Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojí se vláda nepokojů kvůli navrhovaným restrikcím

Od: boris* odpovědí: 61 změna:

Cítím to tak, že vláda nyní ustupuje lidem v opatřením kvůli covidu-19, protože se obává nepokojů ze strany občanů, kteří už ani mírnější restrikce nechtějí dodržovat a bojkotují vše co nového se na ministerstvu zdravotnictví navrhne.Nelíbí se lidem žádné opatření především mladší generaci, která pandemií nebere až tak vážně a myslí si, že mladých se to netýká.Nehledě na to, že soudy téměř všechny vládní opatření zase ruší.Odborníci imuniologové a epidemiologové bijí na poplach ohledně extrémnímu nárustu pozitivních, který za nějaký kratší čas může způsobit kolaps nemocnic.Neumím si představit, že by proti vládním opatřením byly jiné státy EU.tolik nepřátelští jako češi.Zhoršují svojí nedbalostí a bojkotováním celou situaci i těm, kteří se nechali naočkovat v tom směru, že to vše spěje opět k dalšímu lockdownu a vláda to nechává jako poslední řešení až už bude většinou pozdě jako vloni.Většinou si lidi svojí zodpovědnost v zahraničí uvědomují a snaží se vše poctivě dodržovat, nejpečlivější jsou v tom asijské národy.Budoucí vývoj nevidím vůbec optimisticky, dokuď si bude dělat každý co chce bez respektování danných pravidel, která by měla zmírnit pandemií.Bude podle Vás převažovat brzy to, že vláda bude ustupovat před rebelama a nebude nás chránit vůbec a ze strachu nezavede žádné nové opatření ani kdyby křivka se dostala na 20.000tis.nakažených denně?

61 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

7x
Není jiné cesty, než zařadit covid jako mnohé další země mezi běžné onemocnění a vrátit se do normálního života. Kdo má obavu, může se chránit veškerými dostupnými prostředky. Pokud chcete do konce života živořit zavření bez jakýchkoliv kontaktů, zábavy a namáčet se v desinfekci, je to vaše věc. Další lockdown bude znamenat ekonomický kolaps, který se postupně rýsuje i tak. Jinak aktuální opatření vlády je dosti závažné. Kromě toho, že bude s největší pravděpodobností protizákonné, zasahuje už značně do základních práv člověka. Mnozí si neuvědomují, že podpora opatřeni, restrikcí a omezování neočkovaných je velký problém i pro ně samotné. Šrouby se dají totiž utahovat dále a více, jenže očkování je platné kolik, 9 měsíců? Rok? Už tu máme třetí dávku, ve světě čtvrtou. Bude každý chtít lítat na tečku každých pár měsíců, aby mohl žít důstojný život a nebyl za sociálního vyvrhela a člověka nižší kategorie?
jonasx

Tohle jsem četl dnes na Seznam.cz.Pokud vláda nezasáhne, epidemie se bude vyvíjet podle nejhoršího scénáře, myslí si Válek.Tak asi to není už jen tak 4.224 v grafu covid nemocných. Vláda podle mne nechce nic pro ochranu seniorů už dělat, naposled ještě hnutí ANO a ČSSD se zajímali o to, ale opoziční strany podle mne tomu nechají volný průběh, protože by lidi zase na ně remcali a stěžovali si, že se jim to omezení nelíbí.

nox®
A co by zas vláda měla dělat? Udělala toho už dost a kromě velkého zásahu do života lidí to nemělo žádný velký efekt. Kdo chce a má zájem či obavu, může se chránit sám dle jeho libosti. Ochranné prostředky jsou dostupné všude, vakcína je také volně prakticky pro všechny a člověk v podstatě nemusí ani vyjít z domu. To je dost na to, aby nebylo potřeba obětovat zdravou a produktivní část populace, která chce žít, za ty, kteří se za něco stále potřebují schovávat.
smutny

Tato zpráva Vás neočkované možná dojme a třeba v tuto chvíli přemýšlíte, že to je ta správná cesta, jak udělat za koronavirem tečku a nechat se očkovat, ale rozhodnutí je ovšem na každém z nás.Zaujal mne tento příběh stařenky.

