Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadávání lidi na peníze

Od: kakuna odpovědí: 20 změna:
Poslední dobou se kolem mě množí nářky lidí na zdražování. Jídlo, energie... Prostě všechno. Jasně, i já to vnímám. Nejčastěji si ale podle mě stěžují ti, co vyhazují peníze oknem. Zrovna nedávno jsme se v práci bavili o dovolených. Řekla jsem kde jsem byla, pak jsme se bavili za kolik. Ca 18tis/osoba. Na to mě v podstatě napadla kolegyně z nižší pozice, že ona se k moři nikdy nepodívá. Na můj dotaz proč mi sdělila, že s tou dnešní drahotou si nikdy 18tis nenašetří. Ta kolegyně stejně jako 80% firmy kouří. Tak jsem ji jen řekla, že i kdyby vykouřila jen půl krabičky denně, je to nějakých 60kc, tedy 1800 měsíčně a za rok těch 20tis dá v klidu do kupy. Tak mě poslala do tmy :) A takových lidí je u nás v práci a i jinde kolem plno. Jen dodám, že slečnu jsem pár dní pozorovala a každý den chodí do automatu pro 1-2 energeťáky a svačí bagetu. Což je denně ca 100kč a já jsem schopná si na celý den za stovku v pohodě uvařit.
Tak mě to jen zarazilo a tak nějak i naštvalo, že mi 19ti letej zmetek vyčte, že si jedu k moři, jenže já na rozdíl od ní umím 2 jazyky a mám nějaké vzdělání, zatímco ona nedodělala ani učňák. Jasně že chápu, že jde o nějaký výlev méně inteligentního člověka, ale fakt to do háje nevidí? Setkáváte se s tím také? Jak si můžou stěžovat že berou málo (no, je to nějakých 24 čistého, což zas tak málo není) když nemají co nabídnout? Fakt si každý, kdo jen vykládá z boží z auta a nemusí umět skoro ani číst myslí, že má brát aspoň 30tis čistého? A za co?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zdravím, moje zkušenost je, že si nejvíc fňukají ti co sedí na penězích. Závidí kde co kde komu a ve strozoku mají majlant. Staré přísloví říká : Tam kde se stěžuje, je třeba ubrat.

jardajagr
hodnocení

1x
Teď jsem viděl příspěvek od ct24, jak si důchodkyně stěžovala,jak je všechno drahý a na cukroví vymeni máslo za heru... a ve vozíku 2 basy lahvacu...
kakuna
hodnocení

No, to je přesně ono. Já chápu že třeba samozivitelka se má leckdy fakt co otáčet. Ale nářky slyším právě tady od těch existencí a pak z nich vypadne, že vyhulí 20 denně...

@jardajagr: Tak tahle stará paní v TV mě taky dostala. Prý už, chudák, nakupuje na Vánoce, aby potom měla. Na máslo do cukroví jí už ale nezbyde. Ve vozíku 2 basy piva! *ee* Manžel mi povídá: Myslíš, že jí to pivo vážně vydrží do Vánoc, když to jsou ještě 2 měsíce? :-D

Někteří lidé ze sebe prostě musí udělat pitomce za každou cenu. Nekouříme, alkohol nepijeme, vařím doma a prý dobře, navíc je výhoda, že jsme dva. Tak se s tím musíme nějak vyrovnat, i když ty důchody nejsou nic moc. Co naděláme? Jsou jistě i tací, kteří jsou na tom ještě hůř, než my. Jaga.

hodnocení

1x
Já si na nedostatek nestěžuji, a to držím v jedné ruce Redbull a v druhé Marlborku. Ale umím dobře a poctivě makat jak rukama,tak hlavou. A ano,jako Vy mám taky školy a také umím jazyky. Chápu,co chcete říct- nesetkávám se s těmito lidmi často,ale občas to též v zaměstnání vyslechnu. Některé nářky jsou oprávněné a jiné jsou opravdu zcestné. Ve většině zmíněných případů si stěžují ženy- a to přitom utrácejí za nehty,za řasy, jednou za 14 dní za kadeřníka, za různé dekorativní zbytečnosti do domu, za nepřeberné množství módních kousků atp. Často s kolegou na kuřárne probíráme naše cestovatelské zážitky a opravdu se nám čas od času vmísí do hovoru právě někdo,kdo nedokáže pochopit,kde na to bereme peníze.. takovým lidem to prostě nevysvětlíte nikdy.
vilik*
Jen pro zajímavost, čím jste to napsala?
Příspěvek je diktován hlasem. Ale v tomto konkrétním případě to bylo myšleno obrazně ;) A mě chvíli trvalo, než mi došlo,proč se ptáte *smich*
vilik*
Škoda, že jste to myslela obrazně. Nebylo mi to úplně jasné, přemýšlel jsem, že ještě požádám o video. *mir*
Video by nebyl problém,k diktování nepotřebuji packy;) ale k nastavení mobilu ano *zed* Omlouvám se za klamné vyjádření *smich*

hodnocení

0x

Takže počítám, že plat německé uklízečky s váma sekne co?

cca 1600 - 2000 €. (40 až 50 tisíc);)

doplněno 24.10.21 21:47:

Ale proč chodit do Německa že?

Co takový český popelář

248.cz/...

kakuna
hodnocení

No se mnou ne, já jsem co se týče mezd u sousedů aspoň trochu orientovaná. Jen mě prostě vytáčí ti stežovači, co mají redbull v jedné a cigáro v druhé, bez chyby zvládnou tak sotva svůj podpis a mají pocit, že jejich práce je podhodnocená
jardajagr
Ten web je hodně hustý, ani jedna z těch pozic není popelar... když pominu ten odkaz na panenku Barbie.

hodnocení

0x

Me zase zarazi, ze tohle nekdo vubec resi.

Kdybys neumela ty dva jazyky a nemela nejake to vzdelani, rekl bych, ze jde o vylev mene inteigentniho cloveka.

hodnocení

0x

Na druhé straně, kdyby ti méně bystří neutráceli za zbytečnosti, neměli by se ti bystřejší tak dobře, že?

kami123

Naopak,

Kdyby bystří nejezdili na dovolené, tak by se méně bystří měli hůře.

To myslíte tak, že se bývalé firmě nejlépe dařilo, když ředitel dlel od jara do podzimu na Floridě na golfu a nekazil nám práci svými nesmysly?

michalverner
hodnocení

0x
No a taková uklízečka z Rakouska kouří,pije energeťáky a i tak se může podívat k moři.
berger1
*smich*, co mi to jen připomíná... Aha - "a to držím v jedné ruce Redbull a v druhé Marlborku. Ale umím dobře a poctivě makat jak rukama,tak hlavou." *smich2* Denny276, omlouvám se, ale musel jsem...*mir*

hodnocení

0x

kakuka,

Poslední dobouse kolem mě množí nářky lidí na zdražování

To není poslední dobou, ale stále. Již několik století, jen se mění některé slova a částky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]