Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový pracivnici dostavaji naborak a větší mzdu

Od: boby odpovědí: 19 změna:
Čus, nevěřil sem tomu že se toho taky dočkáme ale je to tady. Firma nabirá nove lidi na pozici operatoru ve výrobě tiskovin. Přijde za mnou mistr prej hele protahni tady synka at se rozkouka. Mladej se hned chlubi ze dostal naborak a ze ta mzda byla vymerena na 20tis zaklad + 5000 premie. Rikam za co premie umis zatím pěkný houby. Pak cumim do vejplatnice a tam 20tis+3000 po peti letech. Tak nasranej druhej den letim za sefem a ze ho odmitam učit mam proti synkovi hovno a ještě ho mam ucit ses podělal ne? a on tak si rekni o pridani platu. Tak sem sel, a prej mi nemohou mzdu zvednout ze nemaj dostatek pokladu pro zvednuti mzdy.. mam chut jim tozkopat drzky a jit jinam

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Běžná praxe. Mimochodem - i různí operátoři dávaji novým zákazníkům levnější tarify, než mají ti věrní.

Věrnost se nevyplácí - platí za blbost.

kami123
hodnocení

0x

Premie jsou něco co není fixně zaručeno, tedy 5000.

Ty máš 20 + 3, on bude mít třeba s počátku 20 + 0.

Odměňování zaměstnanců dle služebního stáří byla záležitost minulého režimu.

Než budeš dělat někomu něco s držkami, tak se na to radši pořádně vyspi. Budeš mít vic sil.

A nakonec odpověď na tvůj dotaz: ""

Ps: Podle tvé distribuce diakritiky bych řek, že jsi rozčilený. Mě by to také štvalo.

boby
hodnocení

Tak tohle v klidu nikoho nenechá. Naborak 25tis? Když jsme začínali tak bez nějakýho naboraku. Hold je jina doba a nezlobte se přidávat nemůžeme . Zase se mě nechce nic učit. Tohle dělám poslepu. Nova prace nové učení a novy lidi. Asi mi to nařídí vedení to zaškolování.Kluk za to nemůže,ale par směn a stejně to vzdá.

hodnocení

0x
Joo.. Nedivím se, že jsi nas*aný.. to by s*alo každého.Těm novým dávají takové peníze,aby neutekli..aby se namlsali a chtěli zůstat.Ale! Především bych řekl, že by neměl NIKDO říkat druhému kolik bere! U nás když chlapi zjistí, že máš třeba jenom o stovku víc,tak jsou schopní vyškrábat ti oči a hned letět za mistrem a nebo rovnou do účtárny a řvát tam..jak to, že já mám tolik a tamten má tolik.Dělá to "zlou krev".. Určitě ten synek musel někde podepsat, že výplatu nemá zveřejňovat..hned bych mu za to strhnul prachy..páč porušil pravidla. .
boby
hodnocení

Diky,no to by zvedlo každýho. Kdyz nevite co by pomůže Vam Boby tak to určitě. Kamarádům pomůžu rád,ale na nový a vedení kaslu. Za roční odměnu nam dali salam .
Za kilo bych nic neřekl,ale delat stejnou praci a rozdil 3000kc to me nuti k pomeru prace 5000/3000 to je nejakych 1.66 a tim delim výkon. Nebudou mit stejnej vykon a ani to nejde zalezi na slozitosti prace. Fakt se mi do ty prace zhnusila chuť chodit snad jen koukat přes černý brýle.
jardajagr
Práce vás musi bavit...to že vám přidají 3000 vás šťastnějším v zivote neudělá...
boby
hodnocení

mě to doteď bavilo,ale znechuceni je to pravý.
jardajagr
Ale tebe neznechutilo že nemáš o 3tis vyšší plat,ale ze někdo jiný má o 3000 víc. Takže jenom závist,zamysli se nad sebou...
gordon
Tohle prece neni zavist ale pocit nespravedlnosti

tabletka*
hodnocení

0x

Toto je zcela normální a odjakživa, kluk je hloupý, že ti něco takového vůbec říkal. Zjevně první práce. Když se zamyslíte, tak vám dojde, že kdo je na jednom místě delší dobu, vždy bude mít míň než nováček, nabraný v době, kdy je zaměstnanců nedostatek. Když půjdeš jinam (tykám ti, protože zjevně na bonton kašleš, chápu, rozčilení), dostaneš víc...a bezpochyby víc než ten, kdo tam bude dělat pět let. Ano, je to nespravedlivé, ale skutečně žádná novinka. Tohle pamatuji, se dělo už před čtyřiceti lety a nikdy se to nezměnilo. Takže jediné řešení - buď dělej kariéru a postupuj v pozicích nebo se staň poutníkem po firmách. Mimochodem, ty prémie de facto nejsou žádné prémie za výjimečné pracovní výkony, ale pohyblivá složka mzdy, aby ti nemuseli dát rovnou větší základ, s kterým pak nejde hnout. Takže ty máš třiadvacet a nový, co nastoupil v době, kdy nejsou lidi a zato je inflace jak prase má pětadvacet. Jo, taky by mne to naštvalo. A taky bych šla za šéfem, který, mimochodem, ty podklady dodává, takže je to jeho věc a on to musí zařídit, ne tě posílat někam na vedení.

janm*
hodnocení

0x

Tak bych jim řekl, nemáte podklady pro zvýšení mzdy tak já nemám čas zaučovat nového, lituji, ať ho zaučí někdo jiný já mám své práce dost.

boby
hodnocení

Ano,to udělám.Zachranil jsem jim dost peněz minulý rok a nemaj podklady. Tak se bude delat z lehka.
janm*

U nás je to asi tak, někdo žádá každý rok někdo několikrát za sebou a nic... Poslední dobou jim lidi ale odchází a oni nemají a ejhle, když jde do tuhého a výpověď je na stole, najednou se ty prostředky pro zvýšení naleznou *smich* Ovšem v tomto stádiu je to již pro ně nevratné a o zaměstnance který déle usiloval o lepší podmínky nebo mzdu stejně přijdou ten už jim nevěří a našel si někde lepší práci...

id
hodnocení

0x

Běžte žádat o zvýšení mzdy znovu. Při neúspěchu řekněte šéfovi, že odcházíe na nemocenskou (určitě máte nevyléčené neduhy se zády) a podáváte výpověď. Výpověďní lhůtu promarodíte a až firma získá podklady pro vaše zvednutí mzdy mohou se na vás obrátit a zvážíte, zda byste nenastoupil jako nový zaměstnanec, ale i s náborovým příspěvkem. Ovšem za předpokladu, že už nebudete zaměstnán někde jinde.

boby
hodnocení

to zní dobře,ale doktory moc nemusim a ty zmetkove maj podminku. Bývalý pracovnici nemají nárok na naborak ale ta mzda by se asi zvedla to jo.

tabletka*

To je tedy rada, zneužívání nemocenského pojištění, podvod a vydírání, navíc tak průhledné, že jen blázen by takového "pracanta" chtěl zpátky. Věřím, že tohle by dotyčný tazatel neudělal.

id

Tazatel by to neudělal a zaměstnavatel ANO? Je vidno, že už jste dlouho v pracovním poměru nebyla a nežijete v tomto století.

O žádný podvod se nejedná. Jde jen o upozornění šéfa, co se jeho jednáním může stát. Zneužívání zdravotní pojišťovny? Ha, ha. Obyčejně takoví lidé se léčí / neléči sami, nechodí s rýmou k lékaři. Jak píše tazatel, lékaře nemá rád.

tabletka*

Nerozumím, co by udělal zaměstnavatel? Šel neprávem na nemocenskou?

BTW, pracuji od osmnácti dodnes a ještě dlouho budu, jen holt falešné nemocenské nepokládám za vhodné řešení čehokoliv.

hodnocení

0x

"mam chut jim tozkopat drzky a jit jinam"

Tak jdi jinam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]