Nejste přihlášen/a.
Píseň o Praze
A svézt se tramvají
I když mne zmůže spánek
Po denní námaze
Já ve snu jako vánek
Si vanu po Praze
Já neznám ani Michli
A neznám Hradčany
Mám s sebou ale bichli
V tý je to napsaný
Kde najdu bránu Prašnou
A kde zni zvonků hlas
A kde se potkám s kašnou
A kde je kino Čas
Už aby tady byla
Ta Praha věžatá
Mám v kapse čtyři kila
to bude outrata
Koupím si v Domě módy
Papuče pro doma
A budu zpívat ódy
Na tebe Praho má
_____________________________________________________ Pomníček pro potenciální podtramvajníky
Mordyje Xxxxxxx, kde najdu takovy mestecko jako vy.
Kralovske mesto, Cerna vez (vetsi nez ta od Jiskry), karafiaty, suseni jezuiti, brana Sumavy.
Městu se neuctivě říkalo Famfulákov, uctivě horácké Athény. Další nápovědy - Štursa a Makovský, Zlatá lyže a biatlon.
A nejzajímavější je "vodní posezení na dvou židlích" poblíž ... Chráněnou krajinnou oblastí prochází hlavní evropská rozvodnice, dělící oblast na severozápadní část (asi 54%), odvodňovanou řekami Chrudimkou, Sázavou a Doubravou do Severního moře a jihovýchodní část (asi 46%), z níž jsou odváděny vody Svratkou a Oslavou do Černého moře.
O mém rodišti a okolí král Václav I. roku 1229 psal jako o krajině děsné v širé pustině. Generace a generace lidí šikovných a pracovitých z pustiny udělaly poklad zdobený barokními klenoty a krásný jako Vivaldiho hudba.
Půl života jsem ale v Praze.
A děti jsem vozil na tábor k rybníku Osika (okusek od Kunžaku) ..
Aha tak to jo .Jinak po téměř přímé, ale hrozné okresce (mnohde vypadala spíš jakom polní pokud se neopravila ) je to cca 13km . Já to bral po hlavním tahu N.Bystřice-JH-Kunžak je to cca 40km.
No, to je právě výhoda těch silnic-nesilnic. Mohou se tam pořádat tábory pro mladé cyklisty. A dcerky tam jezdily nejdřív jako malé, potom jako vedoucí. Když byly malé, stalo se jim na jednom výletě, že nápisy na obchodech byly najednou podivným písmem a jen německy. Byly to časy tlačítkových telefonů a papírových map. A tak se stalo, že výletníci neúmyslně a aniž si toho kdo všimnul, překročili kdysi tak střeženou hranici (o tom by se mně, kterého souzi pustili nejvýš do Polska, ani nesnilo). Ale protože se ukázalo, že žádný z vedoucích nemá u sebe ani občanku, po poradě s mapou, se zase nenápadně vrátili zpět na naše území.
Uprostřed našeho města je hora, na té hoře žijí tři velcí bratři /už jen dva, jeden umřel/. Hlavně děti je znají, je o nich pohádka.
Rybník Komorník znám, ale jenom z dívčí četby. /Eliška Horelová: Léto jako když vyšije/. Máte tam krásný kraj.
Já žiji kousek od Labe a z kopečka u našeho hřbitova vidím Kunětickou horu a komíny opatovické elektrárny. Když je jasno, tak i siluetu Orlických hor a Krkonoš. Sněžku poznám vždycky.
V každém kraji je něco hezkého. Chtěla bych žít v každém tak rok. Protože hodně chodím a to naše okolí už mám prošmejděné. Tak bych ráda poznala zase něco jiného. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.