Lituji, že jsem s/...

nox®
Smutny: Co by prosím pěkně mělo dojmout? Že někde v republice byla nemocná starší paní a kvůli tomu bych se hned měl zařadit do fronty na očkování? Také mužů přidat příběh, ale osobní. Mojí babičce na jaře obvoďačka doporučila očkování a celkem snadno a rychle všechny v domácnosti přesvědčila. To chápu, stačí sledovat televizi a méně odolní jedinci musí zákonitě podlehnout hysterii. Vzhledem k tomu, ze prarodiče už nejsou příliš mobilní, nesetkávají se v nějakém rizikovém prostředí a mají spousty jiných problémů, podařilo se mi jim očkování alespoň dočasně rozmluvit. Přispěla k tomu i přítelkyně, která pracuje ve zdravotnictví a s očkováním okolo sebe neměla příliš dobré reference. Nedlouho na to měla babička vážnější zdravotní komplikace a její odborný lékař, který ji měl na starosti, jí vysloveně zakázal očkování na covid. Dle jeho slov v souvislostí s jejím zdravotním stavem a potencionálním nežádoucím účinkem, tu už nemusela ani být mezi živými.

nella
hodnocení

2x
A jaké je vaše řešení? Doživotní nošení respirátorů ve všech prostorách - práce, obchod, restaurace, koncerty...? A kolik hodin konkrétně Vy ho musíte mít denně nasazený? Půl hodiny v krámu? Jak se mají k věci stavět majitelé hospod kteří nemají žádnou jasnou budoucnost, neví dne ani hodiny, kdy je někdo zase na měsíce zavře. Neví ani jejich zaměstnanci, z nichž mnozí si našli jistější zaměstnání jinde. Jak teď mají restauratéři hledat a udržet lidi? Chcete žít doživotně v lockdownech? Zavřený v okrese s výběhem od cedule k ceduli? Sorry, ale žijeme takhle skoro 2 roky! A už vážně nechci. Z rizikových kdo chtěl, je dávno očkovaný. Kdo se bojí může sám sebe chránit nošením nejrůznějších masek. Píšu to asi po sté. Celou dobu dělám mezi davy lidí. Obchod, fabrika. Celou dobu se nikdo z nás nijak extra nechrání. A přesto se mezi námi žádný covid nijak extra nešíří. Pro mě je prostě nepředstavitelné mít opět 8h denně respirátor. Mojí prací je školit lidi, tedy celý den chodím a mluvím. Ono se to fakt NEDÁ udýchat. Prostě to nejde. A čím víc člověk mluví tím víc má mokrý obličej. Nenašla jsem žádný respirátor který by šel dobře tvarovat pod brýle. Je to tím že na rozdíl od roušky je silný. S respirátorem se mi okamžitě mlži brýle. Mám 5D a bez nich jsem slepá. Dělám v provozu kde je třeba být pozorný a se zafuněnými brýlemi to dost dobře nejde. Já radši risknu covid než tuhle šikanu. Děkuji, nemám víc zájem. A kdo se bojí ať se aktivně brání
ocko
Nella, naprosto chápu jak musí být obtížné dodržovat taková opatření a potěšilo mě, že nová vláda konečně bude uznávat protilátky, kterých má nejspíš už většina lidí dostatek a tudíž se nemusí očkovat a brzo se zruší i povinné respirátory (jen co se vyklidí sklady) :)

smode*
hodnocení

2x

Dobrý den. Jsme v aktuálním stavu za pár měsíců dva roky a za tu dobu už každý ví co a jak a je srozuměn s tím co jeho chování má či nemá za následky. Trpělivost občanů je pomalu ale jistě u konce. Váš příspěvek, ať to víte nebo ne, má účinek jediný: i ti kteří dosud byli pro veškerá opatření se pomalu ale jistě po přečtení na všechno vykašlou. Vidí totiž že ať se snaží jak se snaží, vždycky se najde někdo kdo na ně bude útočit - není tedy důvod pro ně cokoliv nadále dodržovat.

irca32
hodnocení

Nedodržování opatření=zhoršení epidemické situace a odnesou to omezováním potom úplně všichni.

