizér jsem nikdy mezi komponenty nepotřeboval. Zpěv, hlas byl vždy vyrovnaný. Pro zpěv a slovo se údajně ani equalizér používat nemá kvůli změně původního orig. hlasu (hlas má svoje specifika a vy ho projasníte na zcela jinou hodnotu). Na kocertech a jiných vystoupení kde hraje roli různá akustika se používá pro vyrovnání jednotlivých sekcí a celku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.