Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je oční kontakt pro vás příjemným faktorem během konverzace?

Od: markusak odpovědí: 11 změna:

Pokud hovoříte s někým, kdo s Vámi udržuje během celé konverzace oční kontakt, je Vám to příjemné, nebo naopak je to spíše rušivé?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

To je součást konverzace, ale jsou tací, co jim často zrak uletí jinam, protože je to nebaví, nebo spěchají . Další na toho, s kým mluví, civí bez mrknutí, protože téma je šokuje, nebo on je něčím zaujal. A najdou se i tací, co se stydí, jsou nejistí a uhýbají očima, případně klopí zraky. Znám jednoho, ten hledí zákonitě místo očí do výstřihu..

To je tolik variant, že nelze říct, zda nám je oční kontakt příjemný. Každou osobu a situaci přece vyhodnotím jinak. Jednou je to u zkoušky, jindy na rande, jindy se sousedku u kafe. Se sympatickými lidmi je oční kontakt v pohodě.

hodnocení

3x

No, já mám komunikaci s lidmi přímo v se popisu práce, jako servisák s nimi často řeším i poměrně nepříjemné věci (škody v řádech statisíců Kč) a vždy považuji oční kontakt za běžný a potřebný. Pravda, pokud školím třeba 15-20 lidí najednou, těžko držet oční kontakt se všemi, že ... A pokud se někdo očnímu kontaktu vyhýbá, budí to dojem, že tomu, co probíráme, nevěnuje pozornost. Ale ani to mě rozhodně nepohoršuje, ona karma bývá celkem rychlá a to, že dotyčný, či dotyční nevěnují pozornost, zpravidla znamená, že zanedlouho budou žádat o opakované školení - a to je fest zpoplatněné. Jak se říká - easy money *smich*

markusak
hodnocení

Super, já jsem si říkal, jestli třeba oční kontakt někteří nevnímají spíše i negativně, ale zatím se to nepotvrzuje. Že to pro druhého nemusí být konformní. Ale já ho beru jako zásadní, pokud komunikuji s druhým člověkem. Je to znak zájmu :)

gordon
Divani do boku nemusi nutne znamenat nezajem a nesoustredenost, lepe se tak premysli.

smode*
hodnocení

2x
Hezký den. Určitě příjemným, u dívek zvláště :) bohužel vždy také dost záleží na tom jak je kdo blízko a zároveň jakou provedl(a) (ne)hygienu dutiny ústní *smich*
markusak
hodnocení

Každopádně, dneska, když mají lidé respirátory, tak ten oční kontakt je o to více zajímavější. :-D

kami123
hodnocení

2x

Po nějaké době mi přijde civění nepříjemné.

Když špatně rozumím, tak se dívám na ústa.

hodnocení

2x
Vím, že spousta lidí považuje koukání jinam jako neslušnost,anebo nezájem,ale nemusí to tak být! Spousta i dospělých se třeba i stydí, což není neslušné..nejsou na oční kontakt zvyklí, protože se doposud stýkali s lidmi co o to nestáli atd.. Sám jsem dlouho neudržoval oční kontakt, protože se to doma prostě nedělalo a myslel jsem si, že je to drzé a vlezlé..Pak jsem se to naučil a užíval si to atd.. Někomu koukat do očí je mnohdy vyloženě nepříjemné.. Někdo má zlý nebo mdlý pohled atd..A spousta lidí odbočuje jinam a nemusí to znamenat nic špatného.Měli jsme na ZŠ ředitelku, která šilhala a koukat jí jako autoritě do očí byl "fakt zážitek" .Sice za to nemohla,ale budilo to dojem, že kouká všude možně a monitoruje kde co.. každým okem jinam a přitom vás kárala a umravňovala.. Možná i toto sehrálo roli v tom, že jsem dlouho lidem do očí radši nekoukal...Asi tak k tématu.

tyler
hodnocení

2x
Udržovat oční kontakt po celou dobu času rozhovoru (100%) je podle mě neslušné. Budí to od dané osoby dojem, že chce soupeřit, dominovat, ovládat/manipulovat.
Samozřejmě mám ale na mysli rozhovory v řádech minut, ne sekund. Někde jsem četl, že je naopak žádoucí pohledem každých pár sekund uhnout, právě proto, aby nevznikaly nějaké pocity toho, že na vás, nebo vy na někoho, doslova "útočí" pohledem.
markusak
hodnocení

Při komunikaci se ženou, nemůže to značit i jistý náznak flirtování, pokud je to delší pohled?

tyler
Ó ano, pokud se na mne upřeně dívá žena očima s širokýma zorničkama a ne a ne ze mě spustit pohled, pak se lze oprávněné domnívat, že má zájem a nejspíš i flirtuje. Takové "civění" mi nejspíš vadit nebude a trochu i zahřeje na duši.
Určitě ale platí, že pohled mluví za vše a rozhodně jde poznat, jestli přemýšlí nad tím, jak vás sbalit, nebo jak vás za*ít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]