Nejste přihlášen/a.
S pohledu ze zadu mě bolí horní klenba pánve na levé straně.V oblasti páteře mě nebolí.Jak předejít bolesti?Doporučte prosím cviky na tuto oblast,mám novou matraci(spím na ní již 2 měsíce)pracuji ve stoje a možná je tady ten problém...Nevím.Děkuji za každou radu.jak předejít bolesti v této oblasti.Ladislav (55 let)
Já bych protahovala opatrně bederní oblast / od kříže po první žebra/ a zpevňovala antagonistu - břicho. Teď ovšem jen vleže na zádech na podložce, pokrčená kolena, chodidla na podložce od sebe na šíři ramen. A vědomě tlačit bederní páteř do podložky, stahovat břišní svaly. Opakovaně. Ruce na břicho, ať to zpevnění cítí. Pak si přiáhnout kolena blíž směrem k ramenům a pomalu se kolébat na bedrech při staženém břiše vpřed a vzad. Taky opakovaně. Pokud to nebolí a ulevuje, tak lze i do stran, jakoby válcovat bederní oblast. Tím se masíruje a prokrví stažení těch svalů. Žádné rychlé pohyby do krajních poloh. A udržovat se v suchém teple, ideálně pak ležet na elektrické dečce. Tyto problémy způsobuje hlavně povolené břicho, což umožní, aby se bedra víc prosedla / bederní hyperlordoza/. Až budete fit, tak se můžete pustit do budování svalového krunýře podle videí na netu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.