nox®
A proč tedy někoho omezovat?
smode*
Boris/Irca32: nikoliv. Když nikdo nebude nic dodržovat (a že se k tomuto stavu kvapem blížíme) neodnese nikdo nic. Opatření existují pouze z jednoho důvodu: že se najde někdo kdo je ochoten je dodržovat. Když nikdo takový nebude, můžete zpřísňovat od rána do večera a bude to zcela zbytečné. Občané budou žít tak jako dříve, v klidu, a nikdo jim v tom nezabrání.
vlach21
hodnocení

smode, je vidět že už začíná vláda s tím nárustem nemocných něco dělat a nezodpovědné jedince má zájem potrestat, kterým je šíření viru zcela lhostejné, neberou ohled na ostatní a nenosí nikde roušky schválně jako symbol nějaké ptotivládní provokace.Nosí to na celém světě lidi, tak nevidím důvod k tomu být vyjímkou za stavu,kdy je vysoký nárůst nákazy.Nemusíte nosit respirátor, stačí nano rouška přes kterou se podstatně lépe dýchá, ale jste chráněn stejně.Vláda chce posílit pravomoci policie při kontrole opatření a dávat pokuty na místě.Takže si to potom ti,kteří zlehčují celou kovidovou situaci a neberou to vážně raději rozmyslí,než něco platit zbytečně.Vládní nařízení jsou od toho, že by se měla správně dodržovat.Dopravní předpisy řidiči musíte též respektovat ať se to někomu líbí nebo ne.To se neošidí,v grafu je to potom vidět a vláda nakonec musí proto zasáhnout, aby nestoupala úmrtnost a nebyli přetížené nemocnice.Lidi kteří kašlou na všechno si tu závažnost onemocnění uvědomí teprve až by se s tím setkali v tváří tvář nebo to chytil někdo z jejich blízkých, to by už změnili názor.Je jasně tady vidět jak je národ rozdělen na zodpověné a neposlušné odpírače.

smode*

Boris/Irca32/Vlach21: BUBUBU *smich*Peníze nikomu nevadí, že? ;)

hodnocení

2x

A není Vám ani trochu divné, že už se začíná mluvit o tom, že bude nutná i třetí vakcína? *co*A jak to, že začínají umírat i lidé, kteří byli dvakrát očkovaní? Nebude to tím, že ta vakcína u některých oslabených jedinců naopak rozbují nějakou jinou nemoc, která byla do té doby, než jim vakcínou oslabili organismus pod kontrolou? Tahle vakcína není prověřená, ať si vysvětlují co chtějí, nevěřím tomu. Proč zpočátku říkali, že až bude vakcína, tak virus "zmizí"? Pak teda přišla vakcína a začalo se očkovat. Byla dokonce i ta jednorázová vakcína "Johnson & Johnson", kterou ale asi úplně stáhli, nebo ji do Evropy Američané přestali dodávat, protože se objevily komplikace s krevními sraženinami a někteří lidé zemřeli. Tak na co teda umírají ti, kteří byli očkovaní dokonce dvakrát, a to jinou vakcínou, než "Johnson & Johnson"? Jsem samozřejmě laik, tak přemýšlím obyčejným selským rozumem a obávám se, že ty vakcíny mohou být u některých skupin lidí i kontraproduktivní, protože ta vakcína je vlastně ten virus v nějaké podobě a tím virusem je člověk naočkován a očekává se, že si tělo proti němu vytvoří protilátky. To je myslím princip té vakcíny. Ale co když si tělo protilátky proti tomuto onemocnění sice vytvoří, ale v některých případech je to za vysokou cenu újmy na zdraví, protože organismus se oslabí natolik, že nezvládne čelit jiným chorobám, které by samy o sobě smrtelné nebyly a lidé pak umřou sice ne na "Covid", ale na něco jiného, a bez toho očkování by nezemřeli. *zmateny* Ale tohle nám nikdy vysvětlovat nebudou, protože to asi nevědí ani oni. Ta vakcína nemůže být ještě prověřená natolik, aby mohli tvrdit, že o ní vědí všechno a že jsou si jistí výhradním benefitem toho očkování. To by měla stačit jedna dávka, maximálně teda v tomto případě dvě, a oni už mluví o třetí dávce a za pár měsíců mohou přijít s tím, že ani 3 dávky nestačí a budou do lidí cpát ten virus kolem dokola a budou nás sledovat jako pokusné králíky. A nakonec to přežije jenom ten, který bude mít natolik silnou osobní imunitu, že se jeho organismus dokáže s tím náporem "virusu" vypořádat. Takže budou umírat i třikrát očkovaní, protože to nakonec jejich organismus nevydrží a zemřou na nemoc, se kterou by bez toho očkování klidně mohli žít dál, protože by jim za podpory normální léčby, a neoslabeného organismu, nehrozilo bezprostřední nebezpečí.

