Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tupec otec

Od: crygirl odpovědí: 19 změna:
ahojda
muj otec je uplny idiot. od mala zpivam a vyhrala jsem spoustu soutezi a take chodim do ldo na divadlo. ted chodim za pani ucitelkou j. markovou simcikovou. hereckou z divadla cheb a tupec otec mi to zakazuje a kazdy den jsou sceny. casto jen kvuli kravinam. nekdy ho popadne amok a jednu mi vrazi. a poradnou. ja uz nevim co mam delat. nikomu to rict nechci. mam strach

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Kolik ti je?

Svěř se paní učitelce, třeba si o tom popovídáte a poradí Ti...

doplněno 08.08.13 20:36:

Nevím, jedna možnost je, že má učitelka pravdu, fakt Tě neznám, nevím jak se chováš.

Ale je zde i možnost, že jsi slušná holka a rodiče - podnikatelé na Tebe nemají čas a náladu, potom se asi fakt obrať na nějakou "linku důvěry", jak už někdo říkal...

doplněno 08.08.13 20:38:

...ale ve čtrnácti letech svého otce označit za "tupce", to svědčí o tom, že rodinné vztahy nejsou zcela v pořádku, bohužel zatím neumím posoudit, kdo na tom má větší vinu...

crygirl
hodnocení

je mi ctrnact

crygirl
hodnocení

a s ucitelkou vrele vztahy nemam. podle ni jsem rozmazleny fracek podnikatelu
majsterjoe*
hmmm tak se na to vykašli, najdi si jiného učitele se kterým bude otec souhlasit. a ať ti reknecproc nesouhlasí s dnešní výchovou.

Nic ve zlém, na nějaké hodnocení nemám dost informací, ale podle Tvé otázky a údajného prohlášení Tvé učitelky mám dojem, že učitelka není daleko od pravdy.

doplněno 08.08.13 20:51:

Ještě dodám, že kdybych ve 14 letech o svém otci prohlásil, že je idiot, asi by mě přerazil. A držel bych pusu, protože by to udělal právem.

daniell*
hodnocení

0x

linka bezpečí pro děti a mládež tel. 116 111 (bezplatná linka)

napadení osoby je "pouhý" přestupek který je sice posuzován a brán jako vážný ovšem je to pořád jen přestupek ovšem udeření nezletilé osoby je už bráno jako trestný čin a hrozí za něj trest i odnění svobody ...

Pokud to nikomu neřekneš nic se nevyřeší .. řekni to třeba dědovi a babičce nebo nějaké tetě či strejdovy ti by to neměli nechat bez odezvy.

iz*
hodnocení

0x

Jednáš-li s otcem podobně, jako se zde o něm vyjadřuješ, nelze se jeho reakci asi příliš divit, že (tím samozřejmě neschvaluji bití!)?

Co kdyby sis s ním v klidu promluvila? Vysvětli mu, co tě na divadle i kroužku zajímá, a proč se mu chceš věnovat dál.

I kdybys nešla studovat herectví, hodí se ti správná mluva iá dýchání pro mnoho povolání, kde budeš mít co do činění s lidmi.

Zkus to otci takto vysvětlit, případně se jej naopak vyptej na důvody, proč ti tuto činnost zakazuje.

___ O lidech "od kumštu" se povídá spousta řečí, které ve většině případů nebudou pravdivé (nebo většinou).

Možná, že se o tebe otec jenom bojí.

pohanka*
hodnocení

0x

Neodpovím úplně na otázku, co s tátou. Ale mám otázku, co s takovým dítětem, které se o tátovi takto vyjadřuje. Kde je nějaká úcta?Vaše rodina je zřejmě nefunkční a rodiče si neví rady s dítětem, které si myslí, že když vyhrálo pár soutěží, že se kolem něj bude všechno točit. Paní učitelka odhadla dobře, kde je problém. Takže děvče, ne si dupnout, ale jít sama do sebe a přehodnotit svoje chování a vyjadřování.

doplněno 08.08.13 20:45:

