Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost o ruku - váš názor

Od: darins odpovědí: 26 změna:
Dobrý den přeji. Přítel mě po 2 letech požádal o ruku je nám kolem 30 let. Já když už jsem věděla že si mě vzít chce tak jsem doufala že to udělá na krásném místě , např byli SME v létě na loďkách ,nebo na vánoce jako dárek kde budeme samy nebo na večeři. Hodně mě zklamalo že to udělal před našima i jeho rodiči . Negim proč ale z tohodle jsem se cítila trapné ,páč to pro měelo být krásné a kde budeme samy ,tohle sem nečekala že udělá a nějak sem z toho neměla radost...vím že asi bude dost lidí co si řeknou že jsem blbá že těším tohle ale prostě ani prstýnek mi nebyl což se dá vyměnit. Ale prostě nevím nebyla sem z toho šťastná jak to udlal vůbec. Názor prosím

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

24x
Proboha, co by za to jiná dala.
Žádost o ruku před oběma rodiči je naprosto v pořádku.
Prsten se vymění.
Píšete, že je vám okolo 30 let a chováte se jako puberťačka (bez urážky)!
Nemám už bohužel body,ale souhlasím.

hodnocení

18x

Nevědí, co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou.

A když to dostanou, není jim to dost dobré.

Chudák přítel...

gordon
hodnocení

10x
Nevis co je dobre a dulezite.
jm
24.10.21 15:24
Přesně!

hodnocení

9x

Kde jsou ty časy, kdy bylo zvykem žádat rodiče o ruku jejich dcery... :)

hodnocení

6x

Máte jiné představy. Podívejte se na to z jeho pohledu: záleželo mu na tom, aby u toho byli Vaše i jeho rodiče, a to je hezké, že chtěl, aby byli u nábídky spojení jejich dětí/rodin (pro něj to má asi velký význam a neuvědomil si, že to pro Vás bude nepříjemné). Nepasující prskýtek je smůla, ale můžete to využít k tomu, aby to bylo podruhé dle Vašich představ. Až se upraví, udělejte si nějaký zasnubní program jen ve dvou.

liska5
hodnocení

4x

S Vámi asi bude těžký život, když Vás tohle rozhodí. Kolikrát bude plno věcí jinak, než chcete a budete to muset vzít tak, jak to je. Dobrou chvíli zvolil. Co byste napsala, kdyby se na to úplně vykašlal, že to je přežitek.

vilik*
hodnocení

4x
Možná mám dnes nějakou radikálnější náladu, ale být váš přítel a číst to, poslal bych vás do ha.zlu.
A to nemluvím o strašné češtině.

nov
hodnocení

3x

Co už teď? Buďte ráda, že vás nepožádal o rozchod.

hodnocení

3x
Hmm a nehoupeš nás tak trošku?
Není to tvůj první dotaz na poraďte, že?

hodnocení

1x

Vždyt vás přítel požádal o ruku téměř správně. Správně by bylo požádat o vaši ruku vaše rodiče a přinést své budoucí panímámě kytici. Prstýnek k tomu také patří, ten vyměníte. To, co jste si představovala, není klasická žádost o ruku, něco jste si vysnila a když to neproběhlo dle vašich představ, jste zklamaná. Ale cítit se trapně kvůli tomu, to nechápu. Rodiče reagovali nějak špatně, nebo proč je vám to trapné?

Ještě by bylo dobré, abyste se zaměřila na svůj pravopis, až budou vaše dítka psát úkoly z českého jazyka, tak možná budou potřebovat poradit a tohle by bylo neštěstí.

kami123
hodnocení

0x

Nesdělila jsi jednu drobnost.

Zda jsi žádost přijala.

Pokud ne, tak mu dej ještě příležitost zpackat to jiným způsobem.

Předpokládám , že těch zklamání bude více, za deset let se tomu zasměješ. Možná i sama sobě.

hodnocení

0x

Vy vlastně nevíte, co chcete. Každá jiná dívka by byla ráda za vyznání a žádost o ruku. Nejste už žádná mladice, to byste chtěla zůstat sama na semeno? Nebo na hromádce? :-D Měla jste ho popadnout kolem krku, zatočit se s ním dokola a zaječet: ANÓÓÓ!

Vyvolala jste vzpomínky. Psal se rok 1975, se svým chlapcem jsem chodila už 2,5 roku a rozuměli jsme si. Proto jsme se rozhodili, že se vezmeme. Dohodli jsme se, kdy k nám přijede. Taťka už nežil, mamce jsem všechno řekla. Těšila jsem se, jak celá věc proběhne. Tehdy mladí lidé prostě žádali o ruku v rodinném kruhu.

Mamka pracovala jako mzdová účetní, byla společenská, uměla se chovat. Proto mě překvapilo to, co následovalo. Můj nastávající vešel dovnitř s nádhernou kyticí, vzpomínám, že byla žlutá s několika červenými anthuriemi. Mamka se začala hihňat jako puberťačka a dělala udivenou. Hihihi...Co to neseš? My přece nic neslavíme? hihihihi...On řekl: Já bych Vás chtěl požádat o ruku tady mé...A ona začala: ty si děláš srandu, viď, že si ze mě děláš srandu...hihihi...Ty si určitě děláš srandu. To od tebe není pěkné. Tohle opakovala s křečovitým kdákavým chichotáním asi 10 krát. On tam stál jak pod šibenicí, svíral kytku, rudnul a mlčel. Prostě mu to všechno zkazila a měl to být hezký zážitek.

Viděla jsem, že to lepší nebude. Popadla jsem ho za ruku, vytáhla ven, šli jsme na zahradu a tam jsem se na lavičce rozbrečela. Mamce asi došlo, že přestřelila, za chvíli přišla za námi, ať se na ni nezlobíme. Prý nevěděla, že to bylo doopravdy. /na vše jsem ji předem připravila/. Všechno už ale bylo stejně zkažené. Místo hezké chvíle cirkus.

Pokud se Vaši i jeho rodiče chovali hezky a důstojně k dané situaci, můžete být ráda. Obojí vás porodili a tak mají právo být u vašeho rozhodnutí. Proč je odstavovat?

Co bych tehdy dala za to, kdyby se matka byla chovala slušně. Bohužel. *plac*Jaga.

alai
hodnocení

0x
Tak až budete mít ten prstýnek vyměněny, tak k němu vzneste to své přání a jestli by vás ještě jednou nepozadal o ruku někde, kde budete sami. Řekněte mu ten důvod. Třeba něco hezkého vymysli.

liska5
hodnocení

0x

Tak si to zopakujte! Herec Pepa Polášek si s manželkou zopakovávají svatbu, tak Vy už požádání o ruku. Budete mít upravený prsten, tak se to nabízí. Vymyslete si originální místo...

tyler
hodnocení

0x
Nevím proč, můžu se mýlit, ale nedoufal třeba, že když budou kolem vás ti nejbližší, na které dáte, tak ho přeci neodmítnete?
Že byste přece nezkazila tak krásnou událost, že byste to neudělala svým rodičům? Přijde mi to podlé, naprosto neoriginální. Až bych řekl vych*cané. Asi jako když máte několik špatných známek ve škole, ale řeknete to máme až po tom, co jí dáte dárek k narozeninám. Přece teď po vás během oslavy nezačne ječet, nedáte ji na výběr. Krásně vám to projde. Docela sofistikovaná metoda. Ale můžu se mýlit, klidně i naprosto mýlit.

nocnimura
hodnocení

0x

Čau. Jsem v podobný situaci. Největší problém mi ale dělá výběr prstenu yesmoda.cz/.... Přemýšlel jsem nad tímto, ale neni to moc debilní? Mám šetřit radši na dražší? Můj mindset je takovej, že je to stejně jenom prstýnek :D

tabletka*

Není to JEN prstýnek. Je to symbol určitého slibu a ukazuje, jak si partnera (ženy) vážíte. My ženské to tak máme a pokud nějakou chcete, měl byste to respektovat.

Tabletko. A cim drazsi, tim vic si ji vazi?

tabletka*

Možná. Syn se nedávno zasnoubil a vybíral prsten velmi pečlivě. Musel na něj dát část úspor a podle mne dal najevo, že to bere vážně. Slova "je to jenom prstýnek" byla pro mne impulsem k reakci. Není to jen prstýnek.

tomaso
Říká se,ze by mel stát jeden můžuv plat...
liska5

Ovšem bez hypotéky a alimentů na děcka z předchozíko vztahu.

A mě se ten prstýnek líbí. A bylo by mi jedno, kolik stál. Nepídila bych se po tom, hlavní je,že si mě chce vzít. Na co prstýnek za 120 000, když například vybavují dům a nebo čekají miminko.. pokud není peněz moc, je podle mě lepší použít je nejde jinde, než na drahý okázalý prstýnek (který stejně neřekne,jak moc si vás váží a světě div se- dokonce nezaručí ani ono pověstné "šťastně až do smrti". Jo a ne vždy vysoká cena prstenu znamená to, že je hezký.
vilik*
Kdyby byla moje manželka nespokojená s méně drahým prstýnkem, tak bych si jí nevzal.
Já si jí totiž nechtěl koupit, chtěl jsem se s ní oženit.
Jestli to tak některé ženy mají, upřímně lituju jejich partnery.
Prstýnek jsem si ovšem netroufl koupit sám, navíc to mělo ten efekt, že si ho manželka vybrala i s ohledem na pozdější společné výdaje, takže ve skutečnosti byl levnější, než jsem byl připraven vydat.
Ten z vašeho výběru se mi nelíbí kvůli dvoubarevnému provedení. Jednobarevný by se mi líbil víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]