Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s fixací ceny u dodavatele energií?

Od: flodur® odpovědí: 6 změna:

Uzavřel jsem na jaře s dodavatelem smlouvu dle platného ceníku na dobu určitou (2roky atd.)se slevou ve výši 10% na neregulovanou složku ceny (za odebrané MWh a fixní poplatek) po celé období. Dnes jsem od dodavatele Centropol obdržel dopis o navýšení úhrady za silovou elektřinu ve výši 2763 Kč měsíčně. Dodavatel mi píše, díky naší zodpovědné nákupní strategii Vás můžeme ubezpečit, že dodávku elektřiny pro Vás máme zajištěnou a změna ceny je nižší než zdražení na velkoobchodních trzích. Domnívám-li se dobře nakupovali ještě před zdražením. Co se týče zdražování energií jsem zaslechl v TV ministra Havlíčka, u odběratelů kteří si zavčas zafixovali cenu elektřiny se zdražování netýká. Nerozumím tomu na co jsem tu smlouvu vůbec uzavíral?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ellen*
hodnocení

2x

Mně teď při uzavírání smlouvy s fixací rovnou řekli, že je to "samozřejmě krajně nepravděpodobné", ale že ke zvýšení ceny může dojít, ovšem "výhoda" pro mne v této situaci je, že od nich můžu odejít, aniž bych musela dodržet výpovědní dobu. No, mně jako novému zákazníkovi napálili takovou cenu, že věřím, že zvýšení je snad fakt nepravděpodobné, ale u už probíhajících fixací bych se zvyšování nedivila. Postupně budou zdražovat všichni. Myslím, že po novém roce se hodně lidem protočí panenky.

hodnocení

1x
Už se psalo, že to někteří nedodrží.

asd1
hodnocení

0x

Smlouva platí tak jak je sepsaná. Pokud tam jsou věci pro tebe nevýhodně a ošetřuje je zákon, tak tato ustanovení jsou neplatná.

Takže si podrobně přečti co jsi vlastně podepsal...

A jak v reálu v ČR fungujou fixace názorně vidíš na BE - dokud to sype tak OK, jakmile jim to sypat přestane tak se firma zruší a ahoj... A můžeš se přidat k hromadný žalobě*smich*

zal

Hromadná žaloba neexistuje .Napiš paragraf kde je hromadná žaloba.A jestli nenapíšeš,tak raději mlč a nedělěj JPP.

asd1

Pro "zal", tak tady něco je. Už jsem to zde uváděla před nějakou dobou. A já si myslím, že během času, se bude ve prospěch podvedených lidí dít i něco víc. Tohle tomu člověku přece nemůže jen tak projít. Ony ty dopady na lidi totiž ještě nenabraly obrátky, to teprve začne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]