Hope asi tak. Kde je akce, je i reakce, nikdy není vina jenom na jednom.

dezz*
hodnocení

0x

Co se týče bití, neschvaluji a u svých dětí praktikuji jen velmi sporadicky. Ale co já si pamatuji, kolik jsme jich ve tvém věku slízla, jenže tenkrát se to tolika neřešilo. Vyrostl ze mě slušný člověk, svoje rodiče ráda nemám, ale takto bych se o nich nikdy nevyjádřila.. Nevěřím, že pokud se tu chvástáš, jak jsi dobrá atd., že by ti otec bránil v rozvoji. Píšeš tu svůj pohled, ale pravda býá uprostřed..

crygirl
hodnocení

:( vim ze takhle se o otci mluvit nema. ale ja to jinak nevidim. zadny vztah k nemu nemam. a nase rodina je prave kvuli nemu rozhadana. prave kvuli tomu se nechci nikomu sverovat. dopadlo by to asi nejak takhle. ackoliv je otec na rade mesta nikdo mi to neuveri. s otcem se proste normalne mluvit neda. vse mu vadi a vse nenavidi.
iz*

Máš pravdu, takhle by se nemělo mluvit o nikom, nejen o rodičích či příbuzných.

Ovšem to není to hlavní. Důležitější je si uvědomit, že s podobným přístupem se nedá dojít k uspokojivému řešení situace.

Pokud se někdo k někomu chová jako k debilovi, nemůže očekávat, že debil třeba jednou "prozře", a že se začne chovat jinak.

___ Zaujala mne zmínka o radě města:

Některým lidem "stoupne moc do hlavy" natolik, že nejsou schopni vnímat realitu kolem sebe.

___ Nemáš-li ve svém okolí nikoho, na koho by ses mohla obrátit, zavolej na bezplatnou Linku bezpečí 116 111 (dovoláš se na ni i bez kreditu).

Volat můžeš anonymně a neboj se, věřit ti budou. Poradí ti, kam se můžeš obrátit dál.

pt®

Podle mně nemáš nic z tátovy povahy a tak mu nerozumíš, jste každý jiný, proto ještě nemusí být táta hned "tupec". Je potřeba tolerance a řešit vše v klidu, zřejmě budete chvíli hledat společnou řeč, protože se prostě vyjadřujete každý jinak.

hodnocení

0x

Paní učitelka z divadla Tě asi odhadla dobře. Kdo s Tebou totiž nesouhlasí a nepřitakává Ti, je tupec. Učitelka, které prošlo rukama hodně dětí asi dokáže rozeznat jejich míru talentu, umění a pokory a tím, jak Tě ohodnotila, nemáš asi ani jedno z toho. Ten tupec Tě už 14 let živí, stará se o tebe, platí Ti kroužky, jídlo, oblečení, výlety, tábory a co já vím. Možná i to, o čem se dětem z běžných rodin /matka prodavačka, otec soustružník/ ani nezdá. Kdybys tupce neměla, ale starala se o tebe jen matka samoživitelka, musela by sis asi o prázdninách hledat brigádu, aby ses aspoň trochu slušně oblékla. Jediné, co Ti pomůže: uběhne pár let, vdáš se, narodí se Ti krásné růžové miminko, že kterého se časem vyklube protivný a hádavý puberťák či puberťačka. A až budeš pitomá, nemožná a Tvůj manžel tupec, teprve pak poznáš, jak jsi rodičům křivdila. Co Ti dávali a jak jsi se jim odvděčovala. Jinak se k tomu nedobereš, pouze zkušeností. Co bych za Tvého tupce dala. Umřel mi táta, bylo mu pouhých 49 let, mně 19 a pak jsem se musela protloukat takřka sama. Tak buď ráda, dokud ho máš a chovej se k němu, jako k otci, ne jako k patníku u hospody! *bzum* Jaga.

