Nejste přihlášen/a.
Vím,že to platí na restaurace, ale nejsem si jistá, jestli se certifikát bezinfekčnosti musí ukazovat též do caffe baru,cukrárny nebo vinotéky při posezení?
V mobilu elektronicky app.Tečka nebo v papírově podobě QR kód?
Klobouk dolů před majitelem restaurace! Ani se mu nedivím, že nechce být rukojmím nesmyslných vládních opatření. Také chce z něčeho žít. A určitě nechtějí mít na svědomí segregaci lidí, což by se stejně nakonec obrátilo proti nim. Jen tak dál a bude za chvíli po pandemii.
Znám jednu restauraci, kde se zalekli postihu, a mají pro zákazníky k dispozici samotesty. Jsou z hlediska případné kontroly hygienou přijatelné?
Jinak samozřejmě doufám v brzké zrušení tohoto nesmyslu soudem, jako už x-krát předtím.
Moje zkušenost je nepříjemná.Šel jsem s přítelkyní do kavárničky v malém městečku před 17h,kde už z lidí nikdo nebyl, jen my dva.Já mám certiikát a přítelkyně zatím nic.Bylo mi řečeno,že já mohu sedět uvnitř a moje přítelkyně může dostat kávu do kelímku ven a počkat na mne.To jsem nesouhlasil být oba rozdělení jeden uvnitř a druhý venku.Zeptal jsem se též, jestli můžeme na venkovní zahrádku, kde bylo podvečer též prázdno.Připustila sice ano, ale jak by hygiena přišla tak rychle utíkat ze zahrádky nebo předstírat, že si zavazujete zrovna kaničky.V tomto případě prázdný podnik v 5tis.městečku ještě podvečer na okraji města to by byla náhoda, kdyby kontrola přišla.Paradoxem bylo, že obsluha neměla roušku a řekla, že nemá sama očkování ani test, ale to prý nevadí, musí to mít jen zákazník.Přítelkyni přešla chuť venku si něco dát s ponížením, tak smutně s brekem odešla a trápí se tím doteď.Musel jsem ji cestou domů uklidňovat psychicky. Asi má dnešní první den každý jiné zkušenosti, když někdo tu psal, že úplně vpohodě volný vstup.
Jednoduchá rada. Pokud někdo trvá na prokázání "bezinfekčnosti", otočit se a jít tam, kde si lidské důstojnosti váží. Ale líbí se mi ta absurdita, kdy neočkovaní a netestovaní číšníci a zaměstnanci, kontrolují zákazníkovo očkování...
Nox, je fakt bezvadné přenášet bezmoc z neschopnosti bránit se vládním opatřením na ty, kteří tím jsou postiženi ve svém podnikání a rozhodně si to ani nevymysleli, ani je to netěší. Copak vy nebo přítelkyně zaplatí pokutu, kterou ta kavárnička dostane? A že se najde nějaký udavač, který na ně jen tak pro zábavu třeba pošle kontrolu, o tom v Česku netřeba pochybovat.
Vzhledem k tomu, že nařízení je v podstatě v rozporu se zákonem, tak bych to tak černě neviděl. Ale samozřejmě by bylo lepší, aby se diskriminaci postavili všichni, ne jen ti, kteří nezvolili nejsnažší cestu.
Nevím jak v Rakousku, ale v Německu se tvrdě protestuje, ale to média neukážou, v podstatě se proti tomu protestuje skoro všude ve světě, (v americe taky ) Pokud má zůstat člověk ještě člověkem tak je zákonité že se ohradí, proti tomuto novodobému honu na čarodějnice...
Líbí se mi odpovědi "ale to média neukážou", ale já to vím přesně.
V Rakousku téměř všichni dodržují pravidla a do hospody jen s dokladem. A neprotestují.
Každý má právo protestovat, proti čemu chce.
To chce klid tabletko
Víc takových Lidí a bude dobře. Hlavně se nebát...
Pro Milana: Co je nám po nějakém Rakousku? Když budou v Rakousku nasazovat pytle netestovaným, musíme to brát v úvahu? Jsme suverénní země s vlastními kulturními zvyklostmi a naším myšlením. Proč se pořád na někoho odkazovat?
Přesně tak, více takových lidí. Pokud by to tak udělala většina, měla by vláda s protizákonnými opatřeními smůlu. Zajímavé je ,že v době kdy tedy vydíráním osobních práv a svobod lidí dosahují vyšší proočkovanosti zároveň roste i počet nakažených..., což se stalo i v jiných zemích s daleko vyšší proočkovaností, je to náhoda?
Tak dneska po ránu mne chňapli v cukrárně Borůvka a s chlebíčky hybaj ven, kdepak na talířek - jen s osvědčením. Jestlipak měla ten atest i ta prodavačka? Nikde nikdo, podotýkám, vedlejší ulice. Prodělanej virový chorob mi papír jaksi nevydal.
Teda taková nezodpovědnost a sobeckost, ba i vraždit jste mohl. To nevíte, že pojídat chlebíček bez potvrzení řádného občana je aktuálně největší hřích? Bože můj, kam jsme se to dostali...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.