Nejste přihlášen/a.
"V kuloárech už zaznívá i otázka, zda Piráti vůbec chtějí vstoupit do vládní koalice a nešponují své požadavky tak, aby mohli říct, že z důvodu nesplnění jejich představ z vládních jednání odstupují." - seznamzpravy.cz
Osobně si myslím, že odchod Pirátů do opozice je pro ně teď ta nejlepší možnost. V koalici jsou zbyteční a tři ministerstva pro takto oslabenou stranu by u lidí pochopitelně nebyla vnímána jako příliš legitimní. Stejně tak Pirátům uškodila koalice se Starosty, takže bych uvítal i její rozpad. Nové ministerstvo pro Piráty je nesmysl, je to snadný terč pro kritiky rozšiřování státního aparátu.
Navíc stranu, která byla součástí vlády a měla neúměrně vysoký počet významných postů přes malý počet mandátů už jsme tu měli - Zelené, a jak dopadli. Následující vláda bude čelit těžkému úkolu, ekonomika rozhodně nebude na tom dobře i když ne zaviněním nové vlády, a ta poslouží jako hromosvod pro populistické strany stylu ANO a SPD, které se nyní budou snažit vypadat jako zastánci levicových voličů, jejichž hlasy propadly. Jestli Piráti chtějí přežít další volební období, nejspíš je odchod do opozice jediná možnost.
I to je však jenom začátek. Já osobně bych byl pro obměnu většiny vedení i jiných předních členů strany, je tam hromada nesympatických lidí. Bartoš selhal, sám neví jestli chce být dredař nebo slušně vypadající člověk, tak je směšný mix obojího. Pikal, Ferjenčík, Profant, ti se mi hnusí a někteří z nich by měli být ze strany podlě mě přímo vyhozeni, protože i oni svými výroky mohou za opadnutí podpory strany u voličů. Spoustě lidí jsou blízké hodnoty Pirátů, ale jsou pro ně nevolitelní, když vidí, co za lidi tam je. Ty, co měli na starosti marketing volební kampaně, bych taky vyházel, za tak mizerně odvedenou práci.
Piráti se také musí navrátit ke svým hodnotám, před volbami od jejich propagace z velké části upustili a rozšířili svůj záběr, což bylo pro ně velké sousto. Do popředí by se měli dostat mladší členové strany, Piráti by měli být hlavně stranou zastupující mladé, na které se při své volební kampani úplně vykašlali stejně jako ostatní strany. Je to nutné hlavně v dnešní době, kdy Babiš přímo podněcuje starší lidi k nenávisti vůči mladé generaci a šíří o ní lži. Následky jeho činů budou v podobě nenávistných nálad ve společnosti přetrvávat i po tom, co si ten šmejd půjde konečně sednout.
Toto bych viděl jako kritéria, která musí být splněna, pokud se má strana vzpamatovat. Já teď volil a kroužkoval Piráty, ale pokud neuvidím výrazný posun k lepšímu, už je asi nebudu příště vnímat jako perspektivní volbu, a dám svůj hlas Topce, i když jsou mi její hodnoty méně blízké než ty pirátské.
Podle výsledků voleb bych řekl, že Piráty zachránila koalice se Starosty. Kdyby šli do voleb samostatně tak se přes 5 % nedostanou. Naopak Starostové si hodně ublížili. Samostatně by měli podstatně více hlasů.
Ti čtyři poslanci v parlamentu, no budiž, člověk přivykne všemu.
Znate ten obchodni trik kdy chcete koupit jednu urcitou vec ale prodavajici vam podsune dalsi 4 produkty(nejlepe pry "zadarmo"), ktere nechcete a nepotrebujete? A neproda vam tu jednu vec dokud si nekoupite i ty ****** kolem. Byva to u pojisteni, Aut apod... No tak tohle stejne se stalo ted u voleb... udelal se trik na voliče a lidi to zbaštili i s navijákem. Chces spotrebovat starou neprodanou rybu ze vcerejska? Zamichej ji s novou rybou z dneška... zakaznik to nepozna...ty ušetříš. A kazdy je spokojeny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.