Jago, naprostý souhlas s každým slovem. *palec**palec**palec*

doplněno 09.08.13 09:35:

ohneta, tímhle slovníkem? Žádný týraný chudák se nebude takto vyjadřovat! *cert*Když čtu tazatelčiny řádky, tak mi normálně pravá ruka žije svůj život, bez mého vědomí. :( Uvědomte si, že otec učitelku platí a to nemálo. A jestli se mladá chová přesně tak, jak píše, musí to být děs. Navíc, sejří na všechno! Porovnejte některé písemné projevy stejně starých dětí. Otec toto všechno vidí, snaží se, byť neuměle, své dítě k něčemu přimět, vychovat a nejspíše rozdílná výchova v rodině, pak je to průšvih. Je to rozmazlený fracek, který si neváží nikoho a ničeho. Ať je to otec, nebo učitelka. Vlastně učitelé, protože jejich snaha vyšla naprázdno. Ale umí předvádět, jak je nešťastná a jak je jí křivděno. To opravdu ukřivděné dítě nepoužívá ani takový slovník, ani způsob stěžování si. *hej*

doplněno 09.08.13 11:14:

O její situaci nevíme nic, ale známe způsob, jakým se o otci vyjadřuje. A nejen o otci. Toto není řeč dobře vychovaného, ukázněného, cílevědomého odrostlého dítěte, kterému je ubližováno.

ohneta*

Ženské, zase soudíte aniž byste věděly, jak to doopravdy je. Uvažovaly jste nad tím, že je tu možnost že tazatelka mluví pravdu?

doplněno 09.08.13 11:10:

babko, jak můžete soudit někoho, koho vůbec neznáte? Třeba máte pravdu a tazatelka je rozmazlený fracek, ale vůbec neberete v potaz, že může mít i pravdu a s otcem je to doopravdy k nevydržení. Osobně bych to neviděl tak jednostranně jako vy, když o její situaci vlastně nic nevíme.

doplněno 09.08.13 11:23:

Ano to máte pravdu, dcera je vizitkou svého otce. Proto to co píše může být i pravda ;)

iz*

Ohneto, tazatelka tu má dvakrát zmíněnu Linku bezpečí, podruhé i s komentářem, že se tam dovolá i bez kreditu, a že jí tam určitě věřit budou.

Z jejích dalších reakcí nemám dojem, že by se tam pokusila zavolat. Další reakce na mne působí dojmem, že je tazatelka zklamaná, že se zde nedočkala většího pochopení.

Ovšem od internetové poradny nemůže očekávat, že natrefí na odborníka, který by s ní situaci podrobně rozbral.

K tomu se opravdu muset obrátit jinam.

___ Tazatelka samozřejmě pravdu mít může. Stejně tak mohou mít pravdu zdejší rádci.

Jak známo, vyvolává každá akce reakci. Je-li s otcem k nevydržení, bude to pravděpodobně zapříčiněno více okolnostmi. Mj. i chováním k otci ...

hodnocení

0x

Kdyby se mi bylo bývalo podařilo vychovat dítě, které by se o mně vyjadřovalo jako o tupci, tak bych si chtě nechtě musela připustit, že mi nějaké ošklivé pojmenování právem náleží.

crygirl
hodnocení

ja chapu sve chyby. obcas se taky s nekym hadam. nebo nekdo se mnou. ale muj tata je proste jeden z milionu. jsme dva odlisni lide. on ma viditelne svuj svet do ktereho ja nepatrim a ocividne mi to dava pekne sbastit. chapu vas neduverive ze i ja jsem rozmazlena. ale to tak docela neni pravda. a ta ucitelka. ja psala ze si nerozumim s tridni. s ucitelkou na divadlo si rozumim velmi dobre ale od okoli se bojim reakce. tak jsem se zeptala tady. a nejak mi to nevyslo. vim sve chyby. uvedomuji si je. ale tak nejak citim ze chyba neni jen na me strane.
jh11

Na otci jsi závislá, takže by jsi jej měla respektovat.

Až se osamostatníš, tak vše učitelce můžeš vysvětlit.

Otec ke svému jednání může mít důvody,

které nemusíš vidět např. politika, která je svinstvo.

Dříve takové situace byly běžné za okupace apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]