Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chůze s rukama za zády

Od: risanek® odpovědí: 8 změna:

Manželka začala chodit na procházce s rukama za zády. Všiml jsem si, že tak chodí občas pouze staří lidé. Není to (kromě naší rodiny) žádná novinka, nakonec i v jedné staré písničce se o tom zpívá, ale zajímalo by mne, proč to u mladších lidí vidět není. Díky za to, pokud mi to někdo vysvětlí.*bezim*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nebolí manželku záda?

Taky sem tak chodil, když sem měl skřípnutý nerv, doktor tomu říkal ulevový postoj (chůze)

hodnocení

Záda ji nebolí, naopak mám dojem, že ti lidé , tak chodící, jsou spokojeni se svou fyzičkou..

hodnocení

2x

Řekl bych, že to souvisí s rychlostí chůze. Rychle se tak chodit nedá. A mladší lidé většinou pomalu nechodí ..

hodnocení

0x

Jako děti jsme v lavici museli všichni sedět s rukama za zády, abychom se nehrbili. Zkuste si dát ruce za záda , jaký je rozdíl v držení těla. Určitě to má něco do sebe,manželka má lepší držení těla,rovná záda a netrpí tolik páteř.Bylo by dobré , kdyby ve školách se tak zase sedělo, u počítače to nejde.

hodnocení

0x

Pamatuju to u tatínka, když šli na špacír s kamarádama, taky ruce za zádama.

Já bych to ale nikomu nedoporučovala, protože v případě zakopnutí a pádu hrozí těžký úraz.

liska5
hodnocení

0x

Mám pocit, že si jakoby hřeje kříž, kde se tělo hůř narovnává.

72mona
hodnocení

0x
Líbí se mi odpověď @ra252. Tento styl chůze opravdu lze praktikovat převážně tehdy, když se nikam neženeme a jen tak se pomaličku procházíme. Možná to i vypadá lépe, než si vrazit ruce do kapes. Už jsem se tak také přistihla jít. Ale jen když jdu se psem. A ten je zatraceně pomalý, takže se kochám... M.

fram
hodnocení

0x

Příjemně se tak vyrovnává těžiště, třeba rozměrnější pozadí. A je to o poklidu, mladí většinou kamsi nemoudře "pospíchají".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]