Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenarozeni - jak nad tim budou premyslet?

Od: tlkm odpovědí: 4 změna:

Chtel jsem si to napsat do denicku, ale zrovna ho u sebe nemam, tak napisu zde, kdyz je to volna diskuze. Koho zajimaji bajky, pohadky, filozofie a osobni myslenkove pochody, tak ctete dal, treba pobavim nebo znechutim. Koho ne, budete se nudit.

Jdu si poplakat o kovidu, teda spis o zistnosti cinu vladnich nejen nezakonnych narizeni a dopadu na chovani lidi. V hlave vubec neresim, zda je nekdo priznivce ci odpurce ockovani, jelikoz tuhle valku ja nevedu a ostatni nazory jsou mi u rektalni zdirky. Nikomu nic nerikam a je mi jedno, kdo se jak chrani a chova, pokud se mi nesere do osobniho prostoru. Ale sere me, ze me treba v obchode arogantne upozorni jiny nakupujici, ze nemam rousku a jde bonzovat ochrance, ktera poprosi, podekuje a jde si dal hrat na telefonu. Rikam si v duchu: "co ty jsi za debila, mas na hube pul roku zmuchlany respirator, ktery neni ani urcen proti virum a hrajes si tu na kolaboranta.." Odfouknu a jdu dal. Dal jsem si na tlamu kapuci od mikiny, protoze ochranu dychacich cest u sebe nenosim, ale udelal jsem to jen z toho duvodu, ze me o to pozadal slusne pan obrance kauflandu a verim, ze jsem chranil okoli a sebe mnohem lip, nez ten praskac, kteremu tahlo z huby i pres respik. Nic, jdeme dal. Sere me to, ze pred volbama byl svet u konce pandemie, ktera vlastne nesplnuje normy pro pandemii, ale po volbach uz je cil jasny - sere me ten tlustoch Hamacek, ktery se do vseho sere a Vojtech taky, protoze dela jak Andrej piska, pritom by podle me Vojtech byl rozumny politik, ale asi nema moc na vyber chudak. A presne takhle, jako Vojtech, se chova vetsina naroda, skakaji aby neprisli o privilegia, jako je jidlo, prace, hypoteka na byt (xd)... No to je fuk.. Dalsi vec je, ze prijdu do prace, a na vratnici kontroluji testy nebo ockovani, na coz samozrejme nemaji pravo, ja po nich taky nechci jejich zdravotni dokumentaci.. Pak v praci kazdy tyden nekoho otravuji s ockovanim, protoze führer firmy se boji, aby mu fabriku nezavreli kvuli fiktivnim cislum, ktere vlastne i kdyby fiktivni nebyly, tak nikdo nema pravo kvuli teto pandemii omezovat chod firem, kdyz tady zadna pandemie neni. Kua to je moje firma, ja riskoval strechu nad hlavou, abych ji vybudoval, idioti, a u soudu si to obhajim, protoze znam prava a povinnosti vsech, vcetne sebe. Je to zakon padajiciho hovna, jako vsude, a to jen proto, ze jsme dusevne nezpusobili byti svobodnymi obcany. Jestli tohle cte nejaky magnat z nasi politiky, mam pro vas recept, jak do konce roku vycerpat vakciny kvuli tomu, ze byste prodelali, nasilim to ale nepujde: Uz je pozde, ten recept byl nikoho neomezovat, jen nechat to plynout mezi lidi, semtam pohrozit nebezpecnosti covidu a vetsina populace by se davno naockovala dobrovolne. To s tim strachem a vydiranim uz nevychazi, lidi jsou vzdelanejsi a maji informace z celeho sveta behem sekundy. Ale predpokladam, ze zadny magnat muj denicek necte. Jo a taky me sere, kdyz jsem byl v nemocnici na dobrovolnicke vypomoci, ze lekarum nejen z nemocnic je uplne jedno, co je ta vakcina, vetsina nezna ani co je napsano v pribalovem letaku, ale rikaji: "ockujte se" a ani nevi proc a hlavne je to cool a nevypadate jako debil. Vakcinu na chripku mi doktor zamitl z toho duvodu, ze jsem prodelal predesle dny ockovani na klistovku a meningokoka + zloutenku. Ale ockovani na covid uz mu nevadilo - a proc? Protoze ma financni podporu z pharma lobby (vlada, mzdr, pojistovny), nevymyslim si, takhle mi to priznal kdyz jsem se nasral z duvodu ze mu nevadi covid vakcina, ale chripka vakcina ano. Myslel jsem, ze je to konspirace ale pak jsem to nechtene slysel rikat i ministra zdravotnictvi, ze lekari dostanou v tomto ohledu podporu. Ja nevim, co je ve vakcinach nebo spis jake ma presne ucinky, nezajima me to, ale doktor by to vedet mel nebo si mel aspon neco vymyslet, kdyz se ho ovce zepta. Mam uz docela hlad, ale myslenkama nevim, co driv. Mam v hlave recept, jak dat vsechno do kupy, je to uplne jednoduche - nic nezakazovat, netestovat, nepocitat do covidovych cisel umrti s covidem na kole, a vakcinu nechat jako doted. Kdyby zde byla pandemie, asi takove myslenky nemam, ale ona zadna neni, mohl bych tady vlozit citaci, co je to pandemie, ale to si najdete sam, mily denicku. Chovani lidi se zmenilo, stali se z nich "odpiraci" a "vakcinacni fundamentaliste". Ale proc? Dava to nekomu smysl? Proc se lidi bijou, vzdyt kazdemu je hovno do ostatnich. Pokud se citim ohrozen, tak jsem dement a neznam zaklady dusevniho zdravi - nadavam nekomu bez respiratoru ale sam mam na hube zmuchlane placebo? Prijdu do hospody a nikoho nezajima zadny test a ockovani, jedna nejmenovana restaurace mela otevreno snad jako jedina, kdyz byl zakaz, a majitele vyjde financne lepe pokuta nez zavrit podnik, takze takhle se da ocekavat dalsi planovany lokdaun, vlada vznikle skody neproplati, takze my chceme kseft. Ti, koho to stresuje, tak nemusi, nic se nemeni, a ti, ktere to nestresuje, tak gratuluju. Denicka to taky nestresuje, oni si lezi doma na stole a sere na to. Nejvic me sere to, ze by k tomu nemuselo dojit, kdyby ryba nesmrdela od hlavy a hovno neovlivnovala gravitace.

- Smyšlený příběh, rok 1912

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

V této Volné diskusi je mnoho covidových dotazů s množstvím reakcí. Jen ty s dnešním datem jsou tři. Projděte si je. Tam najdete reakce na Váš traktát.

tlkm
hodnocení

Ja necekam odpoved, ale to byste to musel cist, coz nevadi

liska5

Četla jsem! *alene* Jen nebyla síla na reakce, protože se tohle téma rok a půl přemílá na dvou sekcích poradny. Ještě ve Společenosti.

kami123
hodnocení

2x

Takto dlouhý text bez diakritiky a odstavců je pro mnoho lidí nečitelný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]