ocko
Teď onemocněla po třetí dávce taky Jiřina Bohdalová, tak ji držme palce ať to zvládne. V tom jejím věku to není žádná sranda, 2 dávky zvládla a ta třetí už byla asi moc..

Tak vidíte, to jsem ani nevěděla. Také jí držím, palce, ona má asi i jiné zdravotní problémy. Už má jednak věk a také je dost "při těle". Moje dvě kamarádky, jen o pár let mladší než já, které se očkovat nechaly už před časem, se necítí dodnes nejlépe. Pořád jsou neobvykle unavené.

Suzy, zvyšuje se počet očkovaných, proto se mění i ty poměry. Pokud bude 99% očkovaných, tak i skoro všichni nemocní budou očkovaní. Ale to o účinnosti očkování nevypovídá.

hodnocení

1x

Mám dojem že COVID si z veškerých opatření vlády absolutně nic nedělá, např. neví že by se měl vyhýbat očkovaným ... Tohle nejsou opatření, ale fraška diskriminující neočkované .Zjišťuje se že významné procento pozitivních jsou očkovaní, přesto mají mnohde přístup bez testů

gordon
Ockuje se experimentalnim pripravkem a ten je schvalen pouze pro pripad, ze neexistuje lecba a ockovani je jedinna moznost ...jenze lecba existuje a proto by ta experimentalni latka mela mit zrusene povoleni.
worldcouncilforhealth.org/...

nox®
hodnocení

1x

novinky.cz/... Budete tleskat opatřením ještě dlouho?

jardanejagr
Juchuuu, nemusím do práce! Já sem vlastně očkovaný...ach jo *plac*
nox®

Máte z toho legraci, ale jednoho dne se probudíte a uvědomíte si, že jste přišel o práva a ještě jste tomu tleskal. Nebo se budete každých pár měsíců chodit píchat až do konce života?

jardanejagr
Já sem ženatý, já už žádné práva beztak nemám...a každých par měsíců píchat to bych rád,ale jak sem psal,jsem ženatý...

To chtějí vyvolat nepokoje jak v Itálii? Tohle si lidi už nemůžou nechat líbit, je určitá červená čára, přes kterou se nedá jít... A lidi nebudou mít na placení testů. Tady už není pochyb o protiprávnosti. Vakcína není povinná, tak tě občane necháme vykrvácet finančně na testech, však ty si tu vakcínu ještě rád píchneš... Jak moc vám to lidi přijde demokratické a svobodné?

nox®

Obávám se, že náš lid je natolik pohodlný, že raději ohne hřbet a bude dělat, jakože je to správně. Už teď je to vidět.

gordon

Mas na mysli ty mutanty? Co jim za chvilku naroste ploutev nebo rakovinny nador? Ti se uz nemohou nazyvat svobodnymi lidmi.

jardanejagr
Pan Volny DrAm. (Doktor amater)te naučil nějaké nové cizi slovo, nebo proč si to najednou začal psát všude.
Mimochodem není divně, že vás qntiockovacu je v téhle republice minimum, soudě podle hlasu, co dostala vaše modla strana ve volbách...není ti to divné,že tomu věří tak málo lidí a při pohledu na mapu republiky je jasné, jaky typ obyvatel jsou fanoušci...
gordon

Reknu ti jeste jine..."mutka" tzv. "mutantni dě***"

gordon

Muzes sis to napsat do pasu... neni to ani muz ani zena je to "ono"

nox®

A zde je krásná ukázka toho, co z lidí celá tato pandemie nenávisty udělala.

gordon

Pribeh toho jak vznikne takova "mutka" : Puvodně tzv. muž ale s zenskym chovanim...nechal se opíchat a vstriknout do sebe experimentalni semeno. Po nejake dobe se z nej vylíhla tzv. "mutka"... nikdo neví co to je..je to uplne nova vec..a lide by se pred mutkami meli mit na pozoru, navic tzv. "mutky" vzbuzuji u lidi opovržení.

jardanejagr
Noxi vidím, že má Gordon nějaké trápení, že tak agresivne útočí na ostatní. Smutné.
Gordone bez se radši projít ven, je tam hezky...
007cz
Ven jít nemůže, tam je to totiž samá mutka...

Celá pandemie skončí až bude 128% jedinců mít alespoň 4 očkování pak se přestane testovat tudíž nebudou žádní pozitivní

jardajagr
hodnocení

0x
Kdy jsi u nás prosimte viděl nějaké nepokoje, kterých by se měla vláda bát?

hodnocení

0x

Nepokoje? U nás? Leda tak na internetu :-D. Tam je spousta "nepokojných" žvanilů, ale jinak se nemají čeho obávat. Český lid už to nemá v krvi, už nebudou vyhazovat konšely z oken a nabodávat je na píky. Těm časům už dávno odzvonilo. A proto je to tady takové, jaké to je...

boris*
hodnocení

Jsou ve větších městech demonstrace proti covid opatření,ale já to z jedné strany chápu,ale z druhé strany mám staré prarodiče a mám o ně obavy, protože mnoho lidí už tomu covidu podlehlo a tak si říkám,že by se měli nechat lidi spolehlivě očkovat.
72mona
Boris - co znamená "spolehlivě" očkovat? M.
boris*
hodnocení

Spolehlivě očkovat znamená, že když se registrujete, tak Vám přidělí konkrétní termíny u dvousložkové vakcíny a můžete se spolehnout, že určitě Vás naočkují a nebude to jako tomu bylo na jaře, kdy objednaní byli pro nedostatek vakcín přeobjednávaní na pozdější náhradní termín.Vstřícnost ze strany zdravotníků je velká a ještě jsou rádi, že jste k nim přišel. Trochu to možná budete cítit jako malé štípnutí, ale jinak se bát nemusíte, je to prověřená vakcína kterou musí výrobce nejprve důkladně otestovat, následně vědecky vyhodnotit a ještě následuje program klinických studií u lidí.Celý proces od počáteční koncepce až po povolení trvá připbližně 10 let.Na tetanus určitě též chodíte,tak víte jaký to je pocit při vpíchnutí jehly pod kůži do svalu.

72mona
Příliš mnoho slov, které nic nevysvětlují. Slovní spojení "spolehlivě očkovat" vybízí k otázce, zda tedy jsou lidé i "nespolehlivě očkovaní". A že je to jen na nich, jaký způsob (spolehlivý či nespolehlivý) si vyberou. Pokud by věta zněla "že by se lidi měli nechat očkovat", tak se neptám. Všichni víme, že spolehlivé (tedy stoprocentní ochrana = tečka) očkování proti kovidu není. M.
nox®

boris: Trochu protichůdné nemyslíte? Vysvětlujete spolehlivé očkování a že je vakcína prověřená, ale zároveň že další studie budou probíhat deset let. Navíc vakcína není plnohodnotně schválená a kolem různých vakcín probíhají různé nejasnosti. Někde se nedoporučuje očkování tím či oným, někde jsou dané věkové hranice pro určité vakcíny, někde bylo či je očkování určitým typem pozastaveno a podobně. To popisování průběhu vpichu už působí spíš jako posměšné vnucování.

nikola*

Četla jsem od někoho z článku zajímavou úvahu, že národy směrem na západ jsou odlišní, než země na východ.Jsou zodpovědnější ke svému zdraví, nikdo jim tam nic nedá zadarmo a jsou i lidsky civilizovanější a na vyšší společenské úrovni než my tady a ostatní země bývalého východního bloku.Je to mentalitou národa.

gordon
hodnocení

0x

Zdá se, ze vlady po celem svete "chtejí" vyvolat nepokoje svymi absurdnimi opatřeními...aby mistni lidi nonutili povstat a vzbouřit se...aby pak mohla prijít třetí (zdanlivě benevolentni) strana a ty lidi "zachránít"...a bingo...3-ti strana bude mit sveto-vládu! Jenze lidi se neuvedomi, ze ta 3-ti strana je autorem celeho toho marasmu.

jardajagr
Vždyť u nás už ve volbách minalne jedna strana s programem proti očkováním a opatřením byla a nikdo ji nevolil...tak to je mtak poznámka k tvému planu na ovládnutí lidstva...
gordon

ok, napisu to jinak..

Zdá se, ze vlady po celem svete zkousi kam az mohou zajit v opatrenich u obyvatelstva.

Nemyslim si, ze se bojí...spis si myslím, ze zkouší a vyhraji pokud se lidi nevzbourí a vyhraji take pokud se lidi vzbouří (v tom pripade, nejsis nekdo zbenku prijde pořdek)

gordon

*zvenku prijde delat pořadek...u nas by to mohla byt EU...jen se podivete jak si dovoluje na Polsku jak mluvi o jejich obcanech, ze jtreba aby se citili v pravnim state. (mluvi o nich jako u obcanech EU a ne jako o obcanech Polska)

boris*
hodnocení

Jak se EU.chová k občanům Polska je trochu jiné téma než zdravotní-covid,přesto Vám rád na to odpovím.Ve sporu mezi Českem a Polskem se řeší aktuálně těžba v dole Turow a česká strana chce, aby smlouva platila ještě 5 let po ukončení provozu dolu.Soudní dvůr EU to Polsku nakázal předběžným opatřením, čímž vyhověl české vládě.Ta zažalovala polskou stranu kvůli plánům státní energetické firmy PGE, jež chtěla pokračovat v těžbě hnědého uhlí pro přilehlou elektrárnu. Poláci zase tvrdí, že česká strana se neumí s námi dohodnout a podniká rázné kroky.

gordon

mluvis jak kdybys byl na vyplatnici nejake neziskovky

celkově to vypadí že vedení EU chce kovidem zakrýt vážnější problémy a zavřít všem nějakým zdůvodnitelným způsobem ústa

007cz
Kdo chce zavřít ústa třeba Indům nebo Rusům? Také EU?

kuch
hodnocení

0x

Vlády restrikce navrhují a zavádí po celém světě. Ale jenom bezohlední zabednění sobci nic nedodržují. Vláda se bát nepokojů může i nemusí, co více má dělat, ať to bude ta vláda nebo oná vláda. Vše ostatní je na lidech, na všech.

Toť otázka co je zabedněný bezohedný sobec!Kuwa přestaňte škatulkovat lidi dle očkovaní=lepšolidi neočkovaní=bezohlední škůdci!

nella
Chtít po někom aby nosil roky respirátor není od vás sobecké?
Chtít po jiném aby nechal krachnout svoji živnost také není sobecké?
Kde berete jistotu že váš život má pro ostatní takovou cenu?
Neměla by třeba přestat jezdit auta, protože jejich řidiči jejich prostřednictvím zabíjí?
Myslíte si, že jste nesmrtelný? Každý jednou zemře. A nikdo neví jestli na covid, při nehodě, na rakovinu...
Prostě žiju a chápu, že jednou přijde konec.
norbert

Tady rakušani též zvažují něco co by bylo pro nás nepřijatelné. Zhorší se situace/...

jeremias

Celý problém v tkví v tom, že naše vláda to opatření neumí správně lidem vysvětlit a podat.Mezi sebou se neumí shodnout a hádají se neustále.Chtělo by to rozumnější a zodpovědnější vládu, než máme nyní nějaký slepenec z pěti koalice.Potom vznikají různé domněnky a nejasnosti.Lidé, kteří vládu nemají v oblibě to jejich nařízení nechtějí dodržovat jenom z principu a trucu, že třeba nesouhlasí,kdo zvítězil ve volbách apod.Domnívají se, že z nich dělají jen loutky a efekt to nemá téměř žádný.Nejprve bych začal asi u tvůrců těchto opatření, kteří by měli být příkladem pro národ. Až lid pochopopí, že vláda to s námi myslí upřímně a chrání zájmy našich občanů, tak potom nevidím problém něco dodržovat nebo se nechat očkovat, ale jen pokuď nebudou lidi tlačení někam do kouta.V opačném případě se budou stavět jim odpor.ve stylu "nebudu se v respirátoru dusit, nikdo mne nebude bránit se najíst do restaurace,nebudu se očkovat vakcínou s vedlejšími účinky, soudy to zase smetou ze stolu jako vždy" Vzniká tu mezi lidmi rozdělování společnosti, omezení práv a velký zásah do lidských svobod.Mělo by se rozhodnutí nechat na lidech, jako je to ve Skandinávských zemí.Jakékoliv restrikce způsobují jen rebelii, pokuď sami od sebe lidi nechtějí něco dodržovat.V první vlně tolik porušování opatření nebylo, lidi si vypomáhali šít roušky a byla vzájemná solidarita.Vše se po roce otočilo,všichni víme proč už nám došla trpělivost a ztratili jsme důvěru v naší vládu a máme teď pocit ,že nic už nepomáhá a stálo nás to moc peněz.Není chyba jenom v lidech, ale též v těch, kteří v návrzích mají zmatky a často je nelogicky mění.Už není dobrá vizitka to,že ministrů zdravotnictví se u nás prostřídalo tolik, pomalu jako apoštolů na pražském orloji.

hodnocení

0x

Především předpokládám, že nová vláda nařídí okamžité viditelné označení všech neočkovaných jedinců (případně doplnění nějakou bezdrátovou metodou, třeba bluetooth vysílačem). Když něměčtí soudruzi přitlačí na tu právě vyšetřovanou stoletou účetní z lágru, možná si vzpomene, ve kterém skladu BundesWehrMachtu by nějaké ty žluté nášivky ještě mohly ležet. Když ji za pomoci amerických přátel párkrát utopí, jistě to pustí.

Spoléhám na soudruhy z nové vlády, protože byli tak nekompromisní vzhledem ke zveřejňování zdravotního stavu presidenta bez ohledu na nějaké GDPR a přitom to nijak nespěchalo. Vědět včas o možném setkání s potenciálním šiřitelem smrtelného nebezpečí je přece ještě mnohem důležitější ...

ocko
Šiřitelem může být přece kdokoliv, teda i naočkovaný. Ostatně prvním naočkovaným už vakcíny vyprchaly.

Ovšem v nepatrném procentu případů .. tedy stačí označit ty neočkované ..

ocko
To je nelogické. Na co se budou vladaři vymlouvat, až budou všichni naočkování? Na 3.a další dávky? A jak se bude vyčíslovat nákaza, když se teď bude málokdo testovat?
gordon
Nejvetsi sranda je, ze az se zacne tlacit na treti davky tak za "plne ockovane" budou povazovani pouze ti s 3-mi davkami. Ti co maji 1 nebo dve davky tak budou povazovani za neockovaneeee a ztrati vsechny vyhody! A v pripade kdyz umrou na vakcinu tak se bude tvrdit, ze umreli "neockovani"... stejne jako s arbitrarni platnosti testu...jednou plati 7 dni a pozdeji zas 3 dny... a aby se clovek udrzel v kolonce "plne ockovany" bude do sebe muset porad pichat nejaky sajrajt jako by toho jednou, dvakrat nebylo dost. Prestavam mit asi uctu pred lidmi co do sebe nechaji pichnout 3+ davek
ocko
Snad už konečně dojde všem, kteří se nechali zmanipulovat a podstoupili tu pokusnou vakcinaci se souhlasem bez informací, že obavy z vedlejších účinků jsou na místě. Další dávky už nebudou mít tolik zbytečně ochotných dobrovolníků a bude se spíš léčit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]