Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umíte jezdit na kole?

Od: joseffrancek odpovědí: 25 změna:

Zajímá mě cyklistika a rád bych provedl takový malý průzkum.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Jsem neregistrovaná, tak do diagramu nemohu přispět. Půl života jsem bydlela na vsi, půl ve městě, a pokaždé jsem se pohybovala na kole + téměř každou dovolenou. Teď po 70 s endoprotézou více na na el-kole. Auto léta nemám, nedovedu si život, ba jediný den, bez kola představit. I když nikam nespěchám, tak se ráda projedu krajinou, protože kolo léčí!

zuufd
V Praze jsou jedinci, kteří jedou autem pár km k cykloztezce a tam až jedou na kole.

hodnocení

2x

Jsem z města a jezdím na kole

Asi docela ano.

Leto zatím 7600km+ na MTB a těch 8500-9000km bych dát mohl.

Je samozřejmě otázka, co znamená "umět jezdit na kole"?. Udržet rovnováhu a nespadnout? Ujet 5,10...XX km? Umět přeskočit 15cm ležící kmen stromu?

Ovšem u odvodu na vojnu byla v dotazníku otázka "Umíte plavat?" s dodatkem, že umět plavat znamená uplavat alespoň 50m (to není chyba...50m).

pb®
hodnocení

2x
Jsem z města a umím jezdit na kole, ale blbě. Ideální je rovná cyklostezka a pomalá rychlost, žádný trek v lese či slalom mezi auty. Já to tak mám se vším, i lyžemi, bruslemi, koněm, hlavně opatrně a ne moc rychle, nedělat vylomeniny, při kterých hrozí pád. Takže dělám hodně věcí a ráda, ale styl nic moc a lepší už to nebude. Nikdo mě to v dětství neučil, nikdo mě na kolo, lyže atd. nebral, proto já své syny dávám do lyžřské školy, platím lyžák o jarních prázdninách, beru je do bazénu a na kolo, aby si sporty zažili jako mláďata.

To děláte se syny dobře.

Zejména technické sporty se téměř nikdo není schopen v dospělosti naučit, pokud se je neučil "od mlada". A to jsou přesně lyže, tenis, kolo, plavání...atd.

hodnocení

1x

Jem z města a neumím jezdit na kole

Na kole jsem nebezpečný sobě i jiným

hodnocení

1x

Jsem z vesnice (dědiny, městisu, samoty) a jezdím na kole

TWL on je někdo (zdravý), kdo neumí jezdit na kole?

To jsem zvědav, kdo se k tomu přizná.

K čemu je takový průzkum dobrý?

liska5

Znám několik starších paní, které se mi svěřily, že v dětství na kole jezdit nezačaly a teď nemají odvahu.

Já taky. Pár lidí co to neumí znám.

No takhle...

Zhruba 80% lidí co na kole jezdí, na něm jezdit neumí.., ale udrží základní rovnováhu a nespadnou.

Tímto měřítkem bráno taky neumím jezdit na kole. Jsem na tom v tomto ohledu podobně jako @pb. Plavat mě naučili, ale nic jiného než prsa a znak nedám a stylově je to dobré, tedy za 3. Na kole jezdím, ale skákat jsem se nikdy nenaučil, atd. Do těch 80%, co nepadají se rovněž nemůžu počítat. Pády přes řidítka jsou, doufám,minulostí, ale občasná jízda po zaddní nebo přední části těla se v mém případě nevylučuje.

hodnocení

1x

Vzhledem k tomu, že bydlím ve městě které nemá obchvat a stále se někde kope, nemohu jinak než jezdit na kole. Je to nejrychlejší a nejjednodušší. Naštěstí aspoň nějaké cyklostezky tu jsou, nebo povolená jízda kol v jednosměrkách atd.

hodnocení

1x

Jem z města, umím jezdit na kole, ale nejezdím

Umím a jako dítě/dospívající jsem na kole jezdil skoro pořád a všude. Teď už spíš chodím pěšky či jedu autem, na kole poslední roky spíše výjimečně, ale to mi před měsícem stejně ukradli :)

minsk
hodnocení

1x

Umím a jezdím už asi 58 let, jsem z vesnice.

Jako malá jsem se naučila na pánském a pod rámem a docela to bylo těžký udržet našikmo rovnováhu.

Docela záhul.

Kolo mám místo auta, byl i jako pracovní nástroj, košík vepředu, košík vzadu. Jsem vzorový případ, který předběhl dobu, šetřím naši Gaiu.

idnes.cz/...

minsk

oprava - kolo bylo i jako pracovní prostředek.

hodnocení

1x

Jem z města, umím jezdit na kole, ale nejezdím

V anketě jsem odpověděla, ale hned dodám, že pokud bych dnes někam jela, asi bych si do současného provozu na silnicích musela vzít pampersku :). Jsem jedináček, v dětství jsme bydleli v městě sice malém, ale na nejrušnější ulici. Z obav o mé zdraví mi rodiče kolo nekoupili. Naučila jsem se na cizích. Když jsem jednou spadla přímo pod auto (jen modřiny, nic horšího), s ježděním jsem na čas přestala. Jako dospělá jsem si kolo pořídila a jezdila do práce i na výlety. Později kolo zabrala dcera a moje jízdy až na výjimky přestaly.

aham

Stejná odpověď.

Kolo mi předloni ukradli, ale už pár let předtím jsem stejně nejezdil, šetřil jsem si meniskus.

hodnocení

1x

Jezdím stále několik let, poslední dobou na elektrokole, neb jsem si při úraze poničila koleno.

hodnocení

1x

Jsem z vesnice, umím jezdit na kole, ale nejezdím

Jsem z vesnice, na kole jsem se naučila ve svých 6 letech, kdy jsem dostala starší kolo Pionýr. Jezdila jsem hodně a ráda, prakticky do práce celý život. Ještě kolem padesátky jsem jezdila denně 20 km /10 km jedna cesta do práce/.

Pak mě začalo zlobit koleno, následovala totálka a ke kolu jsem se už nevrátila. Mám pěknou černou Babetku, já jí hrdě říkám "motorka", i když má určitě blíž ke kolu. Je rychlejší, než kolo, vcelku spolehlivá, na nákup do vedlejšího městyse jedinečná. Musím se přiznat, že mé kdysi tolik oblíbené kolo mi nějak už nechybí. To se raději projdu pěšky. Jaga.

Velice ráda zdravím protijedoucí motorkáře jejich pozdravem - levicí zvednutou do strany. Vždycky mi slušně odpovědí. Jestli se mi smějí, nevím, v těch přílbách jim není vidět do obličejů. :-D

smode*
hodnocení

0x

Hezký den. Jezdil jsem velmi aktivně do doby než jsem si opatřil řidičský průkaz. Dnes prakticky všude jezdím automobilem a jízda na kole je pro mě osobně nesmyslná. Bude to tím že někdy pracuji také fyzicky a raději si na tuto fyzickou práci šetřím energii. Což samozřejmě neplatí u lidí kteří pracují čistě hlavou - ti kolo zcela správně používají často pro udržení dobré fyzické formy a také to má samozřejmě nezanedbatelný psychologický efekt - člověk co se fyzicky hýbe má daleko menší pravděpodobnost že by se zbláznil nebo jen řešil nesmyslné negativní stránky života se kterými často stejně nelze nic provést :)

joudic*
hodnocení

0x
kolo jsem vymenil davno za auto a motorku

To muselo bejt dost dobrý kolo :-D.

*smich*

hodnocení

0x

Moji maličkosti chybí rubrika : Jsem z vesnice bydlím ve městě jezdím-jezdil jsem na kole!

Pocházím z vesnice,bydlím ve městě , dokud jsem pracovali ve městě=sídel firmy,jezdil jsem výhradně na bicyklu.Pak jsme začali jezdit mimo a tím i přestal jezdit+ dnes mi to navíc zdr. stav nedovoluje.

fram
hodnocení

0x

Jsem z města a umím jezdit na kole, a myslím, že velmi dobře, neboť jezdím tak asi od dob odložení tříkolky (ta měla šlapky na předním kole a strefovalo se s ní úžasně do branky). Způsobila to lokalizace chajdy na samotě u lesa. Teď už fiktivního lesa, neboť ho sežral kůrovec a klády odvezli do Čínské republiky. Všude je to nejmíň dva km daleko mezi občany, a okolí je nádherné i na projížďky jen tak, a to i v podzimním nečase. Po městě by to bylo rovněž príma, ale je na sedmi kopečkách, s kočičími hlavami, a s minimem řádných cyklostezek. Takže nutná sprcha v práci kvůli zpocení...

Moje trekové kolo má modrou metalýzu, má blatníky a nosič, ten je na nákupy a vybavení na plovárnu v 10km vzdáleném městě. A má mnoho světýlek, i modré. Nejkrásnější cyklisté jsou v dánském městě Kodani, jezdí velmi vzpřímeně na městských kolech a také mají blatníky a nosič s nákupem. Nejlépe vymyšlené cyklostezky jsou ovšem v Holandsku, tam auto z principu dává spíš přednost (většině).

Zdravotně doporučuji kolo pro začátek hubnutí, neboť pohyb nezatěžuje klouby tolik jako chůze. I Gaučo s BMI 50 může vypadat sportovně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]