Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastová sádra

Od: tereza* odpovědí: 9 změna:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli je možné dostat klidně i za poplatek plastovou sádru na nohu. Slyšela jsem, že je tenčí a že je bez lůžka pod prsty, ale vejde se do větší boty. Plastovku bych ráda protože si nemohu dovolit být dlouhodobě na neschopence. Do práce chodit mohu, ale musím se trochu více pohybovat. V předchozí práci což bylo před 14 lety jim sádra na noze nevadila. Díky předem moc za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zr*
hodnocení

1x

plastové sádry používáme celkem běžně, není s nima moc problémů, pokud pacient respektuje jejich specifika. Záleží na důvodu, proč sádru, proč plastovou, jestli ji nelzhe něčím nahradit. Těch alternativ je hodně. Každopádně to není na pochoďák ani ples vhodné :)

baru*
hodnocení

0x

Tak si nechte dát chodičku s podpatkem, ne? To budete mít jistější, než se trápit s plastovou, která nemusí být tak dobrá při léčbě ... ale pokud nedáte jinak, tak ano, obvykle za poplatek udělají i plastovou.

tereza*
hodnocení

Bohužel v této práci nemohu mít chodící sádru proto se ptám jestli lze plastovou dát do běžné větší boty. Jenže vidím to, že spíše budu doma.
baru*

to dejte do igelitky, na to ponožku ...

Jak jste vůbec pořídila nakonec?

hodnocení

0x
Plastovou sadru nepoznám. Plastická sádra se používá ve stavebnictví.
Dva dny před svatbou jsem si uhnal silný výron. Ve vojenské nemocnici mi chtěli klasicky zasádrovat kotník. Uznali svatbu, dali mi jen obvaz ze zinkoklihu. Tenký, plastický, vešel se i do boty.
Za dva dny jsem tancoval do rána. Šlo to.
51 let na to vzpomínáme...

hodnocení

0x

No, ono je to případ od případu. Např. v naší okresní nemocnici o laminátu akorát vědí, že existuje. Příplatek - nepříplatek, zkrátka to nedělají.

hodnocení

0x

Před několika roky 30? let zpět? nevím,tentkrát jsem toc htěl místo sádry na naštíplý kotník , je to v podstatě obvaz napuštěný (jestli jsem tomu porozuměl dobře) nějakou pryskyřicí , a musí snad za pomoci UV či IČ záření vytvrdit. Sdělili mi že na moji nohu by to stálo 6000 kč, které bych musel zaplatit, ale botu bych na to neobul. A prý to na přání dávají jen víceméně v případech , když má dotyčný jel-letět k moři na dovolenou .Se sádrou do vody nelze jít s tímto ano

tereza*
hodnocení

Děkuji za informaci, jak to bylo v roce 1990 mě upřímně je celkem jedno, žiju nyní v roce 2021 a vím, že je doba na daleko lepší úrovni. Plastová sádra je prý lehčí o třetinu a vejde se do tenisky. Velkou sádru bych ráda sundala příští týden, ale mám jí teprve 3 týdny. Takže se bojím převazu a že budu mít chodící sádru s podpatkem. A práce ještě nebude...

Vám to může být jedno protože tato i když byla někdy před 30 roky taky byla ještě v roce 2000 je také dodnes stejně jako klasická sádra. Akorát zde kritizjujete a nezaptáte se tam kde byste se měla ptát - u lékaře! JInak toto co mám na mysli byla už tedhy asi 1/4 hmotnosti klasické sádry!Tedy na kotník-tj od kolena dolů!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]