Nejste přihlášen/a.
Premie jsou něco co není fixně zaručeno, tedy až 5000.
Ty máš 20 + 3, on bude mít třeba s počátku 20 + 0.
Odměňování zaměstnanců dle služebního stáří byla záležitost minulého režimu.
Než budeš dělat někomu něco s držkami, tak se na to radši pořádně vyspi. Budeš mít vic sil.
A nakonec odpověď na tvůj dotaz: ""
Ps: Podle tvé distribuce diakritiky bych řek, že jsi rozčilený. Mě by to také štvalo.
Toto je zcela normální a odjakživa, kluk je hloupý, že ti něco takového vůbec říkal. Zjevně první práce. Když se zamyslíte, tak vám dojde, že kdo je na jednom místě delší dobu, vždy bude mít míň než nováček, nabraný v době, kdy je zaměstnanců nedostatek. Když půjdeš jinam (tykám ti, protože zjevně na bonton kašleš, chápu, rozčilení), dostaneš víc...a bezpochyby víc než ten, kdo tam bude dělat pět let. Ano, je to nespravedlivé, ale skutečně žádná novinka. Tohle pamatuji, se dělo už před čtyřiceti lety a nikdy se to nezměnilo. Takže jediné řešení - buď dělej kariéru a postupuj v pozicích nebo se staň poutníkem po firmách. Mimochodem, ty prémie de facto nejsou žádné prémie za výjimečné pracovní výkony, ale pohyblivá složka mzdy, aby ti nemuseli dát rovnou větší základ, s kterým pak nejde hnout. Takže ty máš třiadvacet a nový, co nastoupil v době, kdy nejsou lidi a zato je inflace jak prase má pětadvacet. Jo, taky by mne to naštvalo. A taky bych šla za šéfem, který, mimochodem, ty podklady dodává, takže je to jeho věc a on to musí zařídit, ne tě posílat někam na vedení.
Tak bych jim řekl, nemáte podklady pro zvýšení mzdy tak já nemám čas zaučovat nového, lituji, ať ho zaučí někdo jiný já mám své práce dost.
U nás je to asi tak, někdo žádá každý rok někdo několikrát za sebou a nic... Poslední dobou jim lidi ale odchází a oni nemají a ejhle, když jde do tuhého a výpověď je na stole, najednou se ty prostředky pro zvýšení naleznou Ovšem v tomto stádiu je to již pro ně nevratné a o zaměstnance který déle usiloval o lepší podmínky nebo mzdu stejně přijdou ten už jim nevěří a našel si někde lepší práci...
Běžte žádat o zvýšení mzdy znovu. Při neúspěchu řekněte šéfovi, že odcházíe na nemocenskou (určitě máte nevyléčené neduhy se zády) a podáváte výpověď. Výpověďní lhůtu promarodíte a až firma získá podklady pro vaše zvednutí mzdy mohou se na vás obrátit a zvážíte, zda byste nenastoupil jako nový zaměstnanec, ale i s náborovým příspěvkem. Ovšem za předpokladu, že už nebudete zaměstnán někde jinde.
To je tedy rada, zneužívání nemocenského pojištění, podvod a vydírání, navíc tak průhledné, že jen blázen by takového "pracanta" chtěl zpátky. Věřím, že tohle by dotyčný tazatel neudělal.
Tazatel by to neudělal a zaměstnavatel ANO? Je vidno, že už jste dlouho v pracovním poměru nebyla a nežijete v tomto století.
O žádný podvod se nejedná. Jde jen o upozornění šéfa, co se jeho jednáním může stát. Zneužívání zdravotní pojišťovny? Ha, ha. Obyčejně takoví lidé se léčí / neléči sami, nechodí s rýmou k lékaři. Jak píše tazatel, lékaře nemá